Quiz about Them Bones Them Bones
Quiz about Them Bones Them Bones

Them Bones, Them Bones Trivia Quiz


Here is a quiz about the anatomical names for the bones in the human body. All are multiple choice questions. Feedback welcome. (Note: MD's please forgive any inadvertent esoteric inaccuracies!)

A multiple-choice quiz by Pat6789. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Human Body
  8. »
  9. Skeletal System

Author
Pat6789
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,914
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Easy
Avg Score
17 / 20
Plays
28947
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (13/20), Guest 68 (19/20), runaway_drive (19/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The anatomical name for the thighbone is the__________? Hint

Femur
Radius
Coccyx
Tarsus

2. The anatomical name for the shinbone is the _________? Hint

Radius
Talus
Tibia
Ischium

3. The anatomical names for the two bones of the lower leg are the _________ and the ________? Hint

Tibia and fibula
Patella and meniscus
Sacrum and ilium
Lorax and borax

4. The anatomical name for the armbone (upper) is the __________? Hint

Os Calcis
Manubrium
Humerus
Zygoma

5. The anatomical name for the two bones of the forearm (lower arm) are the _________ and the _________? Hint

Talus Calcaneus
Radius Ulna
Phalanx Schmalanx
Mandible Maxilla

6. The anatomical name for the elbow is the _________ process? Hint

Elbonion
Leanonius
Olecranon
Jabbus

7. The anatomical name for the kneecap is the __________? Hint

Maxilla
Calcaneus
Mandible
Patella

8. The anatomical name for the collar bone is the ___________? Hint

Clavicle
Ischium
Parietal
Coccyx

9. The anatomical name for the lower jawbone is the _________ ? Hint

Maxilla
Dentulium
Manubrium
Mandible

10. The anatomical name for the breast bone is the _________? Hint

Acetabulum
Sternum
Acromion
Sinatrum

11. The anatomical name for the bones of the spinal column is _________? Hint

Zygomae
Vertebrae
Phalanges
Halluces

12. The anatomical name for part of the skull is the __________? Hint

Cranium
Gourdum
Nogginium
Capitum

13. The anatomical name for the bones in the ankle is the _________? Hint

Morsals
Metatarsals
Phalanges
Tarsals

14. The anatomical name for the bones in the wrist is the _________? Hint

Carpals
Phalanges
Metacarpals
Conicals

15. The anatomical name for the ribs is _________? Hint

Xylices
Thoraces
Costae
Cervices

16. The anatomical name for the shoulder blade is the __________? Hint

Scapula
Supraspinatum
Meniscum
Trapazoidium

17. The anatomical name for the heel bone is the __________? Hint

Heelux
Calcaneus
Coolurius
Cadus

18. What is the anatomical name for the bones of the fingers and toes? Hint

Minutiae
Phingeriums
Knuckliades
Phalanges

19. The anatomical name for the big toe is the _________? Hint

Hallux
Babinscus
Bunionius
Stubbous

20. The anatomical name for the tailbone is the _________? Hint

Coccyx
Buttux
Cicatrix
Tucus


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The anatomical name for the thighbone is the__________?

Answer: Femur

2. The anatomical name for the shinbone is the _________?

Answer: Tibia

3. The anatomical names for the two bones of the lower leg are the _________ and the ________?

Answer: Tibia and fibula

4. The anatomical name for the armbone (upper) is the __________?

Answer: Humerus

5. The anatomical name for the two bones of the forearm (lower arm) are the _________ and the _________?

Answer: Radius Ulna

6. The anatomical name for the elbow is the _________ process?

Answer: Olecranon

7. The anatomical name for the kneecap is the __________?

Answer: Patella

8. The anatomical name for the collar bone is the ___________?

Answer: Clavicle

9. The anatomical name for the lower jawbone is the _________ ?

Answer: Mandible

10. The anatomical name for the breast bone is the _________?

Answer: Sternum

11. The anatomical name for the bones of the spinal column is _________?

Answer: Vertebrae

12. The anatomical name for part of the skull is the __________?

Answer: Cranium

13. The anatomical name for the bones in the ankle is the _________?

Answer: Tarsals

14. The anatomical name for the bones in the wrist is the _________?

Answer: Carpals

15. The anatomical name for the ribs is _________?

Answer: Costae

16. The anatomical name for the shoulder blade is the __________?

Answer: Scapula

17. The anatomical name for the heel bone is the __________?

Answer: Calcaneus

18. What is the anatomical name for the bones of the fingers and toes?

Answer: Phalanges

19. The anatomical name for the big toe is the _________?

Answer: Hallux

20. The anatomical name for the tailbone is the _________?

Answer: Coccyx

Source: Author Pat6789

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 174: 13/20
Feb 03 2023 : Guest 68: 19/20
Feb 02 2023 : runaway_drive: 19/20
Feb 02 2023 : pusdoc: 20/20
Feb 02 2023 : Guest 34: 16/20
Feb 01 2023 : i-a-n: 18/20
Jan 30 2023 : misterpants: 17/20
Jan 29 2023 : Guest 71: 20/20
Jan 29 2023 : kathypovey: 17/20

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us