FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tough Baseball 1
Quiz about Tough Baseball 1

Tough Baseball #1 Trivia Quiz


If you think you know your baseball, this will really test you. Strap your thinking caps on, you'll need them!

A multiple-choice quiz by bibssmol. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
bibssmol
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,284
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1116
- -
Question 1 of 10
1. Who was the only player on the field for both Henry Aaron and Pete Rose's record setting hits? Hint


Question 2 of 10
2. Who hit the ball that Willie Mays made 'The Catch' on in the 1954 World Series? Hint


Question 3 of 10
3. From 1949 to 1964, the Yankees won the AL pennant all but two years. The same man managed both teams that beat them (2 different teams). Name him? Hint


Question 4 of 10
4. Name the only pitcher to hurl a no hitter in his first major league start? Hint


Question 5 of 10
5. What stadium hosted the last World Series played entirely in that stadium? Hint


Question 6 of 10
6. What future Hall of Famer was born on the day Bobby Thomson hit his 'Shot Heard 'Round the World? Hint


Question 7 of 10
7. This player did NOT win A.L. Rookie of the Year while playing for the Red Sox? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first manager of the Texas Rangers? Hint


Question 9 of 10
9. His 8th inning double broke up Jim Lonborg's no-hit bid in game 2 of the 1967 World Series? Hint


Question 10 of 10
10. Name the only pitcher to slug two grand slams in the same game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the only player on the field for both Henry Aaron and Pete Rose's record setting hits?

Answer: Steve Garvey

Garvey was a Dodger for Aaron's homer, and a Padre for Rose's single.
2. Who hit the ball that Willie Mays made 'The Catch' on in the 1954 World Series?

Answer: Vic Wertz

The shot was a homer in any ball park but the Polo Grounds, with its cavernous center field.
3. From 1949 to 1964, the Yankees won the AL pennant all but two years. The same man managed both teams that beat them (2 different teams). Name him?

Answer: Al Lopez

Lopez managed the 1954 Indians, and the 1959 White Sox.
4. Name the only pitcher to hurl a no hitter in his first major league start?

Answer: Bobo Hollomon

Feller has the all time record for 1 hitters. Rohr's bid, in 1967, was broken up by Elston Howard with 2 out in the 9th
5. What stadium hosted the last World Series played entirely in that stadium?

Answer: Sportsman's Park

In 1944, both the American League's St. Louis Browns (only World Series appearance) and National League's Cardinals called Sportsman's Park home
6. What future Hall of Famer was born on the day Bobby Thomson hit his 'Shot Heard 'Round the World?

Answer: Dave Winfield

7. This player did NOT win A.L. Rookie of the Year while playing for the Red Sox?

Answer: Jim Rice

Rice, who had a great rookie year in 1975, had the misfortune of having Fred Lynn as his competition that year.
8. Who was the first manager of the Texas Rangers?

Answer: Ted Williams

In 1971, Ted Williams moved, with the Washington Senators, to Texas.
9. His 8th inning double broke up Jim Lonborg's no-hit bid in game 2 of the 1967 World Series?

Answer: Julian Javier

Lonborg walked Brock in the top of the 7th to lose the Perfect Game bid.
10. Name the only pitcher to slug two grand slams in the same game?

Answer: Tony Cloninger

Clononger hot the off Juan Marichal! Lemon, was a great hitter (a converted oufielder), Ferrell has the career pitcher HR record, and Tobin once hit 3 in one game (not slams) for the Braves
Source: Author bibssmol

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Impossible Baseball #1 Difficult
2. Impossible Baseball - 71 Difficult
3. Really Hard Baseballs Difficult
4. You Be the Editor! Difficult
5. Eye-Watering Impossible Baseball Difficult
6. MLB Couldn't Ace This Difficult
7. Tough Baseball Difficult
8. Baseball Mixture Difficult
9. Baseball as Hard as Concrete Difficult
10. Tough Baseball #2 Difficult
11. 100 MPH Baseball Difficult
12. Baseball 101 Difficult

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us