FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Great Food Receptacle 45  AKA Super Bowl XLV
Quiz about Great Food Receptacle 45  AKA Super Bowl XLV

Great Food Receptacle 45 ( A.K.A Super Bowl XLV) Quiz


All these questions will be about Super Bowl XLV. Good Luck!

A multiple-choice quiz by madasasnake. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Super Bowl
  8. »
  9. Super Bowl 2010s

Author
madasasnake
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
341,581
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
264
-
Question 1 of 10
1. Super Bowl XLV featured the Green Bay Packers versus the Pittsburgh Steelers. The Packers were favored to win by two and a half points. Did the Packers cover the spread?


Question 2 of 10
2. It was a very exciting game. The Packers jumped out to an early lead and Pittsburgh rallied back. What was the final score of Super Bowl XLV? Hint


Question 3 of 10
3. Which teams offense scored more in Super Bowl XLV? (Extra points after touchdowns count as offensive points.) Hint


Question 4 of 10
4. This player born in Kalamazoo, Michigan in 1983, scored the most touchdowns in Super Bowl XLV. Name him. Hint


Question 5 of 10
5. Which player scored a touchdown on an interception return in Super Bowl XLV? He was drafted in round two of the N.F.L draft in 2005. He attended Bethune-Cookman University. Hint


Question 6 of 10
6. Which player won Super Bowl MVP in Super Bowl XLV? He was born in 1983 and played for the California Golden Bears in college. Hint


Question 7 of 10
7. It was unseasonably cold the week leading up to the game. This caused a lot of travel problems for fans. Where was Super Bowl XLV played? Hint


Question 8 of 10
8. Which receiver had the most receiving yards in Super Bowl XLV? He was born in 1985 in Manhattan, Kansas and attended Kansas State College. Hint


Question 9 of 10
9. Which player had the most yards rushing in Super Bowl XLV? He was a first round draft choice and born in Illinois. Hint


Question 10 of 10
10. Which singer sang the National anthem at Super Bowl XLV? She was born in 1980, on Staten Island, New York. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Super Bowl XLV featured the Green Bay Packers versus the Pittsburgh Steelers. The Packers were favored to win by two and a half points. Did the Packers cover the spread?

Answer: yes

The Packers won by six points so they covered the spread.
2. It was a very exciting game. The Packers jumped out to an early lead and Pittsburgh rallied back. What was the final score of Super Bowl XLV?

Answer: Green Bay 31, Pittsburgh 25

The Packers were ahead 21-3 in the second quarter. Pittsburgh rallied to be only behind by three points in the third quarter but finally lost by six points.
3. Which teams offense scored more in Super Bowl XLV? (Extra points after touchdowns count as offensive points.)

Answer: Tie

Each teams offense scored 25 points. The Packers defense score six points on an interception return for a touchdown.
4. This player born in Kalamazoo, Michigan in 1983, scored the most touchdowns in Super Bowl XLV. Name him.

Answer: Greg Jennings

Greg Jennings caught two touchdown passes. Jordy Nelson, Rashard Mendenhall and Mike Wallace each scored one touchdown.
5. Which player scored a touchdown on an interception return in Super Bowl XLV? He was drafted in round two of the N.F.L draft in 2005. He attended Bethune-Cookman University.

Answer: Nick Collins

Nick Collins picked off a pass from Ben Roethlisberger and returned it thirty seven yards for a touchdown. This gave the Green Bay Packers an early lead of 14-0.
6. Which player won Super Bowl MVP in Super Bowl XLV? He was born in 1983 and played for the California Golden Bears in college.

Answer: Aaron Rodgers

Aaron Rodgers had a phenomenal game. He completed 24 passes for 304 yards and three touchdown passes.
7. It was unseasonably cold the week leading up to the game. This caused a lot of travel problems for fans. Where was Super Bowl XLV played?

Answer: Arlington, Texas

Highs were only in the thirties in the days leading up to the game. Roughly four inches of snow fell over the weekend and there was a ice storm a few days earlier. It warmed up a little on game day into the fifties.
8. Which receiver had the most receiving yards in Super Bowl XLV? He was born in 1985 in Manhattan, Kansas and attended Kansas State College.

Answer: Jordy Nelson

Jordy Nelson had an incredible game. He caught nine passes for one hundred and forty yards and one touchdown. Both were career highs.
9. Which player had the most yards rushing in Super Bowl XLV? He was a first round draft choice and born in Illinois.

Answer: Rashard Mendenhall

He carried the ball fourteen times for sixty four yards and one touchdown.
10. Which singer sang the National anthem at Super Bowl XLV? She was born in 1980, on Staten Island, New York.

Answer: Christina Aguilera

Her performance was marred by her flubbing one of the lines.
Source: Author madasasnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us