Quiz about Red Sox Nation
Quiz about Red Sox Nation

Red Sox Nation Trivia Quiz


We still love our Red Sox!

A multiple-choice quiz by cull57. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Author
cull57
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
23,931
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1190
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What pitcher led the 1975 Red Sox in wins? Hint

Luis Tiant
Rogelio Moret
Bill Lee
Rick Wise

2. Who was the only player to pinch-hit for both Ted Williams and Carl Yastrzemski? Hint

Mike Fornieles
Vic Wertz
Rip Repulski
Carroll Hardy

3. The first 'DH' was signed by the Red Sox. Who was he? Hint

Orlando Cepeda
Phil Gagliano
Luis Aparicio
Lynn McGlothen

4. Who leads the Red Sox in 'all-time' saves? Hint

Dennis Eckerley
Dick Radatz
Bob Stanley
Sparky Lyle

5. What profession did Jim Lonborg go into after baseball? Hint

Ski Instructor
Dentist
Pitching Coach
School Teacher

6. What Red Sox player and Minor League coach was ultimately 'let go' because of drug charges? Hint

Glenn Hoffman
Bill Lee
Butch Hobson
Steve Lyons

7. What Red Sox player did NOT play in a Little League World Series? Hint

Carney Lansford
Jason Varitek
Rick Wise
Wade Boggs

8. The majority of baseball historians and fans consider John McNamara the 'villain' of the 1986 World Series debacle, because he didn't put Stapleton on first?

True
False

9. Which team was not a Red Sox minor league affiliate in 2001? Hint

Augusta GreenJackets
Bowie BaySox
Lowell Spinners
Trenton Thunder

10. Carl Yastrzemski leads most every Red Sox offensive category except Triples and Homeruns. Who leads in all-time Home-Runs?

Answer: ( Two words, or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What pitcher led the 1975 Red Sox in wins?

Answer: Rick Wise

Even though 'El Tiante' was the ACE, Wise bested him by one win in 1975.
2. Who was the only player to pinch-hit for both Ted Williams and Carl Yastrzemski?

Answer: Carroll Hardy

Why would they pinch-hit for Williams and Yaz?
3. The first 'DH' was signed by the Red Sox. Who was he?

Answer: Orlando Cepeda

Didn't know that the Sox were 'pioneers' in baseball, huh!
4. Who leads the Red Sox in 'all-time' saves?

Answer: Bob Stanley

The player that everyone loved to hate! Personally, I've always thought he was underrated!
5. What profession did Jim Lonborg go into after baseball?

Answer: Dentist

Ski Instructor. . . HeHeHe - Remember it was a skiing accident that arguably led to his demise.
6. What Red Sox player and Minor League coach was ultimately 'let go' because of drug charges?

Answer: Butch Hobson

He managed the Red Sox in '92, '93, and '94.
7. What Red Sox player did NOT play in a Little League World Series?

Answer: Wade Boggs

8. The majority of baseball historians and fans consider John McNamara the 'villain' of the 1986 World Series debacle, because he didn't put Stapleton on first?

Answer: True

Folks love to blame Buckner, but the bottom line is Stapleton should have been at 1st base.
9. Which team was not a Red Sox minor league affiliate in 2001?

Answer: Bowie BaySox

Augusta-A, Trenton-AA, Lowell-A
10. Carl Yastrzemski leads most every Red Sox offensive category except Triples and Homeruns. Who leads in all-time Home-Runs?

Answer: Ted Williams

If you missed this one, go back to GO and do not collect {$200!}
Source: Author cull57

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Red Sox 1979 Tough
2. Boston Red Sox Tidbits Tough
3. Boston Red Sox Average
4. History of the Red Sox Average
5. Fenway Park Very Difficult
6. Prayers Unanswered For Many Decades Easier
7. Boston Red Sox Tidbits Tough
8. The Red Sox of Boston Average
9. Red Sox [1] Tough
10. The Red Sox Franchise Easier
11. Boston Red Sox History Difficult
12. A Red Sox Season: 1986 Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us