FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Game of Golf
Quiz about The Game of Golf

The Game of Golf Trivia Quiz


Think you know golf? Try out this test of explicit details from the game we all enjoy and see how much you know. Enjoy!

A multiple-choice quiz by daddyralph. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
daddyralph
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
21,835
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
2220
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first golfer to shoot a competitive 59? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first golfer to shoot a 58 in competitive play? Hint


Question 3 of 10
3. What was the home golf course of Bobby Jones? Hint


Question 4 of 10
4. Who designed Muirfield Village, home of The Memorial each year, and The Ryder Cup in 1987?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 5 of 10
5. Which of these states did NOT host a U.S. open? Hint


Question 6 of 10
6. What golfer has the most official victories on ANY golf tour whatsoever in the USA? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first man to win 3 Masters titles? Hint


Question 8 of 10
8. We all remember Larry Mize's huge chip to win the Masters in 1987 on the 11th hole. What player was eliminated from the playoff on the tenth? Hint


Question 9 of 10
9. What course did Ben Hogan call a 'monster, and the hardest course I've ever seen' in his victory at the U.S. Open? Hint


Question 10 of 10
10. Who lost to Hale Irwin in a playoff in the 1990 U.S. Open, after Irwin nailed a 60 foot putt on the 18th to force the playoff?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first golfer to shoot a competitive 59?

Answer: Al Geiberger

All of these choices except Snead and Nicklaus shot a 59.
2. Who was the first golfer to shoot a 58 in competitive play?

Answer: Shigeki Maruyama

Maruyama's 58 was in the first round of the 2000 US Open Qualifying, the only 58 ever recorded competitively.
3. What was the home golf course of Bobby Jones?

Answer: East Lake GC

While The AAC (site of the 2001 PGA) was the club in which Bobby Jones grew up in, the very course on which he played as a youngster was East Lake GC (Tour Championship 2000). The club itself moved from urban Atlanta, where East Lake is, up to Duluth, because of the crime rate around the area. Jones helped found Augusta National also.
4. Who designed Muirfield Village, home of The Memorial each year, and The Ryder Cup in 1987?

Answer: Desmond Muirhead

While Muirhead was the designer, Nicklaus mainly oversaw the production as a co-designer, contributing in small parts such as the 14th hole.
5. Which of these states did NOT host a U.S. open?

Answer: Connecticut

Georgia-1976 (Atlanta Athletic Club) Minnesota-1991 (Hazeltine National GC) Texas-1969 (Champions GC) Colorado-1960 (Cherry Hills) Rhode Island-1895 (inagural) (Newport GC)Oklahoma-1958 (Southern Hills)
6. What golfer has the most official victories on ANY golf tour whatsoever in the USA?

Answer: Kathy Whitworth

7. Who was the first man to win 3 Masters titles?

Answer: Jimmy Demaret

8. We all remember Larry Mize's huge chip to win the Masters in 1987 on the 11th hole. What player was eliminated from the playoff on the tenth?

Answer: Seve Ballesteros

9. What course did Ben Hogan call a 'monster, and the hardest course I've ever seen' in his victory at the U.S. Open?

Answer: Oakland Hills

As he said,'I don't know if there are many courses harder than this one, but if there are, I'm not sure I want to play there.'
10. Who lost to Hale Irwin in a playoff in the 1990 U.S. Open, after Irwin nailed a 60 foot putt on the 18th to force the playoff?

Answer: Mike Donald

Source: Author daddyralph

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wonderful World of Golf Difficult
2. Golf Firsts [2] Difficult
3. Interesting Golf Difficult
4. Golf Canadian Style Average
5. Golf - The Global Game Tough
6. Golf for Beginners Easier
7. Golf Tidbits Tough
8. General Golf [1] Very Difficult
9. Golf Average
10. Golf Firsts [1] Difficult
11. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
12. Golf Firsts [3] Very Difficult

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us