FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about MLB Couldnt Ace This
Quiz about MLB Couldnt Ace This

MLB Couldn't Ace This Trivia Quiz


A mixture of many hard baseball questions.

A multiple-choice quiz by RockerBren. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
RockerBren
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,026
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
6 / 15
Plays
2242
- -
Question 1 of 15
1. This Hall of Famer's most astounding accomplishment was throwing three complete game shut outs in one World Series. Who is he? Hint


Question 2 of 15
2. Which of the following players have not hit 200 AL and 200 NL career home runs? Hint


Question 3 of 15
3. Which of the following players retired (or finished their career) with exactly 3000 hits? Hint


Question 4 of 15
4. Who is the All-Time MLB Wins leader, at the end of the 2000 season? Hint


Question 5 of 15
5. Which of these MLB All-Stars pitched ahead of Randy Johnson in their College rotation? Hint


Question 6 of 15
6. Who was the first player with 3000 hits? Hint


Question 7 of 15
7. Who was the youngest player to hit 200 home runs? Hint


Question 8 of 15
8. Which MLB franchise was the first to have four players with 31 or more home runs in one year? Hint


Question 9 of 15
9. Who was the All-Time Doubles leader, as of the end of the 2000 season?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 10 of 15
10. Dave Stieb has lost _____ no hitters with 2 outs in the ninth inning due to a player getting a hit off him (i.e. the number of times losing the no hitter). How many? Hint


Question 11 of 15
11. How many times did Babe Ruth break the single season home run record? Hint


Question 12 of 15
12. During the 1945 season, how many MLB players missed the entire season due to serving their country in the second world war? Hint


Question 13 of 15
13. Who was the key player that was sent to LA from Montreal during the 1997 off-season for Pedro Martinez? Hint


Question 14 of 15
14. Which of the following players were never a member of the Montreal Expos? Hint


Question 15 of 15
15. Who was known as 'Cy the Second'?

Answer: (Two words, or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Hall of Famer's most astounding accomplishment was throwing three complete game shut outs in one World Series. Who is he?

Answer: Christy Mathewson

Mathewson threw 3 Shutouts agaist the 1905 Athletics.
2. Which of the following players have not hit 200 AL and 200 NL career home runs?

Answer: Jimmie Foxx

McGriff and McGwire accomplished the feat in 2000 and 2001 respectively.
3. Which of the following players retired (or finished their career) with exactly 3000 hits?

Answer: Roberto Clemente

Clemente did not 'retire' completing the 10 year playing requirement (he died in a plane crash). Clemente was known as having one of the strongest arms in the outfield.
4. Who is the All-Time MLB Wins leader, at the end of the 2000 season?

Answer: Denton True Young

Denton True 'Cy' Young won 511 career games.
5. Which of these MLB All-Stars pitched ahead of Randy Johnson in their College rotation?

Answer: Mark McGwire

6. Who was the first player with 3000 hits?

Answer: Cap Anson

He achieved this feat on July 16th, 1897 playing for the Chicago Colts (now Chicago Colts). Some 'official' records credit him with only 2995 career hits, by excluding 420 hits which are pre-1876.
7. Who was the youngest player to hit 200 home runs?

Answer: Mel Ott

He hit his 200th homerun in 1934 with the Giants.
8. Which MLB franchise was the first to have four players with 31 or more home runs in one year?

Answer: Anaheim Angels

It was first achieved by the Angels in 2000. The Jays also achieved this feat later that year. In 1977 the Dodgers had two with 30+ and two on exactly 30.
9. Who was the All-Time Doubles leader, as of the end of the 2000 season?

Answer: Tris Speaker

Tris Speaker hit 792 doubles between 1907 and 1928 with the Red Sox, Indians, Senators, and Athletics.
10. Dave Stieb has lost _____ no hitters with 2 outs in the ninth inning due to a player getting a hit off him (i.e. the number of times losing the no hitter). How many?

Answer: 3

Dave Stieb held 3 no hitters going to the 9th with 2 outs including a near perfect game with the Jays.
11. How many times did Babe Ruth break the single season home run record?

Answer: 4

In 1919 with 29 HRs, 1920 with 54, 1921 with 59, and 1927 with 60.
12. During the 1945 season, how many MLB players missed the entire season due to serving their country in the second world war?

Answer: 384

A total of 384 men did not play in the 1945 season due to WWII service.
13. Who was the key player that was sent to LA from Montreal during the 1997 off-season for Pedro Martinez?

Answer: Delino DeShields

All listed players played for the Expos at one time or another.
14. Which of the following players were never a member of the Montreal Expos?

Answer: Mario Guerrero

Randy Johnson was an Expos from 1988-89. Lee Smith, the all time saves leader ended his career with one year (1997) as an Expos and Pete Rose was in Montreal in 1984. Mario Guerrero played for the RedSox, Cardinals, Angels and A's.
15. Who was known as 'Cy the Second'?

Answer: Irving Young

Source: Author RockerBren

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Baseball: The Ultimate Challenge Difficult
2. Baseball Challenges Difficult
3. 100 MPH Baseball Difficult
4. How About That! Difficult
5. You Be the Editor! Difficult
6. Impossible Baseball - 71 Difficult
7. This Can't Be Right Difficult
8. Eye-Popping Baseball Difficult
9. Oxygen Tank Baseball Difficult
10. The Diamond Challenge Difficult
11. Teary-Eyed Baseball Difficult
12. Baseball: Hardball Style Difficult

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us