FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leeds United  The Mighty Whites 2
Quiz about Leeds United  The Mighty Whites 2

Leeds United - The Mighty Whites [2] Quiz


Even more questions on the history and players of one of the world's greatest clubs. I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by robmar1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leeds United

Author
robmar1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,869
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
306
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 128 (5/10), Guest 92 (2/10), GoodVibe (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many games did Mark Hateley play for The Whites? Hint


Question 2 of 10
2. At what age did Peter Lorimer make his debut for the club? Hint


Question 3 of 10
3. Who scored five goals in one game for the club? Hint


Question 4 of 10
4. Who scored the winning goal against Manchester United in the FA Cup Third Round match at Old Trafford in January 2010? Hint


Question 5 of 10
5. What was Leeds United's record victory in the European Cup? Hint


Question 6 of 10
6. Returning from an away game on 30th March 1998, the team's plane crashed. Which team had they been playing? Hint


Question 7 of 10
7. What was the attendance for the FA Cup Fifth Round replay at Elland Road between Leeds United and Sunderland in March 1967? Hint


Question 8 of 10
8. How many goals did David Batty score for Leeds United? Hint


Question 9 of 10
9. Following the team's election to Division Two of the Football League in 1920, who became the first manager of Leeds United? Hint


Question 10 of 10
10. Apart from 'The Whites' and 'United', what is a nickname for Leeds United? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 06 2024 : Guest 128: 5/10
Jan 30 2024 : Guest 92: 2/10
Jan 08 2024 : GoodVibe: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many games did Mark Hateley play for The Whites?

Answer: 6

Whilst on loan from Queens Park Rangers, Mark made six appearances for the club in 1996. He did not manage to score during his time with the club though.
2. At what age did Peter Lorimer make his debut for the club?

Answer: 15 years 289 days

Peter Lorimer made his debut for Leeds United on 29th September 1962. He went on to become a legend of the club, scoring 238 goals in his two spells at the club as a player.
3. Who scored five goals in one game for the club?

Answer: Gordon Hodgson

Gordon scored his five goals against Leicester City on 1st October 1938.
4. Who scored the winning goal against Manchester United in the FA Cup Third Round match at Old Trafford in January 2010?

Answer: Jermaine Beckford

Jermaine Beckford gave Leeds United the lead in the 19th minute, a lead they held on to for the rest of the game.
5. What was Leeds United's record victory in the European Cup?

Answer: 10-0

Leeds beat Lyn Oslo 10-0 in the First Round first-leg in the 1969-70 European Cup competition.
6. Returning from an away game on 30th March 1998, the team's plane crashed. Which team had they been playing?

Answer: West Ham United

Following a 3-0 defeat to West Ham, the team were returning to Leeds by plane. Just after takeoff from Stansted Airport there was an explosion in one of the plane's engines. The takeoff was aborted but the plane overshot the runway, and on landing, the nose landing gear collapsed. Fortunately, everyone managed to escape from the plane without any major injuries.
7. What was the attendance for the FA Cup Fifth Round replay at Elland Road between Leeds United and Sunderland in March 1967?

Answer: 57,829

This game set an attendance record for a home game at Elland Road. It was the first of two replays required to decide which of the teams would progress in that year's FA Cup. The original tie held at Roker Park on 11th March 1967 ended 1-1, a similar score for the game held on the 15th March at Elland Road. Finally, on 20th March Leeds United managed to win the tie 2-1 at Roker Park.
8. How many goals did David Batty score for Leeds United?

Answer: 4

David had two spells for the club, making his debut in 1987 as a 18-year old. He left the club in 1993 to move to Blackburn Rovers. He returned to the club in 1998. In total, he made 301 first team appearances, scoring 4 goals.
9. Following the team's election to Division Two of the Football League in 1920, who became the first manager of Leeds United?

Answer: Arthur Fairclough

Arthur Fairclough was appointed the first Manager of the club on 26th February 1920. He resigned as manager after the team suffered relegation in season 1926-27. Dick Ray was the first manager of the club after its formation in 1919, in charge of the club's campaign in the Midland League.

He became assistant manager when Fairclough took over. He left the club in 1922, but came back as manager following the resignation of Fairclough.
10. Apart from 'The Whites' and 'United', what is a nickname for Leeds United?

Answer: The Peacocks

The nickname of 'The Peacocks' comes from the old name for the Elland Road home ground, Old Peacock Ground which in turn had come from the name of the Peacock pub which is opposite Elland Road's south stand.
Source: Author robmar1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us