FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tough Baseball
Quiz about Tough Baseball

Tough Baseball Multiple Choice Quiz | 25 Questions


Do you think you know the all time greats? Take this quiz and find out.

A multiple-choice quiz by Phobos11. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
Phobos11
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
35,030
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
12 / 25
Plays
1659
- -
Question 1 of 25
1. Who led the major league in triples in 1990? Hint


Question 2 of 25
2. Out of 15 seasons with the Yankees and Red Sox, how many seasons did Babe Ruth lead the league in home runs? Hint


Question 3 of 25
3. What year was the National League founded? Hint


Question 4 of 25
4. In 1936 the Boston Braves changed its name to what? Hint


Question 5 of 25
5. In 1957 this Braves pitcher won an incredible 3 games in the World Series to help the Braves to their first championship. What is his name?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 6 of 25
6. He won the MVP in 1982 and 1983 playing for the Atlanta Braves, and is the youngest player ever in the National League to be named MVP in conescutive years. Who is this man? Hint


Question 7 of 25
7. What school did Babe Ruth attend? Hint


Question 8 of 25
8. Who led the major league in wins for a pitcher in 1990?

Answer: (Two words, or just surname .. played for the Athletics)
Question 9 of 25
9. What was a common nickname of Gary Gaetti, who played for the Minnesota Twins throughout the 1980s? Hint


Question 10 of 25
10. Who was the most notable player that the Mets traded for Gary Carter in 1984?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 11 of 25
11. What team won the World Series in 1925, beating the Washington Senators in seven games? Hint


Question 12 of 25
12. When the Pittsburgh Pirates won the World Series in 1979 it was their _____ win? Hint


Question 13 of 25
13. What year were the Toronto Blue Jays added to the American League? Hint


Question 14 of 25
14. In what year did Ted Williams begin managing the Washington Senators? Hint


Question 15 of 25
15. In 1982 Gaylord Perry recorded his 300th career pitching win. How old was he? Hint


Question 16 of 25
16. Who was the manager of the New York Giants in 1951?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 17 of 25
17. In 1975 this pitcher who became the first 20 game winner for the Padres. Who is he? Hint


Question 18 of 25
18. Who was the player and manager of the St. Louis Cardinals in 1934? Hint


Question 19 of 25
19. In 1986 what Phillies baseball player was named MVP for the third time?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 20 of 25
20. Nap Lajoie won the triple crown in 1901. For which team did he play? Hint


Question 21 of 25
21. What year did Joe DiMaggio retire, after 13 seasons with the New York Yankees? Hint


Question 22 of 25
22. What team won the World Series in 1945, beating the Chicago Cubs in seven games? Hint


Question 23 of 25
23. Who was the first manager of the Montreal Expos? Hint


Question 24 of 25
24. What year did the Dodgers move from New York to Los Angeles? Hint


Question 25 of 25
25. This Philidelphia Phillies player tied for second in the majors in total hits in 1990. What is the name of this Centerfielder? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who led the major league in triples in 1990?

Answer: Tony Fernandez

Tony Fernandez led the league with 17 triples far ahead of Mariano Duncan with 11.
2. Out of 15 seasons with the Yankees and Red Sox, how many seasons did Babe Ruth lead the league in home runs?

Answer: 12

Included in 'The Sultan of Swat's home run fest was 60 homers posted in 1927.
3. What year was the National League founded?

Answer: 1876

The NL founded in an attempt to clean up a rowdy association of teams, and eliminate the gambling and alcohol comsumption enjoyed by both spectators and players.
4. In 1936 the Boston Braves changed its name to what?

Answer: Boston Bees

The name was changed back to the Atlanta Braves in 1941. The Bees was just not a crowd favorite.
5. In 1957 this Braves pitcher won an incredible 3 games in the World Series to help the Braves to their first championship. What is his name?

Answer: Lew Burdette

Amazingly enough a pitcher rarely gets two starts in present day world series play.
6. He won the MVP in 1982 and 1983 playing for the Atlanta Braves, and is the youngest player ever in the National League to be named MVP in conescutive years. Who is this man?

