Quiz about Boston Red Sox
Quiz about Boston Red Sox

Boston Red Sox | 10 Question Sports Multiple Choice Quiz


Some basic trivia about this classic team and its history.

A multiple-choice quiz by nrs21. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Author
nrs21
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,617
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1070
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. If you are a Red Sox fan, which year is spoken as a curse? Hint

1904
1981
1921
1918

2. Who is the "Bambino"? Hint

Babe Ruth
Hank Aaron
Willie Mays
Ted WIlliams

3. Before Fenway Park, where did the Red Sox play their home games? Hint

Wrigly Field
Huntington Avenue Grounds
Boston Garden
The Field at Boston Common

4. Fenway Park got its name from the local legend, Johnny Fenway.

True
False

5. Which Hall of famer was frozen after his death? Hint

Jimmie Foxx
Cy Young
Ted Williams
Carlton Fisk

6. The most prestigous pitching honor in baseball is named after which Red Sox legend? Hint

Roger Clemens
Cy Young
Pedro Martinez
Jim Londborg

7. Which of these pitchers was the first in Red Sox history to stike out 20 batters in one game? Hint

"Smokey" Joe Wood
Pedro Martinez
Roger Clemens
Jim Londborg

8. Which of these Red Sox players are not in the Hall of Fame? Hint

Carl Yastrzemski
Tris Speaker
Joe Cronin
Luis Tiant

9. The right field pole at Fenway was known as _________'s Pole. Hint

Johnny
Teddy
Baby
Pesky

10. The left field wall at Fenway Park is called what? Hint

Big Dog
Ivy Wall
Blue Devil
Green Monster


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you are a Red Sox fan, which year is spoken as a curse?

Answer: 1918

This infamous Sox team won the 1918 World Series vs. the Chigago Cubs in 6 games. For more than 85 years after this title, the Red Sox franchise was unable to win another World Series.
2. Who is the "Bambino"?

Answer: Babe Ruth

Who else but Babe Ruth? George Herman 'Babe' Ruth is considered by many as one of the greatest to ever play the game of baseball. This legend was sold from Boston to the New York Yankees by Red Sox owner Harry Frazee after the 1919 season.
3. Before Fenway Park, where did the Red Sox play their home games?

Answer: Huntington Avenue Grounds

The Huntington Avenue Baseball Grounds was an all-wooden structure, This 9,000 seat stadium where legends such as Cy Young played at was the site of the Sox' portion of the first ever World Series. The Sox played there until 1912 when Fenway Park opened.
4. Fenway Park got its name from the local legend, Johnny Fenway.

Answer: False

Fenway actually inherited its name from the section of Boston where it stands: the "Fens".
5. Which Hall of famer was frozen after his death?

Answer: Ted Williams

Williams son John Henry, had his father frozen against Ted's will and the will of his family.
6. The most prestigous pitching honor in baseball is named after which Red Sox legend?

Answer: Cy Young

Every year the best pitcher from the American League and one from the National League is selected to win the Cy Young Award. Among his many accomplishments, Cy Young pitched a perfect game on May 5th, 1904, against the Philadelphia Athletics.
7. Which of these pitchers was the first in Red Sox history to stike out 20 batters in one game?

Answer: Roger Clemens

On April 29, 1986, Clemens struck out 20 Seattle Mariner batters, breaking Steve Carlton's Major League record 19 batters.
8. Which of these Red Sox players are not in the Hall of Fame?

Answer: Luis Tiant

Tiant's offensive numbers are comparable to many Hall of Famers and it is widely agreed upon that this legend should be in the Hall of Fame. Yaz (Carl Yastrzemski) was voted to the Hall in 1989, Joe Cronin in 1956, and Speaker in 1937.
9. The right field pole at Fenway was known as _________'s Pole.

Answer: Pesky

Pesky's Pole, the right-field foul pole at Fenway is known for its extreme closeness to home plate, and Johnny Pesky's uncanny ability to wrap a home run ball around it into the fans.
10. The left field wall at Fenway Park is called what?

Answer: Green Monster

This monsterous left field wall at Fenway Park stands 37 feet tall and is only 303 feet from home plate. The manual score board on it is still in full operation.
Source: Author nrs21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us