FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mixed Bag of Golf 1
Quiz about Mixed Bag of Golf 1

Mixed Bag of Golf [1] Trivia Quiz


Most true golf fans should shoot at least par on this quiz?

A multiple-choice quiz by ctownron. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
ctownron
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,577
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3237
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 194 (3/10), Guest 68 (5/10), Guest 24 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the 1980s only one PGA player won two Masters titles. Who was it? Hint


Question 2 of 10
2. Jack Nicklaus won back-to-back Masters Championships in what years? Hint


Question 3 of 10
3. How many of the Major gold tournaments (Masters, U.S. Open, British Open, and PGA Championships) did Tiger Woods win in the 1990s? Hint


Question 4 of 10
4. In the 1990s only one LPGA player won two LPGA Championships. Who was it? Hint


Question 5 of 10
5. During World War II, of the four Majors (Masters, U.S. Open, British Open, and PGA Championship), which one was the only Major played in 1945? Hint


Question 6 of 10
6. On the "Men's All-Time Professional Major Championship Leaderboard", which two players are tied with 9 victories? Hint


Question 7 of 10
7. The Ryder Cup began in 1927 as a team competition between pro golfers from the U.S. and Great Britain. Which year was the British team was expanded include players from the rest of Europe? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these four did NOT achieve a career Grand Slam, winning the Masters, U.S. Open, British Open, and PGA Championship at least once during their playing careers? Hint


Question 9 of 10
9. Who won the most British Open Championships in the 1950s? Hint


Question 10 of 10
10. Lee Trevino has won 6 Major Championships. Which Major had eluded him? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 05 2024 : Guest 194: 3/10
Apr 04 2024 : Guest 68: 5/10
Apr 03 2024 : Guest 24: 2/10
Apr 01 2024 : Guest 23: 5/10
Mar 30 2024 : Guest 64: 1/10
Mar 29 2024 : Guest 47: 4/10
Mar 25 2024 : Guest 199: 3/10
Mar 25 2024 : Guest 96: 0/10
Mar 22 2024 : Guest 207: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 1980s only one PGA player won two Masters titles. Who was it?

Answer: Seve Ballesteros

Balesteros won the Masters in 1980 and 1983. Crenshaw won in 1984, but his second Masters was in 1994. Langer won in 1985 but his second Masters was in 1993. Faldo is a three time Masters winner with one win in the '80s (1989) and the others in 1990 and 1996.
2. Jack Nicklaus won back-to-back Masters Championships in what years?

Answer: 1965-66

The "Golden Bear" won his other "Green Jackets" in 1963, 1972, 1975 and 1986, but only went back-to-back in 1965-66.
3. How many of the Major gold tournaments (Masters, U.S. Open, British Open, and PGA Championships) did Tiger Woods win in the 1990s?

Answer: 2

Tiger won the 1997 Masters and the 1999 PGA Championship.
4. In the 1990s only one LPGA player won two LPGA Championships. Who was it?

Answer: Laura Davies

Davies won in 1994 and 1996. In the '90s Daniel won in 1990 and Inkster in 1999. Sorenstam did not win an LPGA Championship in the '90s.
5. During World War II, of the four Majors (Masters, U.S. Open, British Open, and PGA Championship), which one was the only Major played in 1945?

Answer: PGA Championship

Byron Nelson won the 1945 PGA Championship. The Masters was not played from 1943-45. The British Open from 1940-45. The U.S. Open from 1942-45. The PGA Championship was not played only in 1943.
6. On the "Men's All-Time Professional Major Championship Leaderboard", which two players are tied with 9 victories?

Answer: Ben Hogan and Gary Player

When it comes to Majors, it's Hogan and Player that are tied with 9. Jack Nicklaus leads with 18.
7. The Ryder Cup began in 1927 as a team competition between pro golfers from the U.S. and Great Britain. Which year was the British team was expanded include players from the rest of Europe?

Answer: 1979

The U.S. team had been dominant from 1927-79 going 19-2-1. Since 1979 the Europeans have been very competitive. They won the Ryder Cups in 2004 and 2006.
8. Which of these four did NOT achieve a career Grand Slam, winning the Masters, U.S. Open, British Open, and PGA Championship at least once during their playing careers?

Answer: Arnold Palmer

Palmer never won a PGA Championship, but did win 7 Majors in his long playing career. Jack Nicklaus and Tiger Woods are the only other career slammers.
9. Who won the most British Open Championships in the 1950s?

Answer: Peter Thomson

Thomson won 4 Championships in the 1950s, including 3 in a row between 1954-56. He added a 5th title in 1965. Locke won 4 Championships but only 3 were in the 1950s. His first occurred in 1949. Hogan and Faulkner each won just 1 Championship in the 1950s.
10. Lee Trevino has won 6 Major Championships. Which Major had eluded him?

Answer: Masters

Lee has not had much luck at Augusta. He was however a two-time winner of each of the three other championships.
Source: Author ctownron

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Sport of Golf Very Easy
2. Simple Golf Easier
3. Golf Basics Easier
4. Golf for Beginners Easier
5. Golf on Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Golfing For Dummies Average
8. Golf Ball Stew Average
9. Golf Average
10. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
11. Moderate Golf Average
12. Golf Bytes Average

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us