FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball  101
Quiz about Baseball  101

Baseball 101 Trivia Quiz


A multiple choice quiz about the game. Thanks for stopping by.

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
Nightmare
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,240
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1158
Question 1 of 10
1. Who is tied with Ted Williams for career home runs? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the only 20th Century player to be hit by a pitch (HBP) 50 times in a season? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following player's MLB career spanned 5 decades? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did the Chicago White Sox franchise begin? Hint


Question 5 of 10
5. Which 20th Century manager with 1,000 games under his belt has the highest win percentage? Hint


Question 6 of 10
6. The St Louis Browns moved in 1954 and became the Baltimore Orioles. Where did this franchise play in 1901? Hint


Question 7 of 10
7. Who was born to the name Edward Charles ________? Hint


Question 8 of 10
8. What franchise was once called the Perfectos? Hint


Question 9 of 10
9. How many times in the 1990s did the Los Angeles Dodgers have a Rookie of the Year Award winner? Hint


Question 10 of 10
10. What 6'7" slugger retired with 382 home runs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is tied with Ted Williams for career home runs?

Answer: Willie McCovey

Both Williams and McCovey sit at 521, nine ahead of the great Ernie Banks.
2. Who is the only 20th Century player to be hit by a pitch (HBP) 50 times in a season?

Answer: Ron Hunt

Hunt got whacked 50 times in 1971 with Montreal. He was hit 243 times in his career spanning 12 seasons. Hughie Jennings set the record in 1896 for being hit 51 times.
3. Which of the following player's MLB career spanned 5 decades?

Answer: Minnie Minoso

Minoso started his career with Cleveland in 1949 to begin 17 seasons of baseball. He retired in 1964 from the White Sox but rejoined them for the 1976 season and retired again. In 1980 at the crisp age of 57, he played another season with Chicago.
Satchel Paige played in the Negro Leagues in the 1920, 1930s and 1940s, and MLB in the 1940s, 1950s and 1960s.
4. In what year did the Chicago White Sox franchise begin?

Answer: 1901

1901 saw new teams to Major League Baseball. The White Sox first year they won the American League title under Clark Griffith. 5 years later they won the World Series in 1906.
5. Which 20th Century manager with 1,000 games under his belt has the highest win percentage?

Answer: Joe McCarthy

McCarthy retired from baseball with a .615 record. He compiled 2125 wins against 1333 losses. He spent 5 seasons with the Cubs starting in 1926, then 16 seasons with the Yankees, and finished up with 3 Red Sox seasons in 1950.
6. The St Louis Browns moved in 1954 and became the Baltimore Orioles. Where did this franchise play in 1901?

Answer: Milwaukee

The franchise played out of Milwaukee as the Milwaukee Brewers. In 1902 they moved to St.Louis and became the Browns. In 1954 they rooted as the Baltimore Orioles in Baltimore.
7. Who was born to the name Edward Charles ________?

Answer: Whitey Ford

The Chairman of the Board was born in New York City on October 21, 1928. In 1950 he began his fabulous career of 16 seasons with the Yankees.
8. What franchise was once called the Perfectos?

Answer: St.Louis Cardinals

The St.Louis Perfectos only surfaced for one season in 1899 before becoming the Cardinals the following year. Cy Young led the team with a record of 26-16.
9. How many times in the 1990s did the Los Angeles Dodgers have a Rookie of the Year Award winner?

Answer: 5

The Dodgers were gifted with 5 winners and they were consecutive from 1992-1996. They were Eric Karros, Mike Piazza, Raul Mondesi, Hideo Nomo, and Todd Hollandsworth.
10. What 6'7" slugger retired with 382 home runs?

Answer: Frank Howard

Big Frank played 7 seasons with the Dodgers beginning in 1958 before being shifted around the league. He hit 48 dingers with the 1969 Washington Senators managed by Ted Williams.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Impossible Baseball #1 Difficult
2. Impossible Baseball - 71 Difficult
3. Really Hard Baseballs Difficult
4. You Be the Editor! Difficult
5. Eye-Watering Impossible Baseball Difficult
6. MLB Couldn't Ace This Difficult
7. Tough Baseball Difficult
8. Baseball Mixture Difficult
9. Baseball as Hard as Concrete Difficult
10. Tough Baseball #2 Difficult
11. 100 MPH Baseball Difficult
12. Tough Baseball #1 Difficult

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us