Quiz about Boston Red Sox
Quiz about Boston Red Sox

Test yourself! Take this Boston Red Sox Quiz | MLB Teams


This quiz is for all the suffering Red Sox fans.

A multiple-choice quiz by Homeboy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Author
Homeboy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
39,758
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1636
Last 3 plays: Guest 199 (6/10), Guest 108 (9/10), Guest 73 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was the first Manager of the Boston Red Sox franchise? Hint

Chic Stahl
Jimmy Collins
Jake Stahl
Hugh Duffy

2. In the year 1958 I was voted the MVP in the AL. Who am I? Hint

Ted Williams
Walt Dropo
Vern Stephens
Jackie Jensen

3. Which one of these Red Sox players had a 34 game hitting streak in 1949? Hint

Dom Dimaggio
Vern Stephens
Ted Williams
Johnny Pesky

4. Who was the first Red Sox pitcher in the 20th century to hurl two career No-Hitters? Hint

Dutch Leonard
Joe Wood
Cy Young
Earl Wilson

5. Who is the only Red Sox player in the 20th century to hit 50 homeruns in a season? Hint

Babe Ruth
Jimmie Foxx
Ted Williams
Jim Rice

6. Who was the first Red Sox pitcher to win the A.L. Cy Young award?

Answer: (Two words, or just surname)
7. What team did the the Red Sox defeat for their sixth World Series title in 2004? Hint

Dodgers
Reds
Giants
Cardinals

8. In my career with the Red Sox, I had 300 career stolen bases. Who am I? Hint

Harry Hooper
Tris Speaker
Tommy Harper
Billy Werber

9. Which one of these Red Sox players won the A.L. batting title in 1950? Hint

Vern Stephens
Ted Williams
Billy Goodman
Walt Dropo

10. In 1984 I won the A.L. homerun title with 43 dingers. Who am I?

Answer: (Two words, or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first Manager of the Boston Red Sox franchise?

Answer: Jimmy Collins

Jimmy Collins was at the helm when the Boston won the World Series in 1903.
2. In the year 1958 I was voted the MVP in the AL. Who am I?

Answer: Jackie Jensen

3. Which one of these Red Sox players had a 34 game hitting streak in 1949?

Answer: Dom Dimaggio

4. Who was the first Red Sox pitcher in the 20th century to hurl two career No-Hitters?

Answer: Cy Young

Cy Young tossed No-Hitters in 1904 and 1908.
5. Who is the only Red Sox player in the 20th century to hit 50 homeruns in a season?

Answer: Jimmie Foxx

Jimmie Foxx hit 50 homeruns in 1938.
6. Who was the first Red Sox pitcher to win the A.L. Cy Young award?

Answer: Jim Lonborg

Jim Lonborg won the Cy Young award in 1967.
7. What team did the the Red Sox defeat for their sixth World Series title in 2004?

Answer: Cardinals

The Red Sox removed the 'Curse of the Bambino' in 2004 after defeating the Cardinals. They went through a long dry spell since beating the Cubs in 1918.
8. In my career with the Red Sox, I had 300 career stolen bases. Who am I?

Answer: Harry Hooper

9. Which one of these Red Sox players won the A.L. batting title in 1950?

Answer: Billy Goodman

Billy Goodman hit .354 for the Red Sox.
10. In 1984 I won the A.L. homerun title with 43 dingers. Who am I?

Answer: Tony Armas

Source: Author Homeboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 199: 6/10
Jan 17 2023 : Guest 108: 9/10
Dec 10 2022 : Guest 73: 6/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us