FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 100 MPH Baseball
Quiz about 100 MPH Baseball

100 MPH Baseball Trivia Quiz


An all multiple choice quiz that should rattle the cage of even some diehard fans. I hope that you enjoy the challenge! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
Nightmare
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
276,736
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1249
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 135 (7/10), Guest 107 (3/10), Guest 107 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What brothers set a combined record for having over 5600 hits in their careers? Hint


Question 2 of 10
2. Which was the first American League team to play a regular season night game under permanently installed lighting? Hint


Question 3 of 10
3. When this manager retired in 1961, he set a record for managing the most seasons without winning a league pennant. He set another record for being the first manager to manage six different teams. Who was this? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following pitching greats, led their league with the most losses in four consecutive seasons? Hint


Question 5 of 10
5. Who was baseball's first full-time and salaried umpire? Hint


Question 6 of 10
6. Which one-armed pitcher threw a no-hitter? Hint


Question 7 of 10
7. In the 1923 World Series, the Yankees finally took their first title, winning it four games to two against the New York Giants. Which Giant hit two game-winning home runs in the series, resulting in their only wins? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following was the oldest pitcher to win 20 games in a Major League season? Hint


Question 9 of 10
9. Roberto Clemente was killed in a plane crash after the 1972 season. His last career hit was his 3000th, a double, that was hit off which pitcher? Hint


Question 10 of 10
10. May 2, 1939, was the first day that Lou Gehrig was not listed on the Yankees box score. This was after Gehrig's consecutive game streak of 2131 games. Lou stepped down due to illness. The Yankees dedicated this game to Gehrig, and beat which team 22-2? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 135: 7/10
Feb 27 2024 : Guest 107: 3/10
Feb 24 2024 : Guest 107: 5/10
Feb 04 2024 : Guest 64: 4/10
Jan 30 2024 : Guest 172: 8/10
Jan 24 2024 : Guest 136: 6/10
Jan 17 2024 : Guest 68: 2/10
Jan 10 2024 : Guest 216: 5/10
Jan 05 2024 : Guest 172: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What brothers set a combined record for having over 5600 hits in their careers?

Answer: Lloyd and Paul Waner

The Waner brothers played beside each other in the Pirate outfield from 1927-1940. Combined, they crossed the plate 2828 times with Paul scoring 1627 and Lloyd 1201 times, setting another record for a two-brother combination. They still even had scored more runs than the others listed. Paul was a 1927 NL MVP with his 237 hits. Lloyd, a rookie in 1927 had 223 hits.

The Waner's also retired with the most hits of any brother combination with a combined 5611. Both were later inducted into the Hall of Fame.
2. Which was the first American League team to play a regular season night game under permanently installed lighting?

Answer: Philadelphia Athletics

The game took place at Shibe Park on May 16, 1939. The Indians beat the Athletics in 10 innings, 8-3. Shibe Park was also used by the NL Phillies, and they would play under the lights at Shibe for the first time two weeks later.
3. When this manager retired in 1961, he set a record for managing the most seasons without winning a league pennant. He set another record for being the first manager to manage six different teams. Who was this?

Answer: Jimmy Dykes

From 1934-1946, Dykes had the helm of the Chicago White Sox. From 1951-1953, he took over from the great Connie Mack of the Athletics, after Mack retired after 50 seasons in 1950. It was on to Baltimore in 1954 in a solo season for Dykes, then to Cincinnati in 1958.

The following two seasons found him in Detroit, then his final two seasons were with the Indians in 1960 and 1961. After all those seasons and all those teams, Jimmy couldn't muster better than a third place finish in his career.
4. Which of the following pitching greats, led their league with the most losses in four consecutive seasons?

Answer: Phil Niekro

Carlton led the league twice, Young once, and although Johnson lost 25 games in 1909, he never led the league in losses. Phil, the winningest pitcher of the Niekro brothers, led the league in most losses from 1977-1980, losing 18 games twice, and another 20 two times. Phil still retired with 318 wins, and watched brother Joe win 221.
5. Who was baseball's first full-time and salaried umpire?

Answer: John Gaffney

Gaffney joined the National League to umpire in 1884. Most of his games were with the Providence Grays, as where he lived, he would walk to the ballpark. He became the first full-time salaried umpire in 1888. He was credited with being the first umpire to work behind the plate with no runners on base.
6. Which one-armed pitcher threw a no-hitter?

Answer: Hugh 'One Arm' Daily

Brown had only fingers missing when he pitched. Daily was a Cleveland Spider of the National League in 1883. He was missing his left arm, but still went 23-19, led the league in walks with 99, and threw a no-hitter against the Philadelphia Quakers. In 1884, Hugh joined the Union Association and led all pitchers in strikeouts.
7. In the 1923 World Series, the Yankees finally took their first title, winning it four games to two against the New York Giants. Which Giant hit two game-winning home runs in the series, resulting in their only wins?

Answer: Casey Stengel

After being defeated twice by the Giants in 1921 and 1922, the Yankees were finally at the top of the heap in 1923. The others hit a home run for the Giants, but it was Casey's game-winners in games one and three. In 14 seasons, Stengel hit only 60 home runs. His two shots in the 1923 series, were his only home runs in postseason play.
8. Which of the following was the oldest pitcher to win 20 games in a Major League season?

Answer: Warren Spahn

At 42 years old, the great Warren Spahn went 23-7 with the Braves in 1963. The season was his last of 17 consecutive that he had won in double-figures. Warren retired in 1965 with a 363-245 career record.
9. Roberto Clemente was killed in a plane crash after the 1972 season. His last career hit was his 3000th, a double, that was hit off which pitcher?

Answer: John Matlack

The others all retired before 1970. Matlack was a rookie for the Mets in 1972, going 15-10. Roberto's final hit came before his hometown fans in Pittsburgh. It was his 440th career double. He was killed during a Nicaraguan humanitarian earthquake mission on December 31, 1972.
10. May 2, 1939, was the first day that Lou Gehrig was not listed on the Yankees box score. This was after Gehrig's consecutive game streak of 2131 games. Lou stepped down due to illness. The Yankees dedicated this game to Gehrig, and beat which team 22-2?

Answer: Detroit Tigers

The game was played at Briggs Stadium in Detroit. The Tigers finished fifth while the Yankees won the American League in 1939, and went on to skunk the Reds in the World Series. Gehrig died of a disease named after him in 1941.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Impossible Baseball #1 Difficult
2. Impossible Baseball - 71 Difficult
3. Really Hard Baseballs Difficult
4. You Be the Editor! Difficult
5. Eye-Watering Impossible Baseball Difficult
6. MLB Couldn't Ace This Difficult
7. Tough Baseball Difficult
8. Baseball Mixture Difficult
9. Baseball as Hard as Concrete Difficult
10. Tough Baseball #2 Difficult
11. Baseball 101 Difficult
12. Tough Baseball #1 Difficult

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us