FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Golf Stuff
Quiz about More Golf Stuff

More Golf Stuff Trivia Quiz


Random trivia questions from the golfing world.

A multiple-choice quiz by albertbaaa. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
albertbaaa
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
35,877
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2338
- -
Question 1 of 10
1. If I made a triple bogey on the 1st hole at Royal Lytham and St Annes, what score would I write on my card? Hint


Question 2 of 10
2. How many majors did Payne Stewart win? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did Ben Hogan win three Major Championships? Hint


Question 4 of 10
4. Who won the centenary British Open at St Andrews in 1960? Hint


Question 5 of 10
5. Which Irish golf course hosted the 2005 Ryder Cup matches? Hint


Question 6 of 10
6. Which Golfer shot 270 over four round, winning the 1990 British Open Championship at St Andrews? Hint


Question 7 of 10
7. What is the course record at the Augusta National Golf Club? Hint


Question 8 of 10
8. Who ended the 1990s as Chairman of the Augusta National Golf Club? Hint


Question 9 of 10
9. What is the maximum number of clubs that a player can carry during a round of golf? Hint


Question 10 of 10
10. How many major championships did Curtis Strange win? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 47: 6/10
Mar 30 2024 : Guest 64: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If I made a triple bogey on the 1st hole at Royal Lytham and St Annes, what score would I write on my card?

Answer: 6

The first hole at Royal Lytham is a par 3. This is the only course on the major championship rotation to begin with a par 3 hole.
2. How many majors did Payne Stewart win?

Answer: 3

PGA Championship in 1989 and U.S. Open in 1991 and 1999.
3. In what year did Ben Hogan win three Major Championships?

Answer: 1953

Hogan didn't contest the 1953 PGA Championship, as he was unable to make it in time to the PGA as the British Open was played two weeks before the PGA. Hogan refused to fly on aeroplanes.
4. Who won the centenary British Open at St Andrews in 1960?

Answer: Kel Nagle

Arnold Palmer finished second. He then won the Open the following year.
5. Which Irish golf course hosted the 2005 Ryder Cup matches?

Answer: The K Club

The matches were played in September 2005.
6. Which Golfer shot 270 over four round, winning the 1990 British Open Championship at St Andrews?

Answer: Nick Faldo

Tiger Woods broke Nick's record at St Andrews in the 2000 British Open by 1 shot (269).
7. What is the course record at the Augusta National Golf Club?

Answer: 63

The record was set by Nick Price in 1986 and equalled by Greg Norman 1996.
8. Who ended the 1990s as Chairman of the Augusta National Golf Club?

Answer: Hootie Johnson

Hootie took over from former Chairman, Jack Stephens, in the late 1990s.
9. What is the maximum number of clubs that a player can carry during a round of golf?

Answer: 14

Please go and check that you are not carrying more than 14 clubs before your Saturday fourball, as you would be disqualified.
10. How many major championships did Curtis Strange win?

Answer: 2

Curtis won the 1988 and 1989 U.S. Opens.
Source: Author albertbaaa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Sport of Golf Very Easy
2. Simple Golf Easier
3. Golf Basics Easier
4. Golf for Beginners Easier
5. Golf on Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Golfing For Dummies Average
8. Golf Ball Stew Average
9. Golf Average
10. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
11. Moderate Golf Average
12. Golf Bytes Average

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us