FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Simple Golf
Quiz about Simple Golf

Simple Golf Trivia Quiz


This is the simplest golf quiz out there. No names, just some simple rules and basic facts. Have fun!

A multiple-choice quiz by v6817255t. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
v6817255t
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,820
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5361
Last 3 plays: Guest 49 (8/10), Guest 82 (5/10), Guest 172 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. When you hit the ball and decide to shoot the same shot again; this is referred to as a what? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following golf clubs has the longest distance? Hint


Question 3 of 10
3. Where is the tee placed when driving a ball? Hint


Question 4 of 10
4. The narrow strip of grass leading up to the green is called what? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following clubs has the highest degree of loft? Hint


Question 6 of 10
6. If you are a left-handed player and you hook the ball; the ball will travel from left to right?


Question 7 of 10
7. If you shoot one over par for a particular hole, the correct score for that hole is referred to as a what? Hint


Question 8 of 10
8. If you are driving a golf cart on a course and the sign says 90 degree rule in effect, what does that mean? Hint


Question 9 of 10
9. If you are playing golf with friends and you decide to play a round of "best shot," what exactly are you doing? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following is NOT a golf ball manufacturer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 49: 8/10
May 19 2024 : Guest 82: 5/10
May 19 2024 : Guest 172: 7/10
May 16 2024 : Guest 134: 1/10
May 14 2024 : Guest 90: 2/10
May 13 2024 : Guest 165: 10/10
May 12 2024 : Robert907: 9/10
May 10 2024 : Guest 124: 6/10
May 10 2024 : Guest 198: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When you hit the ball and decide to shoot the same shot again; this is referred to as a what?

Answer: Mulligan

A mulligan is commonly used by us non-golfers.
2. Which of the following golf clubs has the longest distance?

Answer: 3 iron

The lower the number of a club, the further distance one can expect from it.
3. Where is the tee placed when driving a ball?

Answer: The Tee Box

You start a hole off the tee box.
4. The narrow strip of grass leading up to the green is called what?

Answer: Fairway

This one is just too easy.
5. Which of the following clubs has the highest degree of loft?

Answer: Sand Wedge

The sand wedge is made for putting a lot of air under the ball and allowing it to drop on a location more than roll to a location.
6. If you are a left-handed player and you hook the ball; the ball will travel from left to right?

Answer: True

A hook travels left to right and a slice travels right to left.
7. If you shoot one over par for a particular hole, the correct score for that hole is referred to as a what?

Answer: Bogey

A bogey is the nickname for a score of one over par, or in my case it's the best score I can usually get!
8. If you are driving a golf cart on a course and the sign says 90 degree rule in effect, what does that mean?

Answer: You can only drive on the cart path and at a straight line to your ball.

90 degree rules are usually in effect when there is incliment weather and the course is wet or is subject to damage and little traffic on the fairways can be tolerated.
9. If you are playing golf with friends and you decide to play a round of "best shot," what exactly are you doing?

Answer: After splitting up into two teams, the best drive is where each team member gets to hit his second shot.

Best shot really speeds up the game by letting the second shot take place much closer to the hole.
10. Which of the following is NOT a golf ball manufacturer?

Answer: Fingernail

Fingernail is not amongst golf ball manufacturers.
Source: Author v6817255t

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Golf Basics Easier
2. The Sport of Golf Very Easy
3. Golf on Golf Easier
4. Golfing For Dummies Average
5. Mixed Bag of Golf [1] Very Difficult
6. Golf - The Global Game Tough
7. Golf for Beginners Easier
8. Golf in the 1990s Difficult
9. Moderate Golf Average
10. More Golf Stuff Tough
11. The Game of Golf Very Difficult
12. Golf Tidbits Tough

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us