Quiz about History of the Red Sox
Quiz about History of the Red Sox

History of the Red Sox Trivia Quiz


This will test your knowledge of the history of the Boston Red Sox. You don't have to be a diehard fan to take this quiz. Have fun!

A multiple-choice quiz by jj137. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Author
jj137
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
267,296
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1057
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 12 (8/10), marcia4460 (4/10), Guest 71 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What stadium did the Red Sox call home for the majority of the 20th century? Hint

Huntington Avenue Baseball Grounds
Fenway Park
Boston Stadium
Red Sox Field

2. Babe Ruth played for the Red Sox from 1914-1919. Which team was he sent to in 1920? Hint

Chicago Cubs
New York Yankees
Cincinnati Reds
Cleveland Indians

3. Which player that played for the Red Sox from 1907-1915 was inducted into the Hall of Fame in 1937? Hint

Nap Lajoie
Babe Ruth
Ty Cobb
Tris Speaker

4. How many times in the 1910s did the Red Sox win the World Series? Hint

3
4
2
5

5. Which former Red Sox player managed them in 1963 and 1964? Hint

Ted Williams
Dom DiMaggio
Bobby Doerr
Johnny Pesky

6. Which pitcher became the first Red Sox pitcher to win the Cy Young Award in 1967? Hint

Jim Lonborg
John Wyatt
Jose Santiago
Gary Bell

7. The Red Sox are often remembered for winning game 6 of the 1975 World Series with a walk-off home run in the bottom of the 12th inning. But do you know what player hit that home run? Hint

Carlton Fisk
Fred Lynn
Carl Yastrzemski
Bernie Carbo

8. Which Red Sox player let a ground ball roll through his legs, which eventually led to the Red Sox losing the 1986 World Series? Hint

Wade Boggs
Ed Romero
Marty Barrett
Bill Buckner

9. Which Red Sox player that they acquired in 2003, was often referred to by his nickname "Big Papi"? Hint

Bill Mueller
Manny Ramirez
David Ortiz
Nomar Garciaparra

10. When the Red Sox won the 2004 World Series, how many years had it been since they had won their previous championship? Hint

75
62
98
86


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What stadium did the Red Sox call home for the majority of the 20th century?

Answer: Fenway Park

Fenway Park is famous for its nearly 40-foot tall wall in left field, nicknamed "The Green Monster" for its green color. Although the wall is very high, it is only 310 feet from home plate.
2. Babe Ruth played for the Red Sox from 1914-1919. Which team was he sent to in 1920?

Answer: New York Yankees

Ruth was sent there a little over a year after leading the Red Sox to a World Series championship in 1918. He supposedly started the "Curse of the Bambino", because it took the Red Sox more than 80 years afterwards to win the World Series again.
3. Which player that played for the Red Sox from 1907-1915 was inducted into the Hall of Fame in 1937?

Answer: Tris Speaker

Speaker retired as the MLB career leader in doubles with 792, and 241 of them came while playing with the Red Sox.
4. How many times in the 1910s did the Red Sox win the World Series?

Answer: 4

They won the 1912, 1915, 1916, and 1918 World Series.
5. Which former Red Sox player managed them in 1963 and 1964?

Answer: Johnny Pesky

Pesky was a player for the Red Sox in 1942, 1946-1951, and part of the 1952 season.
6. Which pitcher became the first Red Sox pitcher to win the Cy Young Award in 1967?

Answer: Jim Lonborg

That year, Lonborg had a 22-9 record and led the American League in wins and games started (39). Lonborg played seven seasons for the Red Sox (1965-1971) before playing a season with the Milwaukee Brewers, and seven seasons with the Philadelphia Phillies (1973-1979) before retiring.
7. The Red Sox are often remembered for winning game 6 of the 1975 World Series with a walk-off home run in the bottom of the 12th inning. But do you know what player hit that home run?

Answer: Carlton Fisk

The Red Sox were playing the Cincinnati Reds in that World Series. Fisk hit a deep fly ball that hit the left field foul pole next to the Green Monster. The Reds went on to win game 7 and the World Series.
8. Which Red Sox player let a ground ball roll through his legs, which eventually led to the Red Sox losing the 1986 World Series?

Answer: Bill Buckner

The Red Sox were playing the New York Mets in the World Series. There were two outs in the bottom of the tenth inning in game 6. If Buckner had taken the ground ball at first base and touched first, it would have ended the inning and extended the game. However, since he let the ball roll through his legs, the Mets scored the winning run, and won the series in game 7 two days later.
9. Which Red Sox player that they acquired in 2003, was often referred to by his nickname "Big Papi"?

Answer: David Ortiz

Before going to the Red Sox, Ortiz played for the Minnesota Twins from 1997-2002. He signed as a free agent with the Red Sox in 2003, and the next year, helped the Red Sox to the World Series title.
10. When the Red Sox won the 2004 World Series, how many years had it been since they had won their previous championship?

Answer: 86

In the American League Championship Series, the Red Sox became the first team in baseball history to come back from a 3 games to none deficit and still win the series. This title ended the "Curse of the Bambino", the supposed "curse" that began when Babe Ruth left the Red Sox.
Source: Author jj137

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 04 2022 : Guest 12: 8/10
Oct 28 2022 : marcia4460: 4/10
Oct 17 2022 : Guest 71: 8/10
Oct 04 2022 : Guest 68: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. The Impossible Dream: 1967 Average
2. Fenway Park Average
3. A Red Sox Season: 1986 Average
4. Boston Red Sox History Difficult
5. Boston Red Sox Very Difficult
6. Your Boston Red Sox! Tough
7. Boston Red Sox Average
8. Boston Red Sox: 1975 Average
9. Red Sox Nation Tough
10. Boston Red Sox Tidbits Tough
11. Boston Red Sox: 1970-1979 Average
12. Boston Red Sox Easier

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us