Answer: Dale Murphy

Murphy's hot bat earned him recognition as the player of the month an incredible 6 times.
7. What school did Babe Ruth attend?

Answer: St. Mary's Industrial School for Boys

He was placed in this school after a court had ordered it was for his well being. The court order said that Ruth had to stay at the school until his 21st birthday.
8. Who led the major league in wins for a pitcher in 1990?

Answer: Bob Welch

Welch went 27-6 on his way to earning the Cy Young award for 1990.
9. What was a common nickname of Gary Gaetti, who played for the Minnesota Twins throughout the 1980s?

Answer: Dr. Crank

Dr. Crank was a nickname given to Gaetti in honor of his prominant and hard-nose play as a baseball player.
10. Who was the most notable player that the Mets traded for Gary Carter in 1984?

Answer: Hubie Brooks

Gary Carter is one of a limited number of baseball players to jack 2 home runs during an all star game.
11. What team won the World Series in 1925, beating the Washington Senators in seven games?

Answer: Pittsburgh Pirates

In 1925 the Pirates won their second championship following their last in 1909 over Detroit.
12. When the Pittsburgh Pirates won the World Series in 1979 it was their _____ win?

Answer: 5th

The Pirates won chapionships in 1909, 1925, 1960, 1971, and 1979.
13. What year were the Toronto Blue Jays added to the American League?

Answer: 1977

Over 4,000 different nicknames were suggested by the Toronto fans before they dubbed their name 'Blue Jays.'
14. In what year did Ted Williams begin managing the Washington Senators?

Answer: 1969

The final day of the 1941 season Williams was batting an incredible .3995 average but instead of sitting out and batting .400 on the season he played going 6 for 8 raising his final average to .406.
15. In 1982 Gaylord Perry recorded his 300th career pitching win. How old was he?

Answer: 43

It was in the Kingdome, against the Yankees.
16. Who was the manager of the New York Giants in 1951?

Answer: Leo Durocher

In an amazing stretch run that year, the Giants who were 13.5 games out of first place came back to tie the Dodgers.
17. In 1975 this pitcher who became the first 20 game winner for the Padres. Who is he?

Answer: Randy Jones

Jones went 20-12 in 1975, and came back with a league leading 22 wins in 1976.
18. Who was the player and manager of the St. Louis Cardinals in 1934?

Answer: Frankie Frisch

Does twice the job mean twice the salary?
19. In 1986 what Phillies baseball player was named MVP for the third time?

Answer: Mike Schmidt

The first two players to be named MVP on three occasions were Stan Musical and Roy Campanella.
20. Nap Lajoie won the triple crown in 1901. For which team did he play?

Answer: Athletics

1901 was the American League's first season.
21. What year did Joe DiMaggio retire, after 13 seasons with the New York Yankees?

Answer: 1951

He helped lead them to 10 World Series wins.
22. What team won the World Series in 1945, beating the Chicago Cubs in seven games?

Answer: Detroit Tigers

It was Detroit's second title after their first in 1935.
23. Who was the first manager of the Montreal Expos?

Answer: Gene Mauch

The year was 1969. The club won their debut game versus the Cardinals.
24. What year did the Dodgers move from New York to Los Angeles?

Answer: 1958

The Los Angeles Dodgers then won championships in 1963 and 1965.
25. This Philidelphia Phillies player tied for second in the majors in total hits in 1990. What is the name of this Centerfielder?

Answer: Lenny Dykstra

Dykstra tied Brett Butler for 2nd place with 192 hits. Willie McGee lead with 199 hits.
Source: Author Phobos11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Baseball: The Ultimate Challenge Difficult
2. Baseball Challenges Difficult
3. 100 MPH Baseball Difficult
4. How About That! Difficult
5. You Be the Editor! Difficult
6. Impossible Baseball - 71 Difficult
7. This Can't Be Right Difficult
8. Eye-Popping Baseball Difficult
9. Oxygen Tank Baseball Difficult
10. The Diamond Challenge Difficult
11. Teary-Eyed Baseball Difficult
12. Baseball: Hardball Style Difficult

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us