FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golf Firsts 1
Quiz about Golf Firsts 1

Golf Firsts [1] Trivia Quiz


Can you name the first tour wins by PGA and LPGA greats? Par would be a good score on this quiz!

A multiple-choice quiz by ctownron. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
ctownron
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
260,534
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
554
- -
Question 1 of 10
1. Irish golfer Padraig Harrington won 9 events on the European Tour before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 2 of 10
2. Fijian golfer Vijay Singh won 12 professional golf events in Asia, Africa, and the European Tour, before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 3 of 10
3. Swedish golfer Annika Sorenstam began her professional career on the Australian and Ladies European Tours before carding her first win at which major championship on the U.S. LPGA Tour? Hint


Question 4 of 10
4. Australian golfer Greg Norman won 9 events on the European Tour before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 5 of 10
5. English golfer Nick Faldo won 11 events on the European tour before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 6 of 10
6. After completion of his collegiate career at Florida State University in 1981, American golfer Paul Azinger turned professional and carded his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 7 of 10
7. After winning two U.S. Amateur and one NCAA individual title while at Ohio State University, American golfer Jack Nicklaus turned professional and carded his first win at which major championship on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 8 of 10
8. Australian golfer Karrie Webb was a member of the Australian Amateur Team, and played on the Ladies European Tour before carding her first win at which event on the U.S. LPGA Tour? Hint


Question 9 of 10
9. After completing his collegiate career at the University of North Carolina, American golfer Davis Love III turned professional and carded his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 10 of 10
10. Canadian golfer Mike Weir played on the Canadian Tour before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Irish golfer Padraig Harrington won 9 events on the European Tour before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Honda Classic

Harrington defeated Vijay Singh and Joe Ogilvie in a sudden death playoff to capture his first PGA Tour win in 2005.
2. Fijian golfer Vijay Singh won 12 professional golf events in Asia, Africa, and the European Tour, before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Buick Classic

Singh won the 1993 Buick Classic in a playoff over Mark Wiebe. The win helped Singh win 1993 PGA Tour Rookie of the Year.
3. Swedish golfer Annika Sorenstam began her professional career on the Australian and Ladies European Tours before carding her first win at which major championship on the U.S. LPGA Tour?

Answer: U. S. Women's Open

Sorenstam won the U. S. Women's Open in 1995, and has won all four of the LPGA major championships giving her a "LPGA Career Grand Slam".
4. Australian golfer Greg Norman won 9 events on the European Tour before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Kemper Open

Norman, nicknamed "The Great White Shark", won the 1984 Kemper Open for his first win on the U.S. PGA Tour.
5. English golfer Nick Faldo won 11 events on the European tour before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Sea Pines Heritage Classic

Faldo won the Sea Pines Heritage Classic in 1984, and went on to win 9 PGA Tour events between 1984 and 1997 including 6 major championships.
6. After completion of his collegiate career at Florida State University in 1981, American golfer Paul Azinger turned professional and carded his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Phoenix Open

Azinger won the Phoenix Open in 1987, and had been named captain of the 2008 U.S. Ryder Cup Team.
7. After winning two U.S. Amateur and one NCAA individual title while at Ohio State University, American golfer Jack Nicklaus turned professional and carded his first win at which major championship on the U.S. PGA Tour?

Answer: U. S. Open

Nicklaus, winner of 18 major professional titles, won the 1962 U.S. Open in a playoff over Arnold Palmer.
8. Australian golfer Karrie Webb was a member of the Australian Amateur Team, and played on the Ladies European Tour before carding her first win at which event on the U.S. LPGA Tour?

Answer: Weetabix British Open Championship

Webb won the Weetabix British Open Championship in 1995, prior to that event becoming a LPGA major (later called the Women's British Open) in 2001.
9. After completing his collegiate career at the University of North Carolina, American golfer Davis Love III turned professional and carded his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: MCI Heritage Golf Classic

Love won the Heritage Classic in 1987, and has won that event 5 times between 1987 and 2003.
10. Canadian golfer Mike Weir played on the Canadian Tour before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Air Canada Championship

His first PGA Tour win came at the Air Canada Championship in 1999, making him the first Canadian to win a PGA Tour event in Canada since 1954.
Source: Author ctownron

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Golf Ball Stew Average
2. Golf - The Global Game Tough
3. Golf for Beginners Easier
4. The Sport of Golf Very Easy
5. Simple Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
8. Golf Basics Easier
9. Golfing For Dummies Average
10. Mixed Bag of Golf [1] Very Difficult
11. The Year in Golf - 2003 Tough
12. Mixed Golf Average

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us