Quiz about Boston Red Sox
Quiz about Boston Red Sox

MLB Teams Quiz: Boston Red Sox | 10 Questions


This is a quiz on the Boston Red Sox. How much do you know about the Red Sox?

A multiple-choice quiz by go redsox. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Author
go redsox
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,572
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
738
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the curse that caused a lot of misery for 86 years? Hint

Curse of the Billy Goat
Curse of the Yankees
Curse of the Babe
Curse of the Bambino

2. Who did the Boston Pilgrims (later Red Sox) play when they won the first World Series in 1903? Hint

San Fransisco Giants
Chicago Cubs
Pittsburgh Pirates
New York Yankees

3. In 1946, the Red Sox played in their first World Series since 1918. Who did the Red Sox play? Hint

Answer not listed
Cubs
Cardinals
Reds

4. In 1967, the Red Sox went to the World Series again. Who did they lose to this time? Hint

Chicago Cubs
Cinncinati Redlegs
St. Louis Cardinals
New York Mets

5. In 1975, the Red Sox and Reds played in the World Series. Which game did Carlton Fisk hit a home run to win the game? Hint

Game 6
Game 7
Game 5
None of these

6. In 1986, the Red Sox made it to another World Series. Who did they play? Hint

New York Mets
Cinncinati Reds
St. Louis Cardinals
Atlanta Braves

7. In game 6 in 1986, the Red Sox were one out away from winning the World Series. Did the scoreboard congratulate the Red Sox on winning the World Series?

Yes
No

8. Who did the Red Sox play in the 2004 American League Division Series? Hint

New York Yankees
Oakland Athletics
Minnesota Twins
Anaheim Angels

9. The Red Sox and Yankees played each other in the American League Championship Series. What was the score in Game 3? Hint

Yankees win 19-8
Yankees win 8-5
Red Sox win 19-8
Red Sox win 8-5

10. The Red Sox set a record for most consecutive wins in the playoffs with how many games? Hint

7
8
9
11


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the curse that caused a lot of misery for 86 years?

Answer: Curse of the Bambino

The Curse of the Bambino began when Babe Ruth, "the Bambino", was sold to the Yankees. Two years later, in 1920, the Yankees won their first World Series.
2. Who did the Boston Pilgrims (later Red Sox) play when they won the first World Series in 1903?

Answer: Pittsburgh Pirates

The Boston Pilgrims, won in eight games. The Pilgrims soon became the Boston Red Sox. The Red Sox won World Series in 1912, 1915, 1916, 1918, and 2004.
3. In 1946, the Red Sox played in their first World Series since 1918. Who did the Red Sox play?

Answer: Cardinals

The Series went into seven games and the Cardinals won game seven which forced the Red Sox to wait even longer to win the World Series.
4. In 1967, the Red Sox went to the World Series again. Who did they lose to this time?

Answer: St. Louis Cardinals

Again, they played the Cardnials. They lost again in seven games. The 38 year old curse lived on.
5. In 1975, the Red Sox and Reds played in the World Series. Which game did Carlton Fisk hit a home run to win the game?

Answer: Game 6

"If it stays fair, its gone. Home Run!" the announcer said. The Red Sox game back from a 6-3 deficit to force extra innings. Carlton Fisk's home run in the 12th ended the game. Later in the day (the game ended after midnight), the Red Sox lost and the 47 year old curse lived on.
6. In 1986, the Red Sox made it to another World Series. Who did they play?

Answer: New York Mets

They played the Mets in the World Series. The Series went into seven games, and they lost again. When would the misery end?
7. In game 6 in 1986, the Red Sox were one out away from winning the World Series. Did the scoreboard congratulate the Red Sox on winning the World Series?

Answer: Yes

The Red Sox were winning 5-3. I know this game was blamed on Bill Buckner, but Stanley threw a wild pitch and it was 5-5. At one point the Red Sox only needed one strike. Then the ball went under Bill Buckner's legs.
8. Who did the Red Sox play in the 2004 American League Division Series?

Answer: Anaheim Angels

The Wild Card Red Sox played American League West Winning Angels. The Red Sox won three consecutive to sweep the Angels. The Red Sox advanced to the American league Championship Series.
9. The Red Sox and Yankees played each other in the American League Championship Series. What was the score in Game 3?

Answer: Yankees win 19-8

This game set up the greatest comeback in baseball history. The Red Sox, behind 3-0 in the Series, were down, but not out. They were three outs from a sweep in game four but they came back and won. They won the next three games to win the Series and become the first team in baseball history to win it after being down 3-0.
10. The Red Sox set a record for most consecutive wins in the playoffs with how many games?

Answer: 8

The Red Sox won the last four games against the Yankees and the first four against the Cardinals. Finally, the curse was lifted.
Source: Author go redsox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Impossible Dream: 1967 Average
2. Fenway Park Average
3. A Red Sox Season: 1986 Average
4. Boston Red Sox History Difficult
5. Boston Red Sox Very Difficult
6. Your Boston Red Sox! Tough
7. Boston Red Sox Average
8. Boston Red Sox: 1975 Average
9. Red Sox Nation Tough
10. Boston Red Sox Tidbits Tough
11. Boston Red Sox: 1970-1979 Average
12. Boston Red Sox Easier

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us