Quiz about Boston Red Sox Tidbits
Quiz about Boston Red Sox Tidbits

10 Question Sports Quiz: Boston Red Sox Tidbits | MLB Teams


10 multiple choice questions based on different pieces of Red Sox history.

A multiple-choice quiz by Turbofx. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Author
Turbofx
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
69,533
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1168
Last 3 plays: Guest 208 (7/10), Guest 76 (1/10), Guest 165 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following coaches managed teams wearing a Red Sox and a New York Yankees uniform? Hint

Dick Williams
Pinky Higgins
Don Zimmer
Ralph Houk

2. Of these four mound mealtickets, which one compiled the best ERA during their playing days in Boston?? Hint

Cy Young
Roger Clemens
Smokey Joe Wood
Lefty Grove

3. Which sure-handed third baseman was awarded 3 Gold Gloves for his prowness at the hot corner? Hint

Frank Malzone
Rico Petrocelli
Wade Boggs
Jim Tabor

4. Which pitcher served up the infamous Bucky Dent gopher ball in the 1978 one-game playoff? Hint

'Spaceman' Bill Lee
Dennis Eckersley
Bob Stanley
Mike Torrez

5. Which of these Sox Hall-of-Famers won the most league MVP awards in their career? Hint

Jimmy Foxx
Carl Yastrzemski
Ted Williams
Tris Speaker

6. What colorful Sox played while battling mental illness? Hint

Jimmy Piersall
Dennis Eckersley
Steve Lyons
Dom Dimaggio

7. Fenway Park officially opened its gates on Opening Day, 1912. What other historic park was commissioned on the same day in 1912?? Hint

Wrigley Field
Yankee Stadium
The Polo Grounds
Tiger Stadium

8. Ichiro Suzuki of the Seattle Mariners won both the A.L. Rookie of the Year and MVP Awards in 2001, becoming the second player to achieve that feat. The first to do it was a Red Sox player: who was it? Hint

Fred Lynn
Jim Rice
Carl Yastrzemski
Tony Conigliaro

9. Which of these four Red Sox legends has played the most games in a Red Sox uniform? Hint

Dwight Evans
Ted Williams
Carl Yastrzemski
Bobby Doerr

10. In 2001, Manny Ramirez tied for 4th place in the American league in homeruns with 41 round-trippers. But who was the last Red Sox slugger to lead the Major Leagues in home runs? Hint

Mike Greenwell
Jim Rice
Mo Vaughn
Tony Armas


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following coaches managed teams wearing a Red Sox and a New York Yankees uniform?

Answer: Ralph Houk

He led the Yankees to 2 World Series titles. Although Zimmer coached for both teams, he's never managed the Yankees!
2. Of these four mound mealtickets, which one compiled the best ERA during their playing days in Boston??

Answer: Smokey Joe Wood

Joe Wood had a career 1.99 ERA with Boston before injury cut his career short. Cy Young is a VERY close second with an ERA of 2.00!
3. Which sure-handed third baseman was awarded 3 Gold Gloves for his prowness at the hot corner?

Answer: Frank Malzone

Malzone snagged the award in '57, '58 and '59. Boggs was given the award twice, both as a Yankee!
4. Which pitcher served up the infamous Bucky Dent gopher ball in the 1978 one-game playoff?

Answer: Mike Torrez

Interestingly enough, Bill Lee claims to this day that Mike Torrez (previously with the Yankees the year before) gave up the homerun on purpose!
5. Which of these Sox Hall-of-Famers won the most league MVP awards in their career?

Answer: Jimmy Foxx

Foxx was named MVP three times in his career, twice while a member of the Philadelphia A's.
6. What colorful Sox played while battling mental illness?

Answer: Jimmy Piersall

You can read all about it in his autobiography. Although Lyons was a clown on the field, there is no medical evidence to suggest he is crazy!
7. Fenway Park officially opened its gates on Opening Day, 1912. What other historic park was commissioned on the same day in 1912??

Answer: Tiger Stadium

The old park with the infamous right field overhang opened an hour apart from Fenway on Opening Day in 1912!
8. Ichiro Suzuki of the Seattle Mariners won both the A.L. Rookie of the Year and MVP Awards in 2001, becoming the second player to achieve that feat. The first to do it was a Red Sox player: who was it?

Answer: Fred Lynn

It had to be one of the 'Gold Dust Twins'... Lynn was given both honors in his rookie season.
9. Which of these four Red Sox legends has played the most games in a Red Sox uniform?

Answer: Carl Yastrzemski

Over the course of 23 seasons, Yaz racked up the most playing time in 3308 games. He is second only to Pete Rose in all-time games played.
10. In 2001, Manny Ramirez tied for 4th place in the American league in homeruns with 41 round-trippers. But who was the last Red Sox slugger to lead the Major Leagues in home runs?

Answer: Tony Armas

Armas pounded out 43 dingers back in 1984.
Source: Author Turbofx

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 208: 7/10
Jan 16 2023 : Guest 76: 1/10
Jan 07 2023 : Guest 165: 7/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us