Quiz about The Red Sox of Boston
Quiz about The Red Sox of Boston

The Red Sox of Boston Trivia Quiz


Here is a little quiz to the best team in baseball. Thanks Boston boys for winning it all after 86 years.

A multiple-choice quiz by geocb21. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Author
geocb21
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
210,258
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
718
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In 2004, which Red Sox pitcher won game three of the ALDS, game seven of the ALCS, and game four of the World Series? Hint

Curt Schilling
Pedro Matinez
Derek Lowe
Ted Williams

2. What is Mo Vaughn's real first name? Hint

Curley
Larry
Maurice
Mo

3. What team did the Red Sox make a historic comeback after being down 3-0 in the 2004 ALCS? Hint

New York Yankees
Chicago Cubs
St. Lois Cardinals
New York Mets

4. The Boston Red Sox first played as the Boston Braves?

True
False

5. How many home runs did Nomar Garciaparra hit in each of his first two full seasons? Hint

10
0
40
30

6. Who was the Red Sox first mascot? Hint

Wally the Green Monster
Bob the Red Sox
Terry Francona
Bernie Brewer

7. In which of these seasons did the Red Sox win the World Series? Hint

1918
1975
1986
1967

8. Who set the record by getting 20 stikeouts in one nine inning game? Hint

Roger Clemens
Ted Williams
Kerry Wood
Sandy Koufax

9. What was the name of the ballpark where the Red Sox began playing their home games in 1912? Hint

Wrigley Field
Three River Stadium
Shea Staduim
Fenway Park

10. What college did Jason Varitek attend? Hint

Georgia Tech
Worcester State College
Seton Hall
UCLA


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2004, which Red Sox pitcher won game three of the ALDS, game seven of the ALCS, and game four of the World Series?

Answer: Derek Lowe

He was the first pitcher to win all three deciding games in one postseason. Schilling won many other important games in the 2004 playoffs (most notably game six of the ALCS). Matinez won game two of the ALDS and game three of the World Series. Williams never pitched for many reasons. First off, he retired in 1961.

He was their left fielder from 1940 to 1960. Secondly, he passed away in 2002.
2. What is Mo Vaughn's real first name?

Answer: Maurice

His full real name is Maurice Samuel Vaughn. The HitDog, as he was known, played in Boston from 1991 to 1998. He then played for the Anaheim Angels from 1999 until 2001, before playing for the New York Mets in 2002 and retiring. He went to college at Seton Hall with one of his future teammates John Valentin.
3. What team did the Red Sox make a historic comeback after being down 3-0 in the 2004 ALCS?

Answer: New York Yankees

This was just nice revenge for 2003. In 2003, the Yankees were against the ropes after the Sox tied the ALDS at three games apiece. Game seven was at Fenway Park and the Sox lost in the 11th inning. That is why their historic comeback was so much better for Red Sox fans.

It was better then any Hollywood movie because the Yankees were one game away from a sweep. Then the Sox came back and the rest is history.
4. The Boston Red Sox first played as the Boston Braves?

Answer: False

They started as the Boston Americans. The Boston Braves were later known as Milwaukee Braves, then Atlanta Braves came later, but they are from the National League.
5. How many home runs did Nomar Garciaparra hit in each of his first two full seasons?

Answer: 30

He did it in 1997 and 1998. Not many people have hit 30 or more home runs to begin their careers. Mark McGwire (1987-1990), Jose Canseco(1986-1988), and Ron Kittle (1983-1984) are some who have done this.
6. Who was the Red Sox first mascot?

Answer: Wally the Green Monster

When you think of the Green Monster, you think of the left field wall at Fenway. Wally would be best described as a loveable fuzzy monster. Wally lived inside the wall since it was built in 1947. According to legend, he has been around since 1912 when Fenway opened. Where did he stay from 1912 to 1946 and why was he not seen? He was introduced to the fans in 1997 and has been a fan favorite ever since.

He even thought of running for President in 2004.
7. In which of these seasons did the Red Sox win the World Series?

Answer: 1918

All those seasons listed, they made it to the World Series. In 1967, they lost to the Cardinals. In 1975, they lost to the Cincinnati Reds, and in 1986 the lost to the New York Mets. In 1918, they beat the Chicago Cubs for their fifth W.S Championship in team history. They added another one in 2004.
8. Who set the record by getting 20 stikeouts in one nine inning game?

Answer: Roger Clemens

He first did in on April 29, 1986 against Seattle. He later dupilcated it on September 18, 1996, against Detroit. Kerry Wood also has a 20K game, but that was not until May 6, 1998. Koufax has a perfect game and might have been the best pitcher of his time (1955-1966), but he never got to the 20K mark. Williams(the Kid, Teddy Ballgame), the greatest hitter who ever lived, was the Red Sox left fielder from 1940 to 1960.
9. What was the name of the ballpark where the Red Sox began playing their home games in 1912?

Answer: Fenway Park

It first opened on April 20, 1912. It is one of the oldest ballparks in the majors along with Wrigley Field (which opened on April 23, 1914).
10. What college did Jason Varitek attend?

Answer: Georgia Tech

He was a Yellow Jacket from 1991-1994. He was in the same class as his future teammate Nomar Garciaparra (1992-1994).
Source: Author geocb21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us