FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arkansas Football
Quiz about Arkansas Football

Arkansas Football Trivia Quiz


All about Arkansas football.

A multiple-choice quiz by shadowmyst2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Arkansas Razorbacks

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
224,303
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
923
- -
Question 1 of 10
1. Five of Arkansas' first six original games were played against the same school. What school was this? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following won the most games as an Arkansas coach? Hint


Question 3 of 10
3. During Lou Holtz's six seasons at Arkansas, the team won 3 bowl games and tied another. How many bowl games did he coach at Arkansas altogether? Hint


Question 4 of 10
4. Fred Thomsen led the Razorbacks to a 7-7 tie against Centenary in the first bowl game in school history. Which bowl game was this played in 1933? Hint


Question 5 of 10
5. This Arkansas alumnus who played on the unbeaten 1964 squad, would go on to coach the Dallas Cowboys to multiple Super Bowl championships, and ended his coaching career with the Miami Dolphins.

Answer: (Two Words or just surname)
Question 6 of 10
6. Lance Alworth led the 1961 Razorbacks in both rushing and receiving before moving on to play 11 seasons as a professional. What special distinction was he the first to achieve? Hint


Question 7 of 10
7. Which conference was Arkansas a charter member of in the 1950s? Hint


Question 8 of 10
8. Madre Hill set a single game record for touchdowns against South Carolina in 1995. How many did he score in that game? Hint


Question 9 of 10
9. Glen Ray Hines (OL) and Loyd Philips (DL) were both All-Americans in 1965, the first time that Arkansas had a pair of teammates that were both All-Americans. Throughout the rest of the 20th century did that ever happen again?


Question 10 of 10
10. In 2003, Arkansa beat Kentucky 71-63 in a seven-overtime game. How many other games in Arkansas history had lasted at least seven overtimes before this one? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 107: 10/10
Jun 25 2024 : Guest 72: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Five of Arkansas' first six original games were played against the same school. What school was this?

Answer: Fort Smith High School

On October 13, 1894, Arkansas made the school's football debut with a 42-0 victory over Fort Smith HS. The following week they beat the same team 38-0. A month later Arkansas lost to Texas 54-0. The next season (1895), the Razorbacks beat Fort Smith HS 30-0 in the only game of the season.

The following season (1896) opened with 10-0 and 6-2 victories over Fort Smith before Arkansas fell to Drury College 34-0. Under that time frame, the Razorbacks were coached by John C. Futrall, who retired with a 5-2 record. The three incorrect choices had not yet played a football game by the 1896 season.
2. Which of the following won the most games as an Arkansas coach?

Answer: Frank Broyles

Boyles posted a 144-58-5 record from 1958-76. Holtz went on to win more games than other of the other coaches in their careers, however he won only 60 games during his time (1977-83) at Arkansas. Thomsen was at Arkansas from 1929-41 posting a 56-61-10 record. Tomlin coached a single season (1943) and finished with a 2-7 record.
3. During Lou Holtz's six seasons at Arkansas, the team won 3 bowl games and tied another. How many bowl games did he coach at Arkansas altogether?

Answer: 6

Holtz had a 3-2-1 bowl record at Arkansas. He won the 1978 (1977 season) Orange Bowl 31-6 over Oklahoma, tied UCLA 10-10 in the 1978 Fiesta Bowl, fell 24-9 to Alabama in the 1980 ('79 season) Sugar Bowl, beat Tulane 34-15 in the 1980 Hall of Fame Classic Bowl, fell to North Carolina 31-27 in the 1981 Gator Bowl, and beat Florida 28-24 in the 1982 Bluebonnet Bowl.
4. Fred Thomsen led the Razorbacks to a 7-7 tie against Centenary in the first bowl game in school history. Which bowl game was this played in 1933?

Answer: Dixie Classic

Arkansas finished the 1933 season with a 7-3-1 record. The Dixie Classic was later renamed the Dixie Bowl. The Razorbacks would next play in the Dixie Bowl in the 1947 season when they defeated William & Mary 21-19 to cap off a 6-4-1 season. They other bowl games would not be around for another 50+ years.
5. This Arkansas alumnus who played on the unbeaten 1964 squad, would go on to coach the Dallas Cowboys to multiple Super Bowl championships, and ended his coaching career with the Miami Dolphins.

Answer: Jimmy Johnson

Johnson played from 1963-65). Jimmy Johnson (head coach), Barry Switzer (assistant coach), and Jerry Jones (owner) all played on the 1964 National Championship squad. Johnson and Switzer were the only coaches in the 20th century to coach both a NCAA champion and a Super Bowl champion.
6. Lance Alworth led the 1961 Razorbacks in both rushing and receiving before moving on to play 11 seasons as a professional. What special distinction was he the first to achieve?

Answer: First AFL player in the pro football Hall of Fame

Alworth played for the San Diego Chargers and the Dallas Cowboys during his 11 seasons. During the 1961 season at Arkansas, he also led the team in punt and kickoff returns.
7. Which conference was Arkansas a charter member of in the 1950s?

Answer: Southwest Conference (SWC)

Arkansas first joined a conference in 1915 when the SWC was formed. They remained in that conference until joining the SEC in 1991.
8. Madre Hill set a single game record for touchdowns against South Carolina in 1995. How many did he score in that game?

Answer: 6

Hill scored six touchdowns in the Sept. 9, 1995 victory over South Carolina. Even with his six TD game, he was unable to surpass the 20 TD season record set by Bill Burnett in 1969.
9. Glen Ray Hines (OL) and Loyd Philips (DL) were both All-Americans in 1965, the first time that Arkansas had a pair of teammates that were both All-Americans. Throughout the rest of the 20th century did that ever happen again?

Answer: Yes

In 1982, Billy Ray Smith Jr. (DL) and Steve Korte (OL) were both All-Americans. Oddly enough, both times that this happened the All-Americans were a defensive lineman and an offensive lineman.
10. In 2003, Arkansa beat Kentucky 71-63 in a seven-overtime game. How many other games in Arkansas history had lasted at least seven overtimes before this one?

Answer: 1

In 2001, the Razorbacks bested Mississippi 58-56 in the first seven- overtime game in school history. College football did not start playing overtime until the 1994 season.
Source: Author shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Sports:

Some of my favorite sports quizzes from Shadowmyst.

  1. Going, Going, Gone Easier
  2. High School Wrestling Difficult
  3. Arkansas Football Average
  4. Jordan Rides the Bus Average
  5. Jordan Rides the Bus - Part 2 Average

7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us