FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Statistics 1st Edition
Quiz about Baseball Statistics 1st Edition

Baseball Statistics 1st Edition Quiz


Have fun with my test of baseball knowledge. Good Luck!

A multiple-choice quiz by BgFrankie. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Records

Author
BgFrankie
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,321
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1062
- -
Question 1 of 10
1. How many strikeouts does Nolan Ryan have? Hint


Question 2 of 10
2. How many shutouts does Walter Johnson have? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following players was a 20-time All-Star? Hint


Question 4 of 10
4. Who had an ERA of 1.12 in 1968? Hint


Question 5 of 10
5. Of the following four players, who has the highest career batting average? Hint


Question 6 of 10
6. How many consecutive games did Cal Ripken, Jr. play in? Hint


Question 7 of 10
7. How many hits did Pete Rose have? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these players does NOT have 6,000 or more total bases? Hint


Question 9 of 10
9. If you take Joe Dimaggio's lifetime strikeouts, and subtract his number of career home runs, what is the difference? Hint


Question 10 of 10
10. Which player averaged better than a .400 batting average over a 5-year span? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many strikeouts does Nolan Ryan have?

Answer: 5714

Even though Ryan also threw 7 no-hitters, he never pitched a perfect game.
2. How many shutouts does Walter Johnson have?

Answer: 110

Johnson also recorded 416 career wins for the Washington Senators.
3. Which of the following players was a 20-time All-Star?

Answer: Willie Mays

Willie Mays was an All-Star from 1954 to 1973. Willie also ranks high on the home run list with 660 career dingers.
4. Who had an ERA of 1.12 in 1968?

Answer: Bob Gibson

Gibson threw for the St. Louis Cardinals in that season. That was the lowest single season ERA he recorded.
5. Of the following four players, who has the highest career batting average?

Answer: Rogers Hornsby

.358 was the Rajah's lifetime average. Aaron batted .305, Musial .331, and Mays batted .302
6. How many consecutive games did Cal Ripken, Jr. play in?

Answer: 2632

He beat Lou Gehrig's longstanding mark of 2130 in the 1995 season, and several years later sat down after the final home game at Camden Yards. Ripken retired after the 2001 season with fellow star Tony Gwynn.
7. How many hits did Pete Rose have?

Answer: 4256

In 1985, Rose nosed out Ty Cobb's longstanding mark of 4189. This mark was set from 1905 to 1928. Over that period, Cobb had over 200 hits 8 times.
8. Which of these players does NOT have 6,000 or more total bases?

Answer: Babe Ruth

Hank Aaron racked up 6856, Musial 6134, and Mays 6066. Ruth has 5793 lifetime bases.
9. If you take Joe Dimaggio's lifetime strikeouts, and subtract his number of career home runs, what is the difference?

Answer: 8

Dimaggio struck out only 369 times and homered 361 times.
10. Which player averaged better than a .400 batting average over a 5-year span?

Answer: Rogers Hornsby

In the 5 year span 1921 to 1925, Hornsby averaged an incredible .402, with averages of .397 in 1921 (154 games), .401 in 1922 (154 games), .384 in 1923 (107 games), .424 in 1924 (143 games), .403 in 1925 (138 games).
Source: Author BgFrankie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us