FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golf Basics
Quiz about Golf Basics

Golf Basics Trivia Quiz


This quiz is just a simple little quiz to test your knowledge of the world of golf! Have fun! Let's see if you can score a hole in one on the quiz!

A multiple-choice quiz by aaron595. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
aaron595
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
70,534
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5147
Last 3 plays: xxFruitcakexx (7/10), HumblePie7 (9/10), Guest 165 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these is a name of a golf-ball manufacturer? Hint


Question 2 of 10
2. If you hit a ball in a water hazard, how many penalty strokes do you receive? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these will you most likely not find on a golf course? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these is most dangerous to a golfer? Hint


Question 5 of 10
5. Complete the last name of this well known PGA professional golfer, who plays left-handed, from the late 1990s and early 2000s: Phil _______ ?

Answer: ( One Word.)
Question 6 of 10
6. If you hit a golf ball outside of the range of play, you are said to have gone _______ ? Hint


Question 7 of 10
7. When you shoot a low ball out from under trees, what type of shot are you hitting?

Answer: (One Word ... something you do in boxing)
Question 8 of 10
8. The cup the Americans and Europeans play for every other year is called the _______ Cup. Hint


Question 9 of 10
9. What is the term for the surface you hit that has the pin on it? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these clubs is a real club you can find in your golf bag? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : xxFruitcakexx: 7/10
May 19 2024 : HumblePie7: 9/10
May 13 2024 : Guest 165: 9/10
May 11 2024 : Yankeenexile: 7/10
May 11 2024 : 307102611: 8/10
May 01 2024 : adam36: 9/10
Apr 30 2024 : Robinsgirl28: 7/10
Apr 27 2024 : ed18mazur: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these is a name of a golf-ball manufacturer?

Answer: Titleist

Titleist is the only correct answer here. Maybe perhaps down the road others will come up with some creative names like these!
2. If you hit a ball in a water hazard, how many penalty strokes do you receive?

Answer: 1

Also, in most cases, you can hit the ball in the water until you get +12 for a hole. That's twelve penalty strokes! Yikes!
3. Which of these will you most likely not find on a golf course?

Answer: cows

So far as we know, no cows have been killed by a golf ball.
4. Which of these is most dangerous to a golfer?

Answer: lightning

If thunder is approaching, get off the course immediately.
5. Complete the last name of this well known PGA professional golfer, who plays left-handed, from the late 1990s and early 2000s: Phil _______ ?

Answer: Mickelson

Phil Mickelson is right handed but plays golf left handed.
6. If you hit a golf ball outside of the range of play, you are said to have gone _______ ?

Answer: out of bounds

Of course, if I hit a ball out of bounds, I'd probably be out of breath, too. :)
7. When you shoot a low ball out from under trees, what type of shot are you hitting?

Answer: punch

Remember, you can punch a ball on the golf course to vent your anger. Don't punch the gophers, or your teammate.
8. The cup the Americans and Europeans play for every other year is called the _______ Cup.

Answer: Ryder

9. What is the term for the surface you hit that has the pin on it?

Answer: green

I think 'green' is the only term ever used to define this area.
10. Which of these clubs is a real club you can find in your golf bag?

Answer: 8 Iron

A 12-iron would be a real oversize club wouldn't it?
Source: Author aaron595

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Golf Ball Stew Average
2. Golf - The Global Game Tough
3. Golf for Beginners Easier
4. The Sport of Golf Very Easy
5. Simple Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
8. Golfing For Dummies Average
9. Mixed Bag of Golf [1] Very Difficult
10. The Year in Golf - 2003 Tough
11. Mixed Golf Average
12. Golf Tidbits Tough

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us