FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mixed Golf
Quiz about Mixed Golf

Mixed Golf Quiz for Experts | Sports


Do you think you know everything about golf? Give this a try!

A multiple-choice quiz by BobCanning. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
BobCanning
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,514
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1248
Last 3 plays: Guest 98 (3/10), Guest 68 (7/10), Guest 199 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which golfing legend started out playing as a child and junior, using only a three-iron and a putter? Hint


Question 2 of 10
2. What is the best handicap score possible of these? Hint


Question 3 of 10
3. Where was the 2009 US Open played? Hint


Question 4 of 10
4. Who won the 2009 Johnnie Walker Classic? Hint


Question 5 of 10
5. In which 2009 tournament did Tiger Woods miss the cut? Hint


Question 6 of 10
6. Which legendary golfer was known as the "Golden Bear"? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the highest ranked professional Australian golfer on the PGA tour in August 2009? Hint


Question 8 of 10
8. What is it called when you score a 2 on a par 5? Hint


Question 9 of 10
9. Who was leading the 2009 British Open when the fourth day began? Hint


Question 10 of 10
10. What is the par score on the American Pebble Beach? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 98: 3/10
Apr 04 2024 : Guest 68: 7/10
Mar 25 2024 : Guest 199: 8/10
Mar 17 2024 : Guest 67: 6/10
Mar 08 2024 : Guest 24: 10/10
Feb 27 2024 : Guest 24: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which golfing legend started out playing as a child and junior, using only a three-iron and a putter?

Answer: Seve Ballesteros

Seve Ballesteros was the golfing legend who could play an entire round with only a three-iron and a putter. Seve learned the game whilst on a beach. The three-iron was given to him by an older brother. Seve Ballesteros recorded 91 career wins.
2. What is the best handicap score possible of these?

Answer: 0

A handicap score of 0 means you are a professional golfer. A handicap of 36 may be achieved by a junior golfer, who does not have much experience in the game. Any juniors playing above a 36 handicap will receive a 36 handicap anyway. Any players over 18 years old are given a maximum of a 27 handicap.
3. Where was the 2009 US Open played?

Answer: Bethpage Black

The Augusta National was used for the 2009 Augusta US Masters. Bethpage Black was chosen because the course is seriously challenging; even for Tiger Woods. Lucas Glover won the 2009 US Open.
4. Who won the 2009 Johnnie Walker Classic?

Answer: Danny Lee

Danny Lee made history by being the first amateur to take out the title. Because he was an amateur, he was not allowed to take any prize money. Danny Lee ended on a score of 271, one stroke ahead of Felipe Aguilar (CHI) and Hiroyuki Fujita (JPN). The 2009 Johnnie Walker Classic was played in Perth, Australia at the renowned 'The Vines' golf course.
5. In which 2009 tournament did Tiger Woods miss the cut?

Answer: British Open

Tiger Woods did not enter the Johnnie Walker Classic, came 2nd in the PGA Championship and tied 6th at the US Open.
6. Which legendary golfer was known as the "Golden Bear"?

Answer: Jack Nicklaus

Jack Nicklaus nickname came about because of his stocky build and his golden blonde hair. Jack Nicklaus was often seen wearing yellow or "gold".
7. Who was the highest ranked professional Australian golfer on the PGA tour in August 2009?

Answer: Geoff Ogilvy

Mark Phillipoussis is a professional tennis player, not a golfer. Geoff Ogilvy was ranked 12th in the world, Robert Allenby 32nd and Adam Scott 110th.
8. What is it called when you score a 2 on a par 5?

Answer: Albatross

An albatross is also known as a double eagle.
9. Who was leading the 2009 British Open when the fourth day began?

Answer: Tom Watson

Even though Stewart Cink won the tournament, Tom Watson started the last day in first place.
10. What is the par score on the American Pebble Beach?

Answer: 72

Pebble Beach has the regular par score of 72. This score is most likely to be achieved by a professional (handicapped 0) or near professional standard.
Source: Author BobCanning

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Golf Ball Stew Average
2. Golf - The Global Game Tough
3. Golf for Beginners Easier
4. The Sport of Golf Very Easy
5. Simple Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
8. Golf Basics Easier
9. Golfing For Dummies Average
10. Mixed Bag of Golf [1] Very Difficult
11. The Year in Golf - 2003 Tough
12. Golf Tidbits Tough

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us