FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marat Safin
Quiz about Marat Safin

Marat Safin Trivia Quiz


Think you know about Marat Safin?

A multiple-choice quiz by ironmike110. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
ironmike110
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,590
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
821
- -
Question 1 of 15
1. When was Marat Safin Born? Hint


Question 2 of 15
2. Where was Marat born? Hint


Question 3 of 15
3. What country did Marat almost single handedly beat to win the 2002 Davis Cup?

Answer: (One Word)
Question 4 of 15
4. When Marat defeated Pete Sampras for the 2000 US Open title how many games did Sampras win? Hint


Question 5 of 15
5. What all time record does Marat hold for an ATP Tour season? Hint


Question 6 of 15
6. What is Marat's favourite soccer team? Hint


Question 7 of 15
7. What is Marat's middle name? Hint


Question 8 of 15
8. Where did Marat finish in the 2002 year end rankings? Hint


Question 9 of 15
9. Where does Marat reside? Hint


Question 10 of 15
10. How many career titles did Marat win? Hint


Question 11 of 15
11. Who did Marat defeat to win his first ATP tournament? Hint


Question 12 of 15
12. What is Marat allergic to? Hint


Question 13 of 15
13. What sort of animal does Marat keep as a pet? Hint


Question 14 of 15
14. What is the most tournaments Marat has won in a single year? Hint


Question 15 of 15
15. Marat can speak 3 languages fluently - Russian, and what other two? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Marat Safin Born?

Answer: 1980

Marat was born on the 27th of January 1980
2. Where was Marat born?

Answer: Moscow

Marat was born and grew up in Moscow
3. What country did Marat almost single handedly beat to win the 2002 Davis Cup?

Answer: France

Russia won 3-2 with Marat beating Sebastain Grosjean and Jean-Paul Mattiau.
4. When Marat defeated Pete Sampras for the 2000 US Open title how many games did Sampras win?

Answer: 10

The score was 6-3 6-3 6-4
5. What all time record does Marat hold for an ATP Tour season?

Answer: Most Racquets Broken

6. What is Marat's favourite soccer team?

Answer: Spartak Moscow

7. What is Marat's middle name?

Answer: Mikhailovich

8. Where did Marat finish in the 2002 year end rankings?

Answer: 3

Marat finished 3rd behind Lleyton Hewitt and Andre Agassi
9. Where does Marat reside?

Answer: Monaco

Formerly making his home in Valencia, Marat has lived in Monaco for the last year
10. How many career titles did Marat win?

Answer: 15

11. Who did Marat defeat to win his first ATP tournament?

Answer: Greg Rusedski

Marat first ATP tournament win came in Boston in August 1999 where he defeated Greg Rusedski.
12. What is Marat allergic to?

Answer: Wine

Believe it or not Marat is allergic to wine!
13. What sort of animal does Marat keep as a pet?

Answer: Rabbit

Marat's only pet is a rabbit which lives in his Monaco home and has no name!
14. What is the most tournaments Marat has won in a single year?

Answer: 7

He won 7 tournaments in 2000 - US Open, Paris, Taskent, Barcelona, Mallora, Toronto, St Petersburg
15. Marat can speak 3 languages fluently - Russian, and what other two?

Answer: Spanish and English

Marat is fluent in Spanish and English
Source: Author ironmike110

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us