FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leeds United 200910
Quiz about Leeds United 200910

Leeds United: 2009-10 Trivia Quiz


After three seasons in the wilderness, the 2009-10 season saw Leeds United finish in second place, and win promotion back to the Football League Championship.

A multiple-choice quiz by ls11_0es_1919. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leeds United

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
328,101
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
245
- -
Question 1 of 10
1. Leeds opened up their season at home to Exeter City. Which player started this game, but didn't start another one until the end of April (the third-last game of the season), after having a hamstring injury? Hint


Question 2 of 10
2. Leeds played Darlington away in the First Round of the League Cup. Who scored the only goal of the game to give Leeds a 1-0 win? Hint


Question 3 of 10
3. In their second league game of the season, The Whites had an away trip to Adams Park, where Leeds beat Wycombe Wanderers 1-0. How was the goal from Luciano Becchio scored? Hint


Question 4 of 10
4. In their third league game of the season Leeds travelled to the West Midlands to face Walsall. Leeds won the game 2-1. Who scored the winner, a fabulous goal from 20 yards out? Hint


Question 5 of 10
5. Tranmere Rovers were the second team to visit Elland Road in 2009-10. Leeds comfortably won the game, but what was the correct score? Hint


Question 6 of 10
6. Leeds played their second-round match of the League Cup at home to Watford. How many goals did Jermaine Beckford score in this match? Hint


Question 7 of 10
7. Leeds was in Essex to face Colchester at the end of August, looking for their fifth straight league win. Leeds went 1-0 up but then conceded a penalty. Which Leeds player conceded a penalty in this match to level the scores at 1-1? Hint


Question 8 of 10
8. Leeds opened their campaign with 5 wins from 5 matches. Their 6th games was a home match against trans-pennine rivals Stockport County. What was the attendance for this match? Hint


Question 9 of 10
9. Their seventh game of the season saw The Mighty Whites in Essex to play Southend. It was a dull game which ended 0-0. Leeds got out of jail as Southend failed to convert a penalty. What happened to it? Hint


Question 10 of 10
10. Gillingham met Leeds at Elland Road on 19th September. Leeds eased to a 4-1 victory on that day, but which player scored his first goal of the season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Leeds opened up their season at home to Exeter City. Which player started this game, but didn't start another one until the end of April (the third-last game of the season), after having a hamstring injury?

Answer: Ben Parker

Ben Parker was awarded the Chairman Award in 2009-10 after a nightmare season.
2. Leeds played Darlington away in the First Round of the League Cup. Who scored the only goal of the game to give Leeds a 1-0 win?

Answer: Enoch Showunmi

Enoch Showunmi got his only goal of the season for Leeds with a close-range tap-in, He was sold to Falkirk in January.
3. In their second league game of the season, The Whites had an away trip to Adams Park, where Leeds beat Wycombe Wanderers 1-0. How was the goal from Luciano Becchio scored?

Answer: Long-range shot

Becchio grabbed his first goal of the season with a wonderful left-footed shot from 20 yards out. This was the first ever competitive clash between Leeds United and Wycombe Wanderers.
4. In their third league game of the season Leeds travelled to the West Midlands to face Walsall. Leeds won the game 2-1. Who scored the winner, a fabulous goal from 20 yards out?

Answer: Jermaine Beckford

This was one of the best away games of the season. It was 0-0 until the 79th minute when Walsall went ahead when they scored frm the penalty spot. Bradeley Johnson equalised in the 83rd and Beckford's winner in the 86th was a stunner.
5. Tranmere Rovers were the second team to visit Elland Road in 2009-10. Leeds comfortably won the game, but what was the correct score?

Answer: 3-0

Goals from Bradley Johnson, Jermaine Beckford, and Luciano Becchio gave Leeds their 13th successive home league win to equal the record set by Don Revie's men in 1969.
6. Leeds played their second-round match of the League Cup at home to Watford. How many goals did Jermaine Beckford score in this match?

Answer: 0

Leeds won the game 2-1 after extra time. Both goals came courtesy of Scottish winger Robert Snodgrass. He scored the winner in the 98th minute.
7. Leeds was in Essex to face Colchester at the end of August, looking for their fifth straight league win. Leeds went 1-0 up but then conceded a penalty. Which Leeds player conceded a penalty in this match to level the scores at 1-1?

Answer: Rui Marques

Kevin Lisbie netted the resulting spot-kick in the 57th minute, but Leeds still managed to get the win, thanks to goals from Bradley Johnson in the 47th and Jermaine Beckford in the 64th.
8. Leeds opened their campaign with 5 wins from 5 matches. Their 6th games was a home match against trans-pennine rivals Stockport County. What was the attendance for this match?

Answer: 22,870

Leeds won their sixth successive league game with a 2-0 win over Stockport. American Mike Grella and Slovakian Lubomir Michalik notched the goals.
9. Their seventh game of the season saw The Mighty Whites in Essex to play Southend. It was a dull game which ended 0-0. Leeds got out of jail as Southend failed to convert a penalty. What happened to it?

Answer: Shane Higgs saved it

Shane Higgs made a fantastic late save to deny Lee Barnard from the spot. This ended their run of six successive league wins.
10. Gillingham met Leeds at Elland Road on 19th September. Leeds eased to a 4-1 victory on that day, but which player scored his first goal of the season?

Answer: Jonny Howson

Jonathan Howson scored the third goal just after halftime. Bradley Johnson netted a brace in the first half and Beckford sealed the win late on, ten minutes before full-time.
Source: Author ls11_0es_1919

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us