FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2010 NFL Season Playoffs
Quiz about 2010 NFL Season Playoffs

2010 NFL Season Playoffs Trivia Quiz


This is a quiz about the playoffs that followed the 2010 NFL season, including Super Bowl XLV.

A multiple-choice quiz by reinelt62. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Super Bowl
  8. »
  9. Super Bowl 2010s

Author
reinelt62
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,103
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
613
- -
Question 1 of 10
1. Wildcard weekend saw three of the four lower seeds pull off upset victories. Which team was the only higher seed to win? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the NFLs wildcard games was a rematch of a playoff game from the previous season? Hint


Question 3 of 10
3. The Jets beat the Patriots in the divisional round in Gillette Stadium, becoming the first team to win in Foxborough since the Ravens beat New England in the 2009 playoffs. Prior to this win by the Jets, who had been the last team to defeat the Patriots at Gillette Stadium in a regular season game? Hint


Question 4 of 10
4. Of the 10 head coaches in the 2010 playoffs, how many were making their playoff debuts? Hint


Question 5 of 10
5. Which player recorded the most interceptions in the playoffs? Hint


Question 6 of 10
6. Which player recorded the most sacks during the playoffs? Hint


Question 7 of 10
7. Who scored the first touchdown in Super Bowl XLV? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following players did not score a touchdown in Super Bowl XLV? Hint


Question 9 of 10
9. The win by the Green Bay Packers in Super Bowl XLV represented their 13th NFL championship. What number Super Bowl win was it for the Pack? Hint


Question 10 of 10
10. Which player scored the most touchdowns in the 2010 NFL playoffs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Wildcard weekend saw three of the four lower seeds pull off upset victories. Which team was the only higher seed to win?

Answer: Seattle Seahawks

Remarkably, the 7-9 Seahawks during the regular season were the NFCs number four seed on the basis of winning the NFC West. They defeated the Saints 41-36, thanks to a late 67-yard touchdown run by Marshawn Lynch.
2. Which of the NFLs wildcard games was a rematch of a playoff game from the previous season?

Answer: Colts-Jets

The Colts defeated the Jets 30-17 in the 2009s AFC Championship Game to advance to the Super Bowl. The Jets exacted revenge though, winning the rematch 17-16 on a late Nick Folk field goal.
3. The Jets beat the Patriots in the divisional round in Gillette Stadium, becoming the first team to win in Foxborough since the Ravens beat New England in the 2009 playoffs. Prior to this win by the Jets, who had been the last team to defeat the Patriots at Gillette Stadium in a regular season game?

Answer: Pittsburgh Steelers

The Patriots lost to the Steelers 33-10 in Week 13 of the 2008 season. Pittsburgh went on to win the Super Bowl that year.
4. Of the 10 head coaches in the 2010 playoffs, how many were making their playoff debuts?

Answer: 1

Kansas City's Todd Haley was the only man to make his playoff debut, as his Chiefs lost 30-7 to the Ravens in the wildcard round.
5. Which player recorded the most interceptions in the playoffs?

Answer: Tramon Williams

Tramon Williams of Green Bay had three picks to lead all players. He had one in the wildcard round against the Eagles, and two in the divisional round against the Falcons.
6. Which player recorded the most sacks during the playoffs?

Answer: Terrell Suggs

Despite playing just two games, Suggs piled up five sacks for the Ravens. He had two in the wildcard round against the Chiefs and three in a loss to the Steelers in the divisional round.
7. Who scored the first touchdown in Super Bowl XLV?

Answer: Jordy Nelson

Nelson caught a 29-yard touchdown pass from Aaron Rodgers with 3:44 to play in the first quarter, to put the Packers up 7-0.
8. Which of the following players did not score a touchdown in Super Bowl XLV?

Answer: James Starks

Starks, a rookie from the University of Buffalo, was making just his fourth start for the Packers. He played just three games in the regular season, but was an important part of the Packers' offense in the playoffs, rushing for 123 yards in their wildcard win over the Eagles. He had 52 yards on 11 carries in the Super Bowl, but no touchdowns.
9. The win by the Green Bay Packers in Super Bowl XLV represented their 13th NFL championship. What number Super Bowl win was it for the Pack?

Answer: 4

The Packers also won Super Bowls I, II, and XXXI.
10. Which player scored the most touchdowns in the 2010 NFL playoffs?

Answer: Rashard Mendenhall

Mendenhall's four touchdowns led all players. He had two against the Ravens in the divisional round, one against the Jets in the AFC Championship, and one against the Packers in the Super Bowl.
Source: Author reinelt62

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us