FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Rockies Streak 2007
Quiz about The Rockies Streak 2007

The Rockies Streak: 2007 Trivia Quiz


The Colorado Rockies lead one of the best win streaks in MLB history. Here are some questions about this magnificent accomplishment, from September 16 to October 15, 2007.

A multiple-choice quiz by Diesel540. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Colorado Rockies

Author
Diesel540
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
285,002
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
418
- -
Question 1 of 10
1. After the loss to Arizona on September 28, how many consecutive games did the Rockies win? Hint


Question 2 of 10
2. Which other team in MLB history shared the same run of the Rockies, winning the first seven games in one postseason? Hint


Question 3 of 10
3. During "The Streak", how many runs per game did the Rockies average? Hint


Question 4 of 10
4. Todd Helton hit his 400th home run on the first day of the streak, September 16, 2007.


Question 5 of 10
5. When they started their run on September 16th, how many games were the Rockies out of first place in the competitive National League Wild Card race? Hint


Question 6 of 10
6. The ERA of the Rockies during this run of both starters and relievers was 2.85. Which of these teams did they give up the most runs to? Hint


Question 7 of 10
7. On September 24, the Rockies were guaranteed a spot in the National League Division Series against the Philadelphia Phillies.


Question 8 of 10
8. Who received the win in game 4 of the NLCS against the Diamondbacks? Hint


Question 9 of 10
9. During the NLCS Game 1, which Diamondback was called out for interference, after aggressively sliding into Kaz Matsui at second base, while attempting to turn a double play? Hint


Question 10 of 10
10. During this incredible run from September 16 to October 15, how many more runs did the Rockies score compared to their opponents? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After the loss to Arizona on September 28, how many consecutive games did the Rockies win?

Answer: 10

The Rockies won 21 of 22 games from September 16 to October 15.
2. Which other team in MLB history shared the same run of the Rockies, winning the first seven games in one postseason?

Answer: Cincinnati Reds

This incredible Cincinnati team was nicknamed "The Big Red Machine". The 1970s team was managed by Sparky Anderson, and also won the World Series unlike the Rockies, over Boston's rival, the New York Yankees.
3. During "The Streak", how many runs per game did the Rockies average?

Answer: 6.3

The Rockies only averaged 6.3 runs in their 21 of 22 game run. Incredibly, they batted under .300, despite this high amount of runs per game.
4. Todd Helton hit his 400th home run on the first day of the streak, September 16, 2007.

Answer: False

Helton collected his 300th home run on this date. He and his team of many big bats scored 13 runs on the Marlins, and blew them out, because of fantastic Franklin Morales pitching.
5. When they started their run on September 16th, how many games were the Rockies out of first place in the competitive National League Wild Card race?

Answer: 4.5

Believe it or not, they were just 5 games above .500 baseball, and were in fourth place in the Wild Card standings in the NL.
6. The ERA of the Rockies during this run of both starters and relievers was 2.85. Which of these teams did they give up the most runs to?

Answer: Dodgers/Padres

Incredibly, Colorado won both of these games. The only game they lost in their streak, they gave up only 4 runs to the Diamondbacks.
7. On September 24, the Rockies were guaranteed a spot in the National League Division Series against the Philadelphia Phillies.

Answer: False

The Rockies and the Padres played on October 1st to see who would go to the NLDS. The Rockies won the game. The Phillies and Rockies began the NLDS game on October 3rd.
8. Who received the win in game 4 of the NLCS against the Diamondbacks?

Answer: Matt Herges

Manny Copas received the save in this game. Matt Holliday was named the MVP of the series.
9. During the NLCS Game 1, which Diamondback was called out for interference, after aggressively sliding into Kaz Matsui at second base, while attempting to turn a double play?

Answer: Justin Upton

Justin Upton, one of the best young players in baseball, is B.J.'s younger brother. Upton batted .222 with two hits in the NLCS.
10. During this incredible run from September 16 to October 15, how many more runs did the Rockies score compared to their opponents?

Answer: +73

Incredibly, during this time of the Rockies run, the team they later lost the World Series to the Boston Red Sox, who were part of the highest run differential in playoff history, +53.
Source: Author Diesel540

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us