FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Earth and the Moon  are Gossiping
Quiz about The Earth and the Moon  are Gossiping

The Earth and the Moon are Gossiping Quiz


The Earth and the Moon are sitting around gossiping about other members of the Solar System. Can you work out who they are talking about?

A multiple-choice quiz by Kuu. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Astronomy
  8. »
  9. Our Solar System

Author
Kuu
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,051
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
8832
Last 3 plays: Guest 24 (7/10), jogreen (6/10), bakeryfarm (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. EARTH is talking about a planet. 'The only good thing I can say about him is that he isn't as dense as the other planets.' Which brother is Earth talking about? Hint


Question 2 of 10
2. MOON speaking about a certain lady in the Solar System. 'She is so hot!!' Who has got the Moon's attention? Hint


Question 3 of 10
3. EARTH about a moon. 'He is the biggest of all the Solar System kids.' Which moon is Earth referring to? Hint


Question 4 of 10
4. MOON about two planets. "They must be a little lonely with no children around them.' Who is Moon speaking about? Hint


Question 5 of 10
5. EARTH about a planet. 'He really should see a doctor about that huge red spot on his face.' Who is Earth worried about? Hint


Question 6 of 10
6. EARTH about another planet. 'He has the worst wind of any planet.' To whom is she referring? Hint


Question 7 of 10
7. EARTH about two moons. 'I have been told that the little guys aren't really their dad's children. They were adopted.' Who is Earth talking about? Hint


Question 8 of 10
8. EARTH about a planet. 'He is so big. He could make about 300 of me.' Who is this massive fellow? Hint


Question 9 of 10
9. EARTH about a moon 'She is a somewhat eccentric girl. Sometimes she is close to her father, at other times quite distant.' Who is Earth referring to? Hint


Question 10 of 10
10. MOON about a planet. 'He would be OK if it wasn't for his unusual position.' Who is Moon talking about? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 24: 7/10
Feb 24 2024 : jogreen: 6/10
Feb 22 2024 : bakeryfarm: 10/10
Feb 22 2024 : nitram67: 4/10
Jan 30 2024 : comark2000: 10/10
Jan 08 2024 : PurpleComet: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. EARTH is talking about a planet. 'The only good thing I can say about him is that he isn't as dense as the other planets.' Which brother is Earth talking about?

Answer: Saturn

Saturn is the least dense of the planets. Its specific gravity (0.7) is less than that of water.
2. MOON speaking about a certain lady in the Solar System. 'She is so hot!!' Who has got the Moon's attention?

Answer: Venus

Venus suffers from a run-away greenhouse effect which makes her surface hotter than that of Mercury despite being almost twice as far away from the Sun.
3. EARTH about a moon. 'He is the biggest of all the Solar System kids.' Which moon is Earth referring to?

Answer: Ganymede

It was long thought that Titan was the largest satellite but newer observations showed that it is slightly smaller than Ganymede.
4. MOON about two planets. "They must be a little lonely with no children around them.' Who is Moon speaking about?

Answer: Mercury and Venus

Mercury and Venus are the only planets not to have any moons.
5. EARTH about a planet. 'He really should see a doctor about that huge red spot on his face.' Who is Earth worried about?

Answer: Jupiter

Jupiter's Great Red Spot is a hypercane, a superstorm. It has been raging for over three hundred years.
6. EARTH about another planet. 'He has the worst wind of any planet.' To whom is she referring?

Answer: Neptune

Neptune's winds are the fastest in the Solar System. They can reach 2000 kmph.
7. EARTH about two moons. 'I have been told that the little guys aren't really their dad's children. They were adopted.' Who is Earth talking about?

Answer: Phobos and Deimos

Mars has two very small moons which were probably originally asteroids that were captured by Mars.
8. EARTH about a planet. 'He is so big. He could make about 300 of me.' Who is this massive fellow?

Answer: Jupiter

Jupiter is more than twice as massive as all the other planets combined.
9. EARTH about a moon 'She is a somewhat eccentric girl. Sometimes she is close to her father, at other times quite distant.' Who is Earth referring to?

Answer: Nereid

Nereid's orbit is the most eccentric of any planet or satellite in the solar system. Her distance from Neptune varies from 1,353,600 to 9,623,700 kilometers.
10. MOON about a planet. 'He would be OK if it wasn't for his unusual position.' Who is Moon talking about?

Answer: Uranus

Uranus is distinguished by the fact that it is tipped on its side. This is thought to be the result of a collision with a planet-sized body early in the planet's history.
Source: Author Kuu

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us