FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Sport of Golf
Quiz about The Sport of Golf

The Sport of Golf Trivia Quiz


Growing up on a golf course had moments. Like the time my mother was cutting fairways, unbeknown to her the pillow she was sitting on flew out from underneath her. Feathers filled the air. Then it wasn't funny anymore. I was sent out to rake them up.

A multiple-choice quiz by Thehouseofruthanne. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,601
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
5186
Last 3 plays: Guest 13 (10/10), Steelflower75 (9/10), Guest 64 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the game of golf, what is a birdie? Hint


Question 2 of 10
2. While playing golf, what does par mean? Hint


Question 3 of 10
3. What is known as the bunker? Hint


Question 4 of 10
4. In golf, what is a 'rough'? Hint


Question 5 of 10
5. What is known as a wood? Hint


Question 6 of 10
6. What is known as the green? Hint


Question 7 of 10
7. In the game of golf, what is an iron? Hint


Question 8 of 10
8. What is an eagle known as? Hint


Question 9 of 10
9. In golf, what is known as the cup? Hint


Question 10 of 10
10. In the game of golf, where is the 19th hole? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 13: 10/10
May 19 2024 : Steelflower75: 9/10
May 19 2024 : Guest 64: 2/10
May 19 2024 : Barbarini: 10/10
May 14 2024 : Guest 65: 10/10
May 09 2024 : mulder100: 10/10
May 06 2024 : bocrow000: 10/10
May 01 2024 : adam36: 10/10
Apr 24 2024 : parrotman2006: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the game of golf, what is a birdie?

Answer: One stroke less than par

A score of one stroke less than par for a hole.
2. While playing golf, what does par mean?

Answer: A targeted score

The targeted score for each individual hole estimated for each hole from its length.
3. What is known as the bunker?

Answer: Sand trap

A sand pit in which a golf ball may land after a golfer hits the ball from a distance.
4. In golf, what is a 'rough'?

Answer: Thick grass along a golf course

A rough is grass slightly higher than the course itself.
5. What is known as a wood?

Answer: A golf club with a wood head

A wood is usually used for teeing off. It enables the golfer to knock the ball harder and to go farther.
6. What is known as the green?

Answer: A place to putt

A green is a special plot of grass kept mowed to an eighth of a inch in height by using special mowing machines. In the old days a hose was dragged across the green to remove morning dew.
7. In the game of golf, what is an iron?

Answer: Any of several clubs with iron heads

There are nine iron golf clubs in a set, and each club has its own number 1 to 9. Irons are chosen accordingly to length of shot needed.
8. What is an eagle known as?

Answer: 2 strokes less than par

A score of two strokes less than par on any hole, but on a par 3 hole it's usually referred to as a hole-in-one.
9. In golf, what is known as the cup?

Answer: A small hole on the putting green

A cup is placed in different areas of the green by a special tool that digs into soil. When soil is collected it is placed in the previous hole so only the new hole remains. Thus, changing holes: 'fun thing'.
10. In the game of golf, where is the 19th hole?

Answer: Club House

The 19th hole is played inside the club house. Usually the grill.
Source: Author Thehouseofruthanne

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Simple Golf Easier
2. Golf Basics Easier
3. Golf for Beginners Easier
4. Golf on Golf Easier
5. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
6. Golfing For Dummies Average
7. Golf Ball Stew Average
8. Golf Average
9. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
10. Moderate Golf Average
11. Golf Bytes Average
12. Golf Canadian Style Average

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us