FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bjorn This Way
Quiz about Bjorn This Way

Bjorn This Way Trivia Quiz


Although I don't play tennis myself I am a big fan of the sport. Bjorn Borg was one of my favorite players. This quiz is in response to a challenge by kyleisalive. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Bob9491. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
Bob9491
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
379,578
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
397
Last 3 plays: Guest 136 (5/10), Guest 194 (7/10), jibberer (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 2006 the British Broadcasting Company presented Bjorn with a "Lifetime Achievement Award". Who presented him with that award? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Bjorn bjorn...I mean born? Hint


Question 3 of 10
3. Between 1976 and 1981 Bjorn set a record for most consecutive match wins at Wimbledon. How many consecutive matches did Bjorn win at Wimbledon? Hint


Question 4 of 10
4. Bjorn was the first male in pro-tennis history to win 11 Grand Slam titles. Five of those were at Wimbledon (1976-77-78-79-80). In what Grand Slam event did he win the other six? Hint


Question 5 of 10
5. In what year did Bjorn turn professional? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these statements is *not* true of Bjorn? Hint


Question 7 of 10
7. Bjorn reached the finals of the U.S. Open in 1976 but lost to the player who was ranked number one in the world at the time. Who was that player? Hint


Question 8 of 10
8. How old was Bjorn when he announced his retirement the first time? Hint


Question 9 of 10
9. After playing in the French Open for the first four years of his professional career (1973-1976) Bjorn was forced to skip the tournament in 1977. Why? Hint


Question 10 of 10
10. Bjorn's first tennis racket was a golden colored one. It was a gift, presented to him by whom? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 136: 5/10
Jul 13 2024 : Guest 194: 7/10
Jun 20 2024 : jibberer: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 173: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2006 the British Broadcasting Company presented Bjorn with a "Lifetime Achievement Award". Who presented him with that award?

Answer: Boris Becker

Bjorn was inducted into the International Tennis Hall of Fame in 1997. His career match winning percentage was 82.7%.
2. Where was Bjorn bjorn...I mean born?

Answer: Stockholm, Sweden

Bjorn was born in Stockholm on June 6, 1956. He was an only child.
3. Between 1976 and 1981 Bjorn set a record for most consecutive match wins at Wimbledon. How many consecutive matches did Bjorn win at Wimbledon?

Answer: 41

Bjorn's overall record at Wimbledon was 51 wins and 4 losses. His overall winning percentage at Wimbledon was 92.73%, spanning 1973-1981.
4. Bjorn was the first male in pro-tennis history to win 11 Grand Slam titles. Five of those were at Wimbledon (1976-77-78-79-80). In what Grand Slam event did he win the other six?

Answer: French Open

The Davis Cup is not a Grand Slam event. Bjorn won the French Open in 1974-75, 1978-79-80-81.
5. In what year did Bjorn turn professional?

Answer: 1973

Bjorn was only 17 when he turned professional. That year he played in the French Open and Wimbledon, reaching the fourth round and the quarter-finals respectively.
6. Which of these statements is *not* true of Bjorn?

Answer: He won the Australian Open twice.

Bjorn only competed in the Australian Open once, in 1974. He advanced to the third round before losing to Phil Dent in three straight sets.
7. Bjorn reached the finals of the U.S. Open in 1976 but lost to the player who was ranked number one in the world at the time. Who was that player?

Answer: Jimmy Connors

Connors beat Bjorn in that final match in four sets 6-4 3-6 7-6 6-4. Earlier that year he had beaten Nastase at the Wimbledon final 6-4 6-2 9-7, causing the favored Nastase to say in an interview: "We're playing tennis. He's playing something else".
8. How old was Bjorn when he announced his retirement the first time?

Answer: 26

Having started his career as a young teenager, burnout came sooner for Bjorn. He made the announcement in January 1983. Fellow pro John McEnroe tried to talk him out of it, but Bjorn was determined. He did attempt a comeback in the early 90s but failed to win a match. He retired again in 1993, ten years after his first retirement.
9. After playing in the French Open for the first four years of his professional career (1973-1976) Bjorn was forced to skip the tournament in 1977. Why?

Answer: He was under contract to World Team Tennis.

Bjorn did come back in 1978 to win the tournament the next four years. Bjorn played for the Cleveland-Pittsburgh team in World Team Tennis.
10. Bjorn's first tennis racket was a golden colored one. It was a gift, presented to him by whom?

Answer: His father

Bjorn's father had won the racket in a table tennis tournament. He shares this story in his autobiography "My Life And Game".
Source: Author Bob9491

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Bob's B Quizzes:

Seven of my quizzes begin with the letter "B", so I have decided to create a list of them for you to play! I've added a "guest" quiz for a total of eight.

  1. "Bobbing" For Trivia Average
  2. B.B. King--A Tribute to A Blues Legend Average
  3. Back To The Cornfield-A Look Back at "Hee Haw" Average
  4. Bend Them Strings! My Personal Guitar Heroes Average
  5. Bing Crosby - King of the Crooners Average
  6. Bjorn This Way Average
  7. Bob Backlund - The All American Boy Average
  8. Being John Doe Easier

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us