FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about League Champions of 199192
Quiz about League Champions of 199192

League Champions of 1991-92 Trivia Quiz


As the top division in England in 1991-92 became the FA Premier League in the next season, some historians consider Leeds United as the last Football League champions, a unique title.

A multiple-choice quiz by chimpbizkit. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leeds United

Author
chimpbizkit
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
52,504
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
714
Last 3 plays: Guest 88 (6/15), Guest 82 (8/15), GoodVibe (6/15).
- -
Question 1 of 15
1. For all of these players, that season was their first at Leeds, except one: which of them were NOT bought before the 91-92 season started? Hint


Question 2 of 15
2. Who scored Leeds' first goal of the season? Hint


Question 3 of 15
3. Only 4 teams beat Leeds in the league that season, 3 of them are listed here. Which of these teams did NOT beat Leeds in the league? Hint


Question 4 of 15
4. Who was the only ever-present in that season? Hint


Question 5 of 15
5. How many goals did David Batty score during the season? Hint


Question 6 of 15
6. Leeds were drawing 2-2 away to Sheffield United in the penultimate game of the season. They needed to win to seal the championship. Who got that goal? Hint


Question 7 of 15
7. Rod Wallace's brother signed for Leeds at the same time as him. What was his name? Hint


Question 8 of 15
8. Leeds drew 1-1 at home to Sheffield Wednesday. What was the score in the away match? Hint


Question 9 of 15
9. One of the things that made Leeds as good as they were was their solid midfield. But which of the middle four was the only Englishman? Hint


Question 10 of 15
10. Who scored Leeds' last goal of the season? Hint


Question 11 of 15
11. By how many points did Leeds win the league title? Hint


Question 12 of 15
12. Which future Leeds regular made his debut in that season? Hint


Question 13 of 15
13. Who was manager of Leeds?

Answer: (Two words, or just surname ... so easy, no hint!)
Question 14 of 15
14. Which of these players didn't score all season? Hint


Question 15 of 15
15. What was very unusual, almost unique, about Leeds' next season (1992-93)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 88: 6/15
Feb 11 2024 : Guest 82: 8/15
Jan 08 2024 : GoodVibe: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. For all of these players, that season was their first at Leeds, except one: which of them were NOT bought before the 91-92 season started?

Answer: Eric Cantona

Eric Cantona joined on loan initially, then it turned out he worked quite well at Elland Road!
2. Who scored Leeds' first goal of the season?

Answer: Gary McAllister

In the 1-0 win against Nottingham Forest.
3. Only 4 teams beat Leeds in the league that season, 3 of them are listed here. Which of these teams did NOT beat Leeds in the league?

Answer: Manchester United

Manchester City beat Leeds 4-0, Oldham won 2-0, and QPR won 4-1. The other team to beat Leeds was Crystal Palace, but only 1-0. Manchester United failed to defeat Leeds in the league that season, if they had they would probably have ended above Leeds!
4. Who was the only ever-present in that season?

Answer: John Lukic

Mervyn Day didn't get a look-in!
5. How many goals did David Batty score during the season?

Answer: 2

Against Notts County and Manchester City.
6. Leeds were drawing 2-2 away to Sheffield United in the penultimate game of the season. They needed to win to seal the championship. Who got that goal?

Answer: Brian Gayle scored an own goal

It was a 'marvellous' header over his own keeper, whilst under pressure from Wallace and Cantona.
7. Rod Wallace's brother signed for Leeds at the same time as him. What was his name?

Answer: Ray

Although he wasn't a first team regular like Rod. At that time Danny was making a name for himself at Manchester United.
8. Leeds drew 1-1 at home to Sheffield Wednesday. What was the score in the away match?

Answer: 6-1 to Leeds

One of my favourite memories of that season.
9. One of the things that made Leeds as good as they were was their solid midfield. But which of the middle four was the only Englishman?

Answer: David Batty

McAllister and Strachan are Scottish, and Speed is Welsh.
10. Who scored Leeds' last goal of the season?

Answer: Rod Wallace

In the 1-0 win over Norwich City.
11. By how many points did Leeds win the league title?

Answer: 4

It was close right to the end! Leeds United 82 points, Manchester United 78, and in 3rd place were Sheffield Wednesday on 75 points.
12. Which future Leeds regular made his debut in that season?

Answer: David Wetherall

Against Manchester City.
13. Who was manager of Leeds?

Answer: Howard Wilkinson

St. Wilko did us proud that season!
14. Which of these players didn't score all season?

Answer: David Wetherall

Shutt grabbed a few replacing Chapman and Wallace when they were injured. Whyte scored against Notts County and Whitlow against Sheffield Wednesday.
15. What was very unusual, almost unique, about Leeds' next season (1992-93)?

Answer: They failed to win a single away game

But because of their great home record they managed to stay up, but only just!
Source: Author chimpbizkit

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us