FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 200203 Leeds United Squad
Quiz about 200203 Leeds United Squad

2002-03 Leeds United Squad Trivia Quiz


How well do you know Leeds United's players in 2002-03?

A multiple-choice quiz by lincolnshep. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leeds United

Author
lincolnshep
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
101,550
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
765
- -
Question 1 of 20
1. Nigel Martyn was the UK's first 1,000,000 goalkeeper. Which club did he join to set that record? Hint


Question 2 of 20
2. Where, in Ireland, was Gary Kelly born? Hint


Question 3 of 20
3. Ian Harte was in Ireland's squad for the 2002 World Cup. Which other Irish player is Harte's uncle? Hint


Question 4 of 20
4. From which British club was Olivier Dacourt signed by Leeds at the end of the 1998-99 season? Hint


Question 5 of 20
5. How much did Leeds pay Kaizer Chiefs for Lucas Radebe? Hint


Question 6 of 20
6. What sentence did Jonathan Woodgate receive when he was found guilty of affray in 2001? Hint


Question 7 of 20
7. How many goals did Michael Bridges score in the 1999-2000 season, his first season with Leeds? Hint


Question 8 of 20
8. Which club did Mark Viduka begin his European footballing career? Hint


Question 9 of 20
9. In which competition did Harry Kewell, the Australian International, score his first senior goal for Leeds United? Hint


Question 10 of 20
10. Who was the first manager to pick Lee Bowyer for England? Hint


Question 11 of 20
11. When Nick Barmby signed for Leeds it was his _____ English club? Hint


Question 12 of 20
12. Where was Paul Robinson born? Hint


Question 13 of 20
13. When Leeds bought Jason Wilcox from Blackburn Rovers, he was the longest serving member of the Blackburn squad. How many league games did he play for Blackburn? Hint


Question 14 of 20
14. Alan Smith scored with his first touch in senior football. Who were Leeds playing at the time? Hint


Question 15 of 20
15. Leeds bought Danny Mills from Charlton Athletic at the start of the 1999-2000 season, but at which club did Danny start his senior career? Hint


Question 16 of 20
16. For which country does Eirik Bakke play? Hint


Question 17 of 20
17. How many goals did Seth Johnson score in the 2001-02 season, his first season with Leeds? Hint


Question 18 of 20
18. Dominic Matteo joined Leeds from Liverpool in August 2000. Apart from these two clubs he has played one game for another English club when he went on loan there in 1995. Which club was it? Hint


Question 19 of 20
19. In his first spell with Leeds, David Batty made 247 starts for Leeds and a further 10 appearances as sub. How many goals did he score in this spell? Hint


Question 20 of 20
20. Which club did Robbie Fowler support when he was a kid? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 12 2024 : workisboring: 8/20
Jan 08 2024 : GoodVibe: 5/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Nigel Martyn was the UK's first 1,000,000 goalkeeper. Which club did he join to set that record?

Answer: Crystal Palace

Nigel made over 100 appearances for Bristol Rovers before joining Crystal Palace in November 1989 for 1m. He joined Leeds in July 1996 for 2.25m, a record at that time for a goalkeeper.
2. Where, in Ireland, was Gary Kelly born?

Answer: Drogheda

The Leeds No2 shirt was signed in September 1991.
3. Ian Harte was in Ireland's squad for the 2002 World Cup. Which other Irish player is Harte's uncle?

Answer: Gary Kelly

Gary Kelly is the youngest of 13 brothers and sisters so I guess he has quite a few nephews and nieces.
4. From which British club was Olivier Dacourt signed by Leeds at the end of the 1998-99 season?

Answer: Everton

Dacourt was at Everton for the 98/99 season, where he made 34 appearances (plus 2 as sub) and scored 3 goals.
5. How much did Leeds pay Kaizer Chiefs for Lucas Radebe?

Answer: 250,000

Lucas joined Leeds in 1994 and had established himself as one of their classiest defenders since the Revie era (early 1960s to mid-1970s).
6. What sentence did Jonathan Woodgate receive when he was found guilty of affray in 2001?

Answer: 100 hours community service

Woodgate was also fined eight weeks wages by Leeds United.
7. How many goals did Michael Bridges score in the 1999-2000 season, his first season with Leeds?

Answer: 21

Bridges scored 19 goals in 34 League games, and 2 in the UEFA cup against Lokomotiv Moscow.
8. Which club did Mark Viduka begin his European footballing career?

Answer: Dinamo Zagreb

After playing for Melbourne, his home town, Viduka moved to Zagreb in 1995. He then played for Celtic before joining Leeds in July 2000.
9. In which competition did Harry Kewell, the Australian International, score his first senior goal for Leeds United?

Answer: League Cup

Kewell scrored the first goal in the 3-1 win away at Stoke City on 15th October 1997. Rod Wallace got the other two.
10. Who was the first manager to pick Lee Bowyer for England?

Answer: Sven Goran Eriksson

Bowyer got his call up in the friendly against Portugal in the 1-1 draw at Villa Park on 7th September 2002.
11. When Nick Barmby signed for Leeds it was his _____ English club?

Answer: 5th

He started his career at Tottenham Hotspur in 1991-92, before moving to Middlesbrough in 1995-96, Everton in mid-season 1996-97, Liverpool in 2000-01 and then Leeds in the start of the 2002-03 season.
12. Where was Paul Robinson born?

Answer: Beverley

Paul Robinson made his Leeds debut against Chelsea on 25th October 1998 aged just 19. He kept a clean sheet.
13. When Leeds bought Jason Wilcox from Blackburn Rovers, he was the longest serving member of the Blackburn squad. How many league games did he play for Blackburn?

Answer: 243

He joined Leeds in December 1999 for 3m.
14. Alan Smith scored with his first touch in senior football. Who were Leeds playing at the time?

Answer: Liverpool

It was 14th November 1998 when 'smudger' came off the bench to level the scores at Anfield. He'd celebrated his 18th birthday the month before.
15. Leeds bought Danny Mills from Charlton Athletic at the start of the 1999-2000 season, but at which club did Danny start his senior career?

Answer: Norwich City

Danny joined Norwich, his home town club, in 1994 and made 40-odd league appearances for them until he joined Charlton in 1998.
16. For which country does Eirik Bakke play?

Answer: Norway

Bakke was David O'Leary's second signing as Leeds manager. He joined Leeds in May 1999 when O'Leary paid 1.75m to Sogndal of Norway.
17. How many goals did Seth Johnson score in the 2001-02 season, his first season with Leeds?

Answer: 0

Johnson joined Leeds at the end of October 2001, and made his debut against Tottenham on 4th November 2001.
18. Dominic Matteo joined Leeds from Liverpool in August 2000. Apart from these two clubs he has played one game for another English club when he went on loan there in 1995. Which club was it?

Answer: Sunderland

Liverpool loaned Matteo to Sunderland on 28th March 1995, he made one league appearance in his spell there.
19. In his first spell with Leeds, David Batty made 247 starts for Leeds and a further 10 appearances as sub. How many goals did he score in this spell?

Answer: 4

Batty was sold to Blackburn Rovers in October 1993 after helping Leeds United to promotion and the title. He won the title with Blackburn (but refused a medal as he'd only made 5 appearances) and then moved to Newcastle in early 1996. The prodigal son returned to Leeds in December 1998.
20. Which club did Robbie Fowler support when he was a kid?

Answer: Everton

Fowler supported Everton until he joined Liverpool at the age of 14. He become a scoring legend at Anfield until forced out of the first team by the arrival of Heskey and Litmanen. He joined Leeds mid-season 2001-02.
Source: Author lincolnshep

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us