FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golf Firsts 3
Quiz about Golf Firsts 3

Golf Firsts [3] Trivia Quiz


Another golf mixture. Don't lay up on this quiz. Go for it!

A multiple-choice quiz by ctownron. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
ctownron
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
260,586
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
1018
- -
Question 1 of 10
1. After graduating from the University of Arizona, American golfer Jim Furyk carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 2 of 10
2. At the age of 16, Spaniard Sergio Garcia won the European Amateur Championship before turning professional, and carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 3 of 10
3. After serving in the U.S. Marine Corps, self taught American golfer Lee Trevino carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 4 of 10
4. After graduating from UCLA and winning tournaments on the European, South African, and Australasia Tours, American golfer Corey Pavin carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 5 of 10
5. After winning the U.S. Girls Junior Amateur Championship, American golfer Amy Alcott carded her first professional win at which event on the U.S. LPGA Tour? Hint


Question 6 of 10
6. Zimbabwean Nick Price played on the Southern Africa and European Tours before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 7 of 10
7. After graduating from Furman University, American golfer Brad Faxon carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 8 of 10
8. As an amateur, American golfer Ken Venturi nearly won the 1956 Masters title. Which event one year later did Venturi card his first win on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 9 of 10
9. South African golfer Gary Player turned professional at the age of 17, played on the South African and Australian Tours before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 10 of 10
10. After graduating from the University of Houston, American golfer Fred Couples carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After graduating from the University of Arizona, American golfer Jim Furyk carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Las Vegas Invitational

Furyk won the Las Vegas Invitational in 1995. The Las Vegas Invitational accounted for 3 of his first 4 wins (1995-98-99), the other being the United Airlines Hawaiian Open.
2. At the age of 16, Spaniard Sergio Garcia won the European Amateur Championship before turning professional, and carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Mastercard Colonial

All of the above are the first 4 wins for Garcia on the PGA Tour, but his first win came at the Mastercard Colonial in 2001.
3. After serving in the U.S. Marine Corps, self taught American golfer Lee Trevino carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: U.S. Open

Born in Dallas, Texas in poverty, Trevino caddied at local courses, taught himself the game using used discarded clubs, improved his skills in the Marine Corps, joined the PGA Tour in 1967, and won the U.S. Open at Oak Hill the next year in 1968.
4. After graduating from UCLA and winning tournaments on the European, South African, and Australasia Tours, American golfer Corey Pavin carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Houston Coca-Cola Open

Pavin won the Houston Coca-Cola Open in 1984. During his career Pavin has won the 1995 U.S. Open, and was a standout player on U.S. Ryder Cup teams in 1991-93-95.
5. After winning the U.S. Girls Junior Amateur Championship, American golfer Amy Alcott carded her first professional win at which event on the U.S. LPGA Tour?

Answer: Orange Blossom Classic

Alcott won the 1973 Orange Blossom Classic in just her 3rd start on the LPGA Tour before eventually winning 29 LPGA events including 5 major championships.
6. Zimbabwean Nick Price played on the Southern Africa and European Tours before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: World Series of Golf

Price won the 1983 World Series of Golf then failed to win again until 1991. In the 1990s however, Price was considered one of the best players in the world winning 16 PGA events including 2 PGA Championships and 1 British Open.
7. After graduating from Furman University, American golfer Brad Faxon carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Buick Open

Faxon turned professional in 1983 and won the Buick Open in 1991. He is considered one of the best pure putters in the game.
8. As an amateur, American golfer Ken Venturi nearly won the 1956 Masters title. Which event one year later did Venturi card his first win on the U.S. PGA Tour?

Answer: St. Paul Open Invitational

Venturi won the 1957 St. Paul Open Invitational one year after finishing second in the 1956 Masters as an amateur. Venturi lead the first 3 rounds but shot an 80, and blew a 4 shot lead in the final round losing to Jack Burke Jr. by 1 shot.
9. South African golfer Gary Player turned professional at the age of 17, played on the South African and Australian Tours before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Kentucky Derby Open

Player won the 1958 Kentucky Derby Open, then went on the win 9 major championships during his Hall of Fame career.
10. After graduating from the University of Houston, American golfer Fred Couples carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Kemper Open

Couples won the 1983 Kemper Open and is considered one of the most dominant players of the 1990s, winning 11 events including the 1992 Masters.
Source: Author ctownron

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Golf Ball Stew Average
2. Golf - The Global Game Tough
3. Golf for Beginners Easier
4. The Sport of Golf Very Easy
5. Simple Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
8. Golf Basics Easier
9. Golfing For Dummies Average
10. Mixed Bag of Golf [1] Very Difficult
11. The Year in Golf - 2003 Tough
12. Mixed Golf Average

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us