FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pregnancy And Birth
Quiz about Pregnancy And Birth

Pregnancy And Birth Trivia Quiz


Just some more pregnancy facts!

A multiple-choice quiz by chataddict. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Health and Human Biology
  8. »
  9. Reproduction and Genetics

Author
chataddict
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
10,228
Updated
Nov 24 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
12570
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: davobwd9 (14/15), zevan (14/15), sally0malley (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is normally the first sign of pregnancy? Hint


Question 2 of 15
2. Which hormone increases to sustain the pregnancy? Hint


Question 3 of 15
3. What has to dilate first before a normal birth? Hint


Question 4 of 15
4. Which of the following can cause a small-for-dates baby (a baby born weighing less than expected)? Hint


Question 5 of 15
5. What is the first stool a baby passes called? Hint


Question 6 of 15
6. Where would you get an episiotomy? Hint


Question 7 of 15
7. What is a medical term used for surgical removal of a viable baby? Hint


Question 8 of 15
8. On which day of a normal (28 day) menstrual cycle does ovulation most often occur? Hint


Question 9 of 15
9. What do you call it when you can see the baby's head before the birth? Hint


Question 10 of 15
10. What is the last thing to be delivered? Hint


Question 11 of 15
11. What do you call a pregnancy that implants in the fallopian tube? Hint


Question 12 of 15
12. What is the first injection your newborn receives? Hint


Question 13 of 15
13. Can twins be formed from a single fertilised egg?


Question 14 of 15
14. How long does the average gestation period last? Hint


Question 15 of 15
15. What disorder can iron deficiency cause? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : davobwd9: 14/15
Apr 12 2024 : zevan: 14/15
Apr 05 2024 : sally0malley: 13/15
Apr 04 2024 : clevercatz: 12/15
Mar 23 2024 : Buddy1: 9/15
Mar 23 2024 : Barbarini: 15/15
Mar 22 2024 : krajack99: 15/15
Mar 21 2024 : Guest 159: 11/15
Mar 18 2024 : nycdmc70: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is normally the first sign of pregnancy?

Answer: Missed period

Sometimes spotting in early pregnancy can be confused with a period.
2. Which hormone increases to sustain the pregnancy?

Answer: Progesterone

3. What has to dilate first before a normal birth?

Answer: Cervix

4. Which of the following can cause a small-for-dates baby (a baby born weighing less than expected)?

Answer: Smoking

5. What is the first stool a baby passes called?

Answer: Meconium

6. Where would you get an episiotomy?

Answer: Perineum

7. What is a medical term used for surgical removal of a viable baby?

Answer: Caesarean section

8. On which day of a normal (28 day) menstrual cycle does ovulation most often occur?

Answer: Day 14

9. What do you call it when you can see the baby's head before the birth?

Answer: Crowning

10. What is the last thing to be delivered?

Answer: Placenta

11. What do you call a pregnancy that implants in the fallopian tube?

Answer: Ectopic

12. What is the first injection your newborn receives?

Answer: Vit K

13. Can twins be formed from a single fertilised egg?

Answer: Yes

14. How long does the average gestation period last?

Answer: 266 Days

15. What disorder can iron deficiency cause?

Answer: Anaemia

This is a correct and accepted spelling, as is 'anemia.'
Source: Author chataddict

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us