FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Mixture
Quiz about Baseball Mixture

Baseball Mixture Trivia Quiz


A variety of baseball questions.

A multiple-choice quiz by pacostacos12. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
pacostacos12
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,150
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1652
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What pitcher lost the first ever World Series game in 1903? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these pitchers threw a one-hitter in his Major League debut? Hint


Question 3 of 10
3. What player led the American League in batting in 1972 without ever hitting a home run? Hint


Question 4 of 10
4. From 1900-1924, 4 players had a batting average of at least .420 in those 25 seasons. Which of the following had the highest of those averages, batting .426? Hint


Question 5 of 10
5. The Atlanta Braves franchise has not had which of the following names? Hint


Question 6 of 10
6. In 1977, slugger Dave Kingman played for four teams. Which of the following teams did he not play for that season? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following was inducted into the Baseball Hall of Fame in Cooperstown first? Hint


Question 8 of 10
8. On the St. Louis Cardinals' hundredth game of the 1998 season, how many home runs did Mark McGwire have? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these seasons did the New York Yankees not win the World Series? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following ballparks hosted an All-Star game first? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What pitcher lost the first ever World Series game in 1903?

Answer: Cy Young

He played for the Boston Americans that season and the team ended up winning the series against the Pittsburgh Pirates.
2. Which of these pitchers threw a one-hitter in his Major League debut?

Answer: Juan Marichal

The hit was in the eighth inning with two outs, to pinch-hitter Clay Dalrymple. Juan of the Giants threw it on July 19, 1960.
3. What player led the American League in batting in 1972 without ever hitting a home run?

Answer: Rod Carew

This Minnesota Twin won the title with a batting average of .318.
4. From 1900-1924, 4 players had a batting average of at least .420 in those 25 seasons. Which of the following had the highest of those averages, batting .426?

Answer: Napoleon Lajoie

Lajoie had played in the National League, then joined the Philadelphia Athletics in the American League in 1901. His career batting average was .338.
5. The Atlanta Braves franchise has not had which of the following names?

Answer: Boston Highlanders

They were called the Beaneaters from 1893-1906, the Doves from 1907-1910, and the Bees from 1936-1940.
6. In 1977, slugger Dave Kingman played for four teams. Which of the following teams did he not play for that season?

Answer: Chicago Cubs

The fourth team he played for was the New York Mets. He also played for the Giants and Athletics in his 16 seasons.
7. Which of the following was inducted into the Baseball Hall of Fame in Cooperstown first?

Answer: Harmon Killebrew

Killebrew played 21 of his 22 seasons with the franchise of the Twins. He was the 1969 AL MVP, and retired with 573 home runs. Killebrew was inducted into the Hall of Fame in 1984, McCovey in 1986, and Yastrzemski and Schoendienst in 1989.
8. On the St. Louis Cardinals' hundredth game of the 1998 season, how many home runs did Mark McGwire have?

Answer: 43

The dinger was off of Brian Boehringer and went 452 feet. McGwire went on to hit 70 in the season, breaking Roger Maris' record of 61.
9. Which of these seasons did the New York Yankees not win the World Series?

Answer: 1942

They lost to the St. Louis Cardinals in 5 games in the 1942 World Series.
10. Which of the following ballparks hosted an All-Star game first?

Answer: Astrodome

The Astrodome first saw action in 1968. The National League won by a score of 1-0. The KingDome was used by the Seattle Mariners from 1977 to 1999, and saw all-star action in 1979.
Source: Author pacostacos12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Baseball: The Ultimate Challenge Difficult
2. Baseball Challenges Difficult
3. 100 MPH Baseball Difficult
4. How About That! Difficult
5. You Be the Editor! Difficult
6. Impossible Baseball - 71 Difficult
7. This Can't Be Right Difficult
8. Eye-Popping Baseball Difficult
9. Oxygen Tank Baseball Difficult
10. The Diamond Challenge Difficult
11. Teary-Eyed Baseball Difficult
12. Baseball: Hardball Style Difficult

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us