FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colorado Rockies Baseball
Quiz about Colorado Rockies Baseball

Colorado Rockies Baseball Quiz for Experts | MLB Teams


A quiz on the short history of the Colorado Rockies franchise.

A multiple-choice quiz by Dash_Lane. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Colorado Rockies

Author
Dash_Lane
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
139,094
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
604
- -
Question 1 of 10
1. What pitcher is credited with the first regular season win in a Colorado Rockies uniform? Hint


Question 2 of 10
2. Who hit the Rockies' first regular season home run? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first Rockie to win MVP of the National League while in a Rockies uniform? Hint


Question 4 of 10
4. Before Shawn Chacon, what Rockies pitcher held the record for most victories before the all-star break? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the Rockies' 1993 starting third baseman?

Answer: (Two Words or just surname)
Question 6 of 10
6. Who was the Rockies' #1 pick in the expansion draft? Hint


Question 7 of 10
7. What manager succeeded Don Baylor?

Answer: ( two words or surname)
Question 8 of 10
8. Which Rockie, set a single season team record for saves? Hint


Question 9 of 10
9. What 1993 Rockie was drafted from the Japanese leagues? Hint


Question 10 of 10
10. What 1993 Rockie fell just short of hitting 400 career home runs in a Rockies uniform?

Answer: (Two words or surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What pitcher is credited with the first regular season win in a Colorado Rockies uniform?

Answer: Bryn Smith

Bryn Smith was the Mile High Stadium opening day pitcher against the Montreal Expos.
2. Who hit the Rockies' first regular season home run?

Answer: Dante Bichette

Bichette hit the first home run in the opening road series in New York. Eric Young hit the first home run in Colorado as the first Rockies batter at Mile High Stadium.
3. Who was the first Rockie to win MVP of the National League while in a Rockies uniform?

Answer: Larry Walker

Larry Walker accomplished this feat in 1997, his second year in a Rockies uniform.
4. Before Shawn Chacon, what Rockies pitcher held the record for most victories before the all-star break?

Answer: Kevin Ritz

Kevin Ritz had one of the most promising single seasons for a starting pitcher for the Colorado Rockies in 1995. He finished the year with 15 victories.
5. Who was the Rockies' 1993 starting third baseman?

Answer: Charlie Hayes

Charlie Hayes was an effective third baseman, finishing third on the '93 Rockies in home runs.
6. Who was the Rockies' #1 pick in the expansion draft?

Answer: David Neid

David Neid was swiped away from the Atlanta Braves organization as the #1 pick in the 1992 expansion draft, and was hailed as a steal. Arm troubles kept him from ever realizing his potential, however.
7. What manager succeeded Don Baylor?

Answer: Jim Leyland

Jim Leyland had an unsuccessful stint with the Rockies, after leading the Florida Marlins to a World Series ring.
8. Which Rockie, set a single season team record for saves?

Answer: Jose Jimenez

Jimenez set the team single season record in saves, for his closing duties in the 2002 season. However, he was not the most effective. Curtis Leskanic proved to be a valuable asset during the 1995 playoff campaign by a virtual guarantee of victory if the Rockies reached the ninth with a lead.
9. What 1993 Rockie was drafted from the Japanese leagues?

Answer: Gerald Clark

Gerald Clark was the opening day right fielder in 1993.
10. What 1993 Rockie fell just short of hitting 400 career home runs in a Rockies uniform?

Answer: Dale Murphy

Dale Murphy, at age 40, couldn't muster the strength in a Rockies uniform to hit numbers 399 and 400. His career ended with 398 home runs.
Source: Author Dash_Lane

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us