FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about That Will Leave a Mark
Quiz about That Will Leave a Mark

That Will Leave a Mark! Trivia Quiz


An all multiple choice quiz about some players who weren't eye-catchers, but did something great at some point in their career to leave a mark in history. I hope that you enjoy it. :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Records

Author
Nightmare
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
212,798
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1249
Awards
Top 35% Quiz
Question 1 of 10
1. I was a pitcher mostly with the Braves and Reds throughout my career. I won only 113 games in 12 seasons, but I left my mark in 1966 when I hit two grand slams in the same game. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. I never led the league in any major batting category throughout my career, but I was an all-star shortstop 16 times in my career. I was also won 13 Gold Gloves. So, that was pretty much it for me, but I made the Padres regret my trade. Who am I? Hint


Question 3 of 10
3. I didn't have a stellar career and played mostly with the Dodgers. I had one season that stood out in my career, and broke Ty Cobb's record of 96 stolen bases set in 1915 when I ripped off 104 in 1962 which gave me the NL MVP award. This was pretty much the only highlight in my career. Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. I quietly played eight of my 15 seasons with the Oakland Athletics. I was a catcher but also played first base. I really didn't shine in any season, and never hit .300 in any full season of baseball. My only all-star season was in 1975. But, when it came to the 1972 World Series against the Cincinnati Reds, I banged out four home runs in the series, winning the MVP award. And I only played 82 games in that season too! Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. Throughout my career mostly with the Indians, I played a multitude of positions. I had to my credit, shortstop, second base, first base, third base, and even catcher. I even won the 1948 AL MVP. I was an eight-time all-star in my 15-season career, but nobody ever gave me credit for my accomplishments. Even still, I was the first player in history to hit five extra base hits in one game. Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. At the age of 24, I played for the St. Louis Cardinals. However, it was only one game and my only at-bat, then my career ended in the same season in 1936. I just didn't have it. 18 years later I emerged as a National League manager. I began a streak of 23 consecutive seasons with the same franchise, and took them to seven World Series appearances. Who am I? Hint


Question 7 of 10
7. My Major League career was short and sweet. I played only one season in 1953 with the St. Louis Browns. Although I won only three games in my entire career, one of them was a no-hitter, so I left my mark in baseball and left the fans wondering why it was my only season. Who am I? Hint


Question 8 of 10
8. I was an eight-time Gold Glove at second base with the Pirates and went to seven all-star games. I never led the league in any major batting category, and my glove was barely recognized to the fans. Then it happened! I won a World Series with a bottom of the ninth inning World Series home run. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. Like a Braves pitcher after me, I hit also hit two grand slams in the same game, but I was the first in history to do it. I was a Yankee second baseman which makes it even more special because nobody recognized me for my batting power in 1936. Who am I? Hint


Question 10 of 10
10. Very few people remember me on the 1920s and 1930s Yankees because of the great Babe Ruth and Lou Gehrig. 10 times in my 12 seasons I hit over .300, but only led the league in hits in 1927. Believe it or not, when I led the league in hits, it was over both Ruth and Gehrig. I went to four World Series with the Yankees, and all were quietly done on my part because of those two players. I played in the outfield beside the Babe and Bob Meusel. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was a pitcher mostly with the Braves and Reds throughout my career. I won only 113 games in 12 seasons, but I left my mark in 1966 when I hit two grand slams in the same game. Who am I?

Answer: Tony Cloninger

The others weren't pitchers. Tony played from 1961-1972. While pitching for Atlanta in 1966, he helped his own cause by hitting a grand salami in the first and fourth inning of the game on July 3rd. Cloninger hit three other home runs in the season. In 1999, Fernando Tatis of the Cardinals hit two grand slams in the same inning.
2. I never led the league in any major batting category throughout my career, but I was an all-star shortstop 16 times in my career. I was also won 13 Gold Gloves. So, that was pretty much it for me, but I made the Padres regret my trade. Who am I?

Answer: Ozzie Smith

The others were not shortstops, and certainly were not the all-stars or Gold Glove winners that Ozzie was. Smith began his career in 1978 with the Padres. After four seasons, San Diego traded him in a multi-player trade to the St. Louis Cardinals. It was in St. Louis that Ozzie became recognized. After retiring in 1996, Smith was a 2002 Hall of Fame inductee all by himself.
3. I didn't have a stellar career and played mostly with the Dodgers. I had one season that stood out in my career, and broke Ty Cobb's record of 96 stolen bases set in 1915 when I ripped off 104 in 1962 which gave me the NL MVP award. This was pretty much the only highlight in my career. Who am I?

