FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tough Baseball 2
Quiz about Tough Baseball 2

Tough Baseball #2 Trivia Quiz


If you thought tuffstuff1 was hard, get a load of these!

A multiple-choice quiz by BIBSSMOL. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
BIBSSMOL
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,317
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1231
- -
Question 1 of 10
1. Name the only manager of the Seattle Pilots? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the youngest pitcher to ever play in a World Series game? Hint


Question 3 of 10
3. The famous Cubs infield of Tinker, Evers, and Chance. Who played third? Hint


Question 4 of 10
4. The 1971 Orioles pitching staff had four 20 game winners. McNally, Cuellar, Palmer, and? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the opening day second baseman for the 1967 Red Sox? Hint


Question 6 of 10
6. Name the only pitcher to win the Cy Young Award in one league, after starting the season in the other league? Hint


Question 7 of 10
7. Name the first catcher to win a batting title. Hint


Question 8 of 10
8. In 1968, Bob Gibson recorded a miniscule 1.12 ERA to lead the majors. Who lead the American League at 1.60? Hint


Question 9 of 10
9. What current major league manager is a former league Rookie of the Year? Hint


Question 10 of 10
10. Name the first Black American League pitcher to win a World Series game? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the only manager of the Seattle Pilots?

Answer: Joe Schultz

In 1970, the Pilots moved to Milwaukee and became the Brewers.
2. Who was the youngest pitcher to ever play in a World Series game?

Answer: Ken Brett

George's big brother pitched for the 1967 Red Sox.
3. The famous Cubs infield of Tinker, Evers, and Chance. Who played third?

Answer: Harry Steinfeldt

4. The 1971 Orioles pitching staff had four 20 game winners. McNally, Cuellar, Palmer, and?

Answer: Pat Dobson

With all that pitching, they lost to Roberto Clemente's Pirates in the World Series.
5. Who was the opening day second baseman for the 1967 Red Sox?

Answer: Reggie Smith

Smith's arm was too strong, and inaccurate, for the infield, ans was soon moved to centerfield. Andrews was injured as the team broke spring training. Adair was a mid season pick-up.
6. Name the only pitcher to win the Cy Young Award in one league, after starting the season in the other league?

Answer: Rick Sutcliffe

Sutcliffe started the 1984 season with the Indians, was traded to the Cubs and won the Cy Young Award leading the Cubs to the NL East title.
7. Name the first catcher to win a batting title.

Answer: Ernie Lombardi

The 'Shnozz', who played for the Reds and Braves, actually did it twice.
8. In 1968, Bob Gibson recorded a miniscule 1.12 ERA to lead the majors. Who lead the American League at 1.60?

Answer: Luis Tiant

Tiant was with the Indians. The mounds were lowered, and expansion in 1969, brought offense back into baseball.
9. What current major league manager is a former league Rookie of the Year?

Answer: Lou Piniella

In 1969, Piniella was cut by the Pilots, picked up by the other expansion team, the Royals, and was the AL Rookie of the Year.
10. Name the first Black American League pitcher to win a World Series game?

Answer: Jim 'Mudcat' Grant

Grant was the ace of the Twins staff in 1965, and beat the Dodgers in that year's World Series.
Source: Author BIBSSMOL

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Impossible Baseball - 71 Difficult
2. General Baseball Difficult
3. How About That! Difficult
4. Peppers, Cilantro, and Baseball: Pt. 3 Difficult
5. Tough Baseball #1 Difficult
6. Sick MLB [1] Difficult
7. This Can't Be Right Difficult
8. Baseball 101 Difficult
9. Dave's Baseball, Ghost Pepper Style 2 Difficult
10. Not For Baseball Dummies Difficult
11. Hardest Baseball Difficult
12. Tough Baseball Difficult

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us