FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colorado Rockies Baseball
Quiz about Colorado Rockies Baseball

Colorado Rockies Baseball Trivia Quiz


Test your knowledge on Rockies Baseball!

A multiple-choice quiz by rox186. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Colorado Rockies

Author
rox186
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,080
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
9 / 20
Plays
1101
- -
Question 1 of 20
1. As of opening day in 2001, which Rockie hasn't won a batting title? Hint


Question 2 of 20
2. Who pitched against the Atlanta Braves on Opening Day in 2000? Hint


Question 3 of 20
3. Dante Bichette was traded to the Reds before the 2000 season for a what 2000 All-Star? Hint


Question 4 of 20
4. Before Mike Hampton in 2001, who was the only Rockies pitcher to make the All-Star game? Hint


Question 5 of 20
5. Who batted lead-off for the Rockies on Opening Day in 2000? Hint


Question 6 of 20
6. Which Rockies pitcher led the NL in road ERA in 2000? Hint


Question 7 of 20
7. Who has never played Center Field for the Rockies as of Opening Day 2001? Hint


Question 8 of 20
8. Which Rockie has yet to be elected to an All-Star Game up to 2001? Hint


Question 9 of 20
9. Which Rockie won a Gold Glove in 2000? Hint


Question 10 of 20
10. In 2000, the Rockies traded Manny Aybar to the Reds for who? Hint


Question 11 of 20
11. As at the end of the 2000 season, what player holds the Rockies' single season saves record? Hint


Question 12 of 20
12. Which of the following Rockies, signed a larger contract? Hint


Question 13 of 20
13. Which former Arizona Diamondback pitcher signed with the Rockies in 2000 after a 2-year absence from the league? Hint


Question 14 of 20
14. Who is the youngest player ever to play for the Rockies as of 2001? Hint


Question 15 of 20
15. Todd Walker was aquired from the Twins along with Butch Huskey in 2000 for what player? Hint


Question 16 of 20
16. Who was the Rockies 1st Round Selection of the 2000 Draft? Hint


Question 17 of 20
17. Which of the following never had a 100 RBI season as a Rockie? Hint


Question 18 of 20
18. Which of the following was not a lead-off hitter for the Rockies? Hint


Question 19 of 20
19. At the trade deadline in 1995, the Rockies aquired a pitcher from the Mets. Who was this player? Hint


Question 20 of 20
20. What Rockie has won more than one batting title in the six seasons 1995 to 2000? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As of opening day in 2001, which Rockie hasn't won a batting title?

Answer: Dante Bichette

The other three won a batting title in these years: Todd Helton in 2000, Larry Walker in 1997 and 1999, and Andres Galarraga in 1993.
2. Who pitched against the Atlanta Braves on Opening Day in 2000?

Answer: Pedro Astacio

3. Dante Bichette was traded to the Reds before the 2000 season for a what 2000 All-Star?

Answer: Jeffery Hammonds

Jeffery Hammonds hit .335 with 20 Home Runs and 106 RBI.
4. Before Mike Hampton in 2001, who was the only Rockies pitcher to make the All-Star game?

Answer: None of these three

Mike Hampton became the first ever Rockies pitcher to make the All-Star Team.
5. Who batted lead-off for the Rockies on Opening Day in 2000?

Answer: Tom Goodwin

Juan Pierre led-off for the Rockies on Opening Day in 2001 (the following season).
6. Which Rockies pitcher led the NL in road ERA in 2000?

Answer: Brian Bohanon

Bohanon beat out Randy Johnson by .01 with a 2.73 road ERA.
7. Who has never played Center Field for the Rockies as of Opening Day 2001?

Answer: Terry Shumpert

Terry Shumpert has played Left Field several times, but never Center.
8. Which Rockie has yet to be elected to an All-Star Game up to 2001?

Answer: Pedro Astacio

Helton, Hammonds, and Cirillo were all elected in 2000.
9. Which Rockie won a Gold Glove in 2000?

Answer: Neifi Perez

Neifi Perez won a Gold Glove in 2000.
10. In 2000, the Rockies traded Manny Aybar to the Reds for who?

Answer: Gabe White

White led the Rockies bullpen with a 11-2 record and a 2.17 ERA.
11. As at the end of the 2000 season, what player holds the Rockies' single season saves record?

Answer: Dave Veres

Dave Veres recorded 31 saves in 1999.
12. Which of the following Rockies, signed a larger contract?

Answer: Mike Hampton

An 8 year deal worth over 120 million dollars.
13. Which former Arizona Diamondback pitcher signed with the Rockies in 2000 after a 2-year absence from the league?

Answer: Bobby Chouinard

14. Who is the youngest player ever to play for the Rockies as of 2001?

Answer: Juan Uribe

He was 20 years old.
15. Todd Walker was aquired from the Twins along with Butch Huskey in 2000 for what player?

Answer: Todd Sears

Todd Walker played in 57 games for the Rockies in 2000.
16. Who was the Rockies 1st Round Selection of the 2000 Draft?

Answer: Matt Harrington

Harrington and the Rockies couldn't reach a deal and Harrington re-entered the draft in 2001.
17. Which of the following never had a 100 RBI season as a Rockie?

Answer: Eric Young

Cirillo in 2000, Galarraga in 1995-1997, and Bichette in 1995-1999.
18. Which of the following was not a lead-off hitter for the Rockies?

Answer: Todd Helton

19. At the trade deadline in 1995, the Rockies aquired a pitcher from the Mets. Who was this player?

Answer: Bret Saberhagen

Saberhagen pitched in 9 games for the Rockies in 1995.
20. What Rockie has won more than one batting title in the six seasons 1995 to 2000?

Answer: Larry Walker

Larry Walker won batting titles in 1997 and 1999.
Source: Author rox186

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us