Answer: Maury Wills

Brock broke Wills' record with 118 in 1974 with the Cardinals, then Rickey Henderson broke Brock's record in 1982 by stealing 130. Wills' baseball career spanned from 1959-1972. He played for the Dodgers, Pirates, and again as a Dodger before retiring in 1972. The number 30-clad Wills went to four World Series with the Dodgers, winning three.
4. I quietly played eight of my 15 seasons with the Oakland Athletics. I was a catcher but also played first base. I really didn't shine in any season, and never hit .300 in any full season of baseball. My only all-star season was in 1975. But, when it came to the 1972 World Series against the Cincinnati Reds, I banged out four home runs in the series, winning the MVP award. And I only played 82 games in that season too! Who am I?

Answer: Gene Tenace

The others never played for the Oakland Athletics. After playing with the Athletics, Gene played with the Padres for a few seasons, then with the Cardinals and Pirates in his last season in 1983. Tenace opened the 1972 series hitting two home runs in game one, then another in game four and five. His nine RBIs and .348 average won him the series MVP honor.
5. Throughout my career mostly with the Indians, I played a multitude of positions. I had to my credit, shortstop, second base, first base, third base, and even catcher. I even won the 1948 AL MVP. I was an eight-time all-star in my 15-season career, but nobody ever gave me credit for my accomplishments. Even still, I was the first player in history to hit five extra base hits in one game. Who am I?

Answer: Lou Boudreau

The others listed were all pitchers and never played for the Indians. On July 14, 1946, Lou hit five extra base hits in one game, being the first to accomplish this great feat. The Cleveland Indian was the 1948 season MVP, which helped the team to the World Series and be victorious against the Boston Braves.
6. At the age of 24, I played for the St. Louis Cardinals. However, it was only one game and my only at-bat, then my career ended in the same season in 1936. I just didn't have it. 18 years later I emerged as a National League manager. I began a streak of 23 consecutive seasons with the same franchise, and took them to seven World Series appearances. Who am I?

Answer: Walter Alston

Alston's only at-bat in his career resulted in a strikeout in 1936. Two decades later saw him in the familiar number 24 jersey, leading the Dodgers to the World Series. In seven series appearances, Alston helmed the Dodgers to four World Series victories.

After 158 games in the 1976 season, Alston stepped down due to illness, and the club was taken over by third base coach, Tommy Lasorda. Lasorda stood at the helm for the next 20 Dodger seasons. Two managers in 43 seasons is more than consistent.
7. My Major League career was short and sweet. I played only one season in 1953 with the St. Louis Browns. Although I won only three games in my entire career, one of them was a no-hitter, so I left my mark in baseball and left the fans wondering why it was my only season. Who am I?

Answer: Bobo Holloman

1953 was it for Alva Lee 'Bobo' Holloman. He appeared in 22 games for the Browns in the season, and left baseball with a 3-7 record. He lost interest and quit at the end of the season. He died 34 years later with the same unanswered question to fans. Why?
8. I was an eight-time Gold Glove at second base with the Pirates and went to seven all-star games. I never led the league in any major batting category, and my glove was barely recognized to the fans. Then it happened! I won a World Series with a bottom of the ninth inning World Series home run. Who am I?

Answer: Bill Mazeroski

The others listed were all pitchers. The 17-season career Pittsburgh Pirate was a 'behind the scenes' player. In the 1960 World Series against the Yankees, Mazeroski became the epitome of being famous due to his seventh game, game-winning home run in the bottom of the ninth inning.

The scored was tied at 9-9 when the 'Maz' hit the big one. The Yankees out-hit and out-pitched the Pirates throughout the series, but the last run counted. Bill Mazeroski was inducted into baseball's Hall of Fame in 2001 amongst many arguments.
9. Like a Braves pitcher after me, I hit also hit two grand slams in the same game, but I was the first in history to do it. I was a Yankee second baseman which makes it even more special because nobody recognized me for my batting power in 1936. Who am I?

Answer: Tony Lazzeri

The others were all catchers in the career, and none ever played for the Yankees. 10 of Tony's 14 seasons he hit 10+ home runs. On May 24, 1936, Tony blasted out two grand slams, one in the second inning, and his encore in the fifth.
10. Very few people remember me on the 1920s and 1930s Yankees because of the great Babe Ruth and Lou Gehrig. 10 times in my 12 seasons I hit over .300, but only led the league in hits in 1927. Believe it or not, when I led the league in hits, it was over both Ruth and Gehrig. I went to four World Series with the Yankees, and all were quietly done on my part because of those two players. I played in the outfield beside the Babe and Bob Meusel. Who am I?

Answer: Earle Combs

The others were all part of the 1927 American League pennant-winning Pittsburgh Pirates. Earle was a career Yankee and never hit more than nine home runs in a season, but hit a World Series home run in 1932. In 1927, he had an amazing 231 hits to lead the league, even higher than Gehrig's 218, but didn't even rank in the top 25 for the MVP. Gehrig won that MVP in 1927.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us