FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colorado Rockies
Quiz about Colorado Rockies

Colorado Rockies Trivia Quiz


This quiz is about the history of the Colorado Rockies spanning from 1993 to the present day.

A multiple-choice quiz by gocrush7. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Colorado Rockies

Author
gocrush7
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,385
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
696
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first player to hit a major league home run for the Rockies in Denver? Hint


Question 2 of 10
2. Who did the Rockies beat to clinch their first playoff berth? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first pitcher to no-hit the Rockies at home? Hint


Question 4 of 10
4. Which former Rockies position player has a pitching win to his credit? Hint


Question 5 of 10
5. In 2001, Rockies pitcher Jason Jennings became the first player to do what in his major league debut? Hint


Question 6 of 10
6. How many home runs did pitcher Mike Hampton have in 2001? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first Rockie to win a major postseason award and what did he win? Hint


Question 8 of 10
8. Which Rockie had the first ever hit at Bank One Ballpark in 1998? Hint


Question 9 of 10
9. How many former Rockies appeared in the 2003 MLB playoffs? Hint


Question 10 of 10
10. How many bases did Eric Young steal to set a team record for most in a game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first player to hit a major league home run for the Rockies in Denver?

Answer: Eric Young

Eric Young led off his first game in Colorado with a home run at Mile High Stadium in 1993.
2. Who did the Rockies beat to clinch their first playoff berth?

Answer: San Francisco Giants

They beat the Giants 10-9 on the last day of the year at Coors Field to clinch the berth in 1995.
3. Who was the first pitcher to no-hit the Rockies at home?

Answer: Hideo Nomo

Nomo was the first pitcher to throw a no-hitter at Coors Field.
4. Which former Rockies position player has a pitching win to his credit?

Answer: Brent Mayne

Mayne came in to pitch in the extra frames of a game when the Rockies ran out of pitchers. He pitched one scoreless inning, and then the Rockies came up and got a run, making Mayne the first position player since Rocky Calavito in 1960 with a pitching decision.
5. In 2001, Rockies pitcher Jason Jennings became the first player to do what in his major league debut?

Answer: throw a shutout and hit a home run

In his 2001 Major League debut against the New York Mets, Jennings threw 9 innings of shutout baseball, and hit a solo home run, becoming the first player to do so in baseball history.
6. How many home runs did pitcher Mike Hampton have in 2001?

Answer: 7

Hampton hit 7 home runs, only three off from setting a Major League record. He also won the Silver Slugger award that year.
Before that year he had hit zero dingers!
7. Who was the first Rockie to win a major postseason award and what did he win?

Answer: Don Baylor, 1995, manager of the year

Baylor won manager of the year after guiding the Rockies to a playoff berth in only their second full season and third overall.
8. Which Rockie had the first ever hit at Bank One Ballpark in 1998?

Answer: Mike Lansing

Mike Lansing ripped a single for the first ever hit at Bank One Ballpark in the debut of the expansion Arizona Diamondbacks.
9. How many former Rockies appeared in the 2003 MLB playoffs?

Answer: 15

On the Giants: Andres Galarraga (1993-1997), Neifi Perez (1996-2001), Jeffery Hammonds (2000)
Marlins: Juan Pierre (2000-2002), Todd Hollandsworth (2000-2002), Lenny Harris (1999)
Cubs: Dave Veres (1998-1999), Tom Goodwin (2000)
Braves: Mike Hampton (2001-2002), Vinny Castilla (1993-1999), Darren Bragg (2000)
Yankees: Gabe White (2000-2001)
Red Sox: Todd Jones (2002-2003), Todd Walker (2000-2001)
A's: Adam Melhuse (2000-2001)
The only team with no former Rockies was the Minnesota Twins.
10. How many bases did Eric Young steal to set a team record for most in a game?

Answer: 6

He did accomplised that feat on June 30, 1996, at home vs. the Dodgers. The Rockies won the game 16-15.
Source: Author gocrush7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us