FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golf Bytes
Quiz about Golf Bytes

Golf Bytes Trivia Quiz


For those who enjoy golf, here's a little quiz for you. Let's see if you're up to par.

A multiple-choice quiz by DarlaP. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
DarlaP
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,618
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1408
Last 3 plays: Linda_Arizona (7/10), Guest 217 (6/10), Guest 199 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. On a par 5 golf hole you score 2. What is the term used to describe this golf feat? Hint


Question 2 of 10
2. In a set of wedges, which is also known as a lob wedge? Hint


Question 3 of 10
3. Due to difficulty of hitting long irons, manufactures now made an easier club. What is the name of that club? Hint


Question 4 of 10
4. Of the 4 PGA major tournaments, which one was played at Augusta National? Hint


Question 5 of 10
5. Who is nicknamed 'Boom-Boom'? Hint


Question 6 of 10
6. Who is known as 'The Lion'? Hint


Question 7 of 10
7. What was Bobby Jones' middle name? Hint


Question 8 of 10
8. When a ball is hit out of bounds what is the penalty? Hint


Question 9 of 10
9. What is the measurement of a golf hole cup in professional golf? Hint


Question 10 of 10
10. At the Bing Crosby/AT&T tournament, which celebrity golfer never made the cut to qualify for weekend play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 04 2024 : Linda_Arizona: 7/10
Apr 29 2024 : Guest 217: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 199: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On a par 5 golf hole you score 2. What is the term used to describe this golf feat?

Answer: Albatross

The golf term albatross is also known as a double eagle.
2. In a set of wedges, which is also known as a lob wedge?

Answer: Sixty Degree Wedge

The lob wedge(aka sixty degree wedge) flops the ball higher into the air and stops quicker on the greens due to the 60 degree angle (face of the club), and higher spin placed on the ball.
3. Due to difficulty of hitting long irons, manufactures now made an easier club. What is the name of that club?

Answer: Utility Club

Utility club is also known as a hybrid club. The mass of this club cuts through the grass easier and resists twisting which results in more accurate shots.
4. Of the 4 PGA major tournaments, which one was played at Augusta National?

Answer: The Masters

The Masters was first held in 1934.
5. Who is nicknamed 'Boom-Boom'?

Answer: Freddy Couples

In the 1980s/1990s Freddy Couples was in the top 10 as a consistently long golf driver.
6. Who is known as 'The Lion'?

Answer: John Daly

John Daly's victories include winning 2 majors (1991 PGA Championship and 1995 British Open), and 2004 Buick Invitational.
7. What was Bobby Jones' middle name?

Answer: Tyre

Bobby Jones full name was Robert Tyre Jones Jr.
8. When a ball is hit out of bounds what is the penalty?

Answer: 1 stroke

When the ball is found out of bounds you must return to the area where ball was struck and add 1 stroke onto score for that for hole. If the penalty is breached the player can take a stroke play:2 stroke penalty or match play:loss of hole penalty
9. What is the measurement of a golf hole cup in professional golf?

Answer: 4 and 1/4

The USGA (USA) and The Royal and Ancient Golf Commission (Europe), enforce that all golf holes meet size requirements.
10. At the Bing Crosby/AT&T tournament, which celebrity golfer never made the cut to qualify for weekend play?

Answer: Jack Lemmon

Before Jack Lemmon passed away, his biggest golf wish was to play in the weekend in the Bing Crosby/AT&T tournament in Carmel/Monterey California. He never made it.
Source: Author DarlaP

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Golf Ball Stew Average
2. Golf - The Global Game Tough
3. Golf for Beginners Easier
4. The Sport of Golf Very Easy
5. Simple Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
8. Golf Basics Easier
9. Golfing For Dummies Average
10. Mixed Bag of Golf [1] Very Difficult
11. The Year in Golf - 2003 Tough
12. Mixed Golf Average

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us