FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golfing For Dummies
Quiz about Golfing For Dummies

Golfing For Dummies Trivia Quiz


This is a basic quiz about golf and some terms you should know.

A multiple-choice quiz by golfingstud. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
golfingstud
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,427
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4446
Last 3 plays: mungojerry (7/10), mazza47 (9/10), kitter96 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many holes are there in a pro round of golf? Hint


Question 2 of 10
2. On your first hit of a hole, you hit your drive off a what? Hint


Question 3 of 10
3. How many stroke(s)is the penalty for hitting the ball out of bounds? Hint


Question 4 of 10
4. The most common par on a regulation pro course is______? Hint


Question 5 of 10
5. Which club has the highest trajectory? Hint


Question 6 of 10
6. When a ball goes half way in the hole and comes back out, that is called a what? Hint


Question 7 of 10
7. Which yardage according to the rule book won't appear on a par 4? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following is not used to refer to part of the golf club. Hint


Question 9 of 10
9. How many rounds are typically played in a PGA tour event? Hint


Question 10 of 10
10. Who was noted for complaining about the computerized world ranking after not being ranked #1 for a streak of tournament wins? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : mungojerry: 7/10
May 14 2024 : mazza47: 9/10
May 03 2024 : kitter96: 8/10
May 02 2024 : great2beme: 6/10
Apr 22 2024 : cdecrj: 9/10
Apr 21 2024 : Guest 104: 8/10
Apr 18 2024 : balkerwack: 7/10
Apr 13 2024 : Guest 76: 3/10
Apr 12 2024 : Guest 122: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many holes are there in a pro round of golf?

Answer: 18

Golf normally consists of a front nine and a back nine which makes 18 holes.
2. On your first hit of a hole, you hit your drive off a what?

Answer: Tee box

The tee box consists of two distinct objects in which one must tee the ball behind. It's a penalty if you tee in front of them.
3. How many stroke(s)is the penalty for hitting the ball out of bounds?

Answer: 1

The correct penalty is 1 stroke and distance.
4. The most common par on a regulation pro course is______?

Answer: 4

For a par 72 course, the average is 4 par 3's, 4 par 5's, and 10 par 4's.
5. Which club has the highest trajectory?

Answer: Lob Wedge

Pitching wedges are around 48 degrees, gap wedges are 52, sand wedge 56, and lob wedge 60-64 degrees.
6. When a ball goes half way in the hole and comes back out, that is called a what?

Answer: Lip out

A lip out is the term when a ball goes in and out of the hole.
7. Which yardage according to the rule book won't appear on a par 4?

Answer: 530

The yardage for a par 4 is from 265-495 yards.
8. Which of the following is not used to refer to part of the golf club.

Answer: Hoist

The hosel appears between the shaft and the head of the club, and the toe and heel are part of the head of the club.
9. How many rounds are typically played in a PGA tour event?

Answer: 4

Four rounds are generally played for a total of 72 holes.
10. Who was noted for complaining about the computerized world ranking after not being ranked #1 for a streak of tournament wins?

Answer: David Duval

David Duval won 6 tournaments within two months but still had a #2 ranking to Tiger Woods.
Source: Author golfingstud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wonderful World of Golf Difficult
2. Golf Firsts [2] Difficult
3. Interesting Golf Difficult
4. Golf Canadian Style Average
5. Golf - The Global Game Tough
6. Golf for Beginners Easier
7. Golf Tidbits Tough
8. General Golf [1] Very Difficult
9. Golf Average
10. Golf Firsts [1] Difficult
11. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
12. Golf Firsts [3] Very Difficult

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us