FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golf Firsts 2
Quiz about Golf Firsts 2

Golf Firsts [2] Trivia Quiz


Don't double bogey this one!

A multiple-choice quiz by ctownron. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Golf

Author
ctownron
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
260,585
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
510
Last 3 plays: Guest 165 (3/10), Guest 73 (3/10), Guest 64 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. After graduating from Stanford University, American golfer Tom Watson carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 2 of 10
2. After graduating from the University of Southern California, American golfer Craig Stadler carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 3 of 10
3. After graduating from Georgia Tech, American golfer Stewart Cink played on the Nike Tour before carding his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 4 of 10
4. South African Ernie Els won a Junior World Golf Championship and played on the South African and European Tours before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 5 of 10
5. After graduating from the University of Arkansas, American golfer John Daly played on the Ben Hogan Tour before carding his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 6 of 10
6. Spaniard Severiano Ballesteros turned professional at the age of 16 and played on the European Tour, before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 7 of 10
7. After graduating from Georgia Tech, American golfer David Duval played on the Nike Tour before carding his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 8 of 10
8. American golfer Julie Inkster won 3 consecutive U.S. Women's Amateur Golf Championships before carding his first professional win at which event on the U.S. LPGA Tour? Hint


Question 9 of 10
9. Welsh golfer Ian Woosnam, won 17 times on the European Tour before carding his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint


Question 10 of 10
10. After graduating from the University of Texas, American golfer Ben Crenshaw carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 165: 3/10
Apr 18 2024 : Guest 73: 3/10
Mar 30 2024 : Guest 64: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After graduating from Stanford University, American golfer Tom Watson carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Western Open

Watson won the Western Open in 1974 and went on to win 8 major championships during his PGA career.
2. After graduating from the University of Southern California, American golfer Craig Stadler carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Bob Hope Desert Classic

Stadler, also known as "The Walrus" won the Bob Hope Desert Classic in 1980. Stadler has also won the U.S. Amateur and The Masters during his career.
3. After graduating from Georgia Tech, American golfer Stewart Cink played on the Nike Tour before carding his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Canon Greater Hartford Open

Cink won 3 events on the Nike Tour in 1996 before winning the Greater Hartford Open in 1997.
4. South African Ernie Els won a Junior World Golf Championship and played on the South African and European Tours before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: U.S. Open

Els won the 1994 U.S. Open at Oakmont. During the 1984 Junior World Golf Championship, in the 13-14 year-old group, Els defeated Phil Mickelson. Tiger Woods won the 9-10 year-old category that same year.
5. After graduating from the University of Arkansas, American golfer John Daly played on the Ben Hogan Tour before carding his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: PGA Championship

Daly won the 1991 PGA Championship, a professional golf major, after being the 9th and final alternate after Nick Price had to drop out and no other alternate could be found. He defeated Bruce Lietzke by 3 shots.
6. Spaniard Severiano Ballesteros turned professional at the age of 16 and played on the European Tour, before carding his first win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Greater Greensboro Open

Seve Ballesteros won the Greater Greensboro Open in 1978. His career includes 49 events on the European Tour and 9 events on the PGA Tour including 5 major championships.
7. After graduating from Georgia Tech, American golfer David Duval played on the Nike Tour before carding his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: Michelob Championship

Duval was a 4-time All-American at Georgia Tech, won twice on the Nike Tour, before winning the Michelob Championship in 1997.
8. American golfer Julie Inkster won 3 consecutive U.S. Women's Amateur Golf Championships before carding his first professional win at which event on the U.S. LPGA Tour?

Answer: Safeco Classic

Inkster won the Safeco Classic in 1984. The other tournaments listed comprised the first 4 wins in her career, two being major championships (Kraft Nabisco Championship and du Maurier Classic).
9. Welsh golfer Ian Woosnam, won 17 times on the European Tour before carding his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: The Masters

Woosnam shot 11 under par to win the 1991 Masters. Woosnam was the last in a four year period (1988-91) where the Masters champion came from the United Kingdom (1988 Sandy Lyle-Scotland; 1989-90 Nick Faldo-England; and Woosnam-Wales 1991).
10. After graduating from the University of Texas, American golfer Ben Crenshaw carded his first professional win at which event on the U.S. PGA Tour?

Answer: San Antonio Texas Open

Crenshaw won the San Antonio Texas Open in 1973 during his rookie season, and went on to win 2 Masters titles during his PGA career.
Source: Author ctownron

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Sport of Golf Very Easy
2. Simple Golf Easier
3. Golf Basics Easier
4. Golf for Beginners Easier
5. Golf on Golf Easier
6. Golf: Just Another Four-Letter Word Average
7. Golfing For Dummies Average
8. Golf Ball Stew Average
9. Golf Average
10. Cross the Tees and Dot the Ayes Average
11. Moderate Golf Average
12. Golf Bytes Average

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us