FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about EyeWatering Impossible Baseball
Quiz about EyeWatering Impossible Baseball

Eye-Watering Impossible Baseball Quiz


The toughest 10 questions that you will see in Major League baseball. Your only chance is, that they are all multiple choice. If you're squeamish, play a different quiz! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
Nightmare
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,128
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2406
Question 1 of 10
1. How many Gold Gloves did the great Yankee first baseman, Joe Pepitone win during his career? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following speedsters, had 44 stolen bases in their final year of baseball? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first relief pitcher to pitch in an All-Star game? Hint


Question 4 of 10
4. If you added the jersey numbers of Pirate great Pie Traynor, Indians' great Larry Doby, and Dodger pitching ace Phil Ortega, then subtracted 35, whose jersey number would you come up with? Hint


Question 5 of 10
5. What slugger hit his 500th home run on July 14, 1967? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following has never been a Major League umpire? Hint


Question 7 of 10
7. What two pitching brothers, were the first pair to pitch against each other in the same game? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following teams set a Major League record for the lowest number of stolen bases, stealing only 17 bases in an entire season? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first pitcher in Major League history, to be ejected from a game for throwing a spit-ball? Hint


Question 10 of 10
10. What pitcher did Reggie Jackson hit his 500th home run off? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many Gold Gloves did the great Yankee first baseman, Joe Pepitone win during his career?

Answer: 3

Known for his outrageous sideburns, Pepitone won 3 Gold Gloves in 1965, 1966, and 1969. After his 8th season with the Yankees in 1969, he was traded to Houston, and then to the Cubs before the 1970 season ended.
2. Which of the following speedsters, had 44 stolen bases in their final year of baseball?

Answer: Dave Fultz

Fultz stole 44 bags for the New York Yankees in 1905, his final season. He stole only 189 bases in 7 seasons.
3. Who was the first relief pitcher to pitch in an All-Star game?

Answer: Mace Brown

Although Jack Russell was selected for the 1934 All-Star game, he never pitched in it. Brown pitched in the 1938 All-Star game, representing his Pittsburgh Pirates. He led the league by appearing in 51 games in the season, and had a record of 15-9.
4. If you added the jersey numbers of Pirate great Pie Traynor, Indians' great Larry Doby, and Dodger pitching ace Phil Ortega, then subtracted 35, whose jersey number would you come up with?

Answer: Ron Perranoski

While Traynor wore the #20, Doby #14, and Ortega #17, this would have equalled the great Dodger reliever Ron Perranoski. Hed wore #16 at throughout his career, except for his final year when he wore #45. Perranoski's greatest season was in 1963, when he was first in appearances with 69, and had a win-loss record of 16-3, the best percentage in the league.
5. What slugger hit his 500th home run on July 14, 1967?

Answer: Eddie Mathews

Mathews belted number 500 off Giants' pitcher Juan Marichal. Mathews retired with 512 home runs. He played 15 of his 17 seasons with the Braves. Ironically, number 500 came in a Houston uniform, in the season the Braves traded him to Houston in 1967.
6. Which of the following has never been a Major League umpire?

Answer: Randall Morrison

The name Randall Morrison had never been associated with Major League baseball. All others listed were famous umpires, along with Cal Hubbard and his Hall of Fame status in 1976, and Al Barlick in 1989. Umpire Jim Rice shares the name with Red Sox great Jim Rice, but is not related.
7. What two pitching brothers, were the first pair to pitch against each other in the same game?

Answer: Barnes

Jesse Barnes of the Brooklyn Dodgers, faced brother Virgil of the New York Giants, on May 3, 1927. The Giants won the game 7-6.
8. Which of the following teams set a Major League record for the lowest number of stolen bases, stealing only 17 bases in an entire season?

Answer: St.Louis Cardinals

The 1949 Cardinals were certainly not known for their speed. In fact, Red Schoendienst led the team with almost half the team's total with 8. Straddling the 1949 season, the Cards stole 24 in 1948, and 23 in 1950.

The record was broken in 1957 by the Washington Senators with 13.
9. Who was the first pitcher in Major League history, to be ejected from a game for throwing a spit-ball?

Answer: Nels Potter

Nels Potter of the St.Louis Browns, was the first victim (or suspect) to be ejected. This happened on July 20, 1944. Ironically, Potter had his best win-loss record that season, when he went 19-7, and his 2nd highest strikeout total with 91. As Gaylord Perry was always known for his alleged spitter, brother Jim was never accused of it. Jack Chesbro was the first pitcher to win 40 games in the 20th century, when he won 41 for the Yankees in 1904.
10. What pitcher did Reggie Jackson hit his 500th home run off?

Answer: Bud Black

Jackson hit #500 while wearing the uniform of the California Angels in 1984. It was one of 25 home runs that Reggie hit that season. Black of the Kansas City Royals, entered the record book with this slip-of-a-pitch to Mr. October. Black allowed 22 home runs that season, but none more famous. Jackson retired with 563 big ones.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Impossible Baseball #1 Difficult
2. Impossible Baseball - 71 Difficult
3. Really Hard Baseballs Difficult
4. You Be the Editor! Difficult
5. MLB Couldn't Ace This Difficult
6. Tough Baseball Difficult
7. Baseball Mixture Difficult
8. Baseball as Hard as Concrete Difficult
9. Tough Baseball #2 Difficult
10. 100 MPH Baseball Difficult
11. Baseball 101 Difficult
12. Tough Baseball #1 Difficult

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us