FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mets Trades
Quiz about Mets Trades

Mets Trades Trivia Quiz


A look back at Met's trades during the decade. See what trades the Mets made that were successful and others that fans wish to forget.

A multiple-choice quiz by metfan960. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. New York Mets

Author
metfan960
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,068
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
579
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (13/15), Guest 173 (6/15), Guest 148 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In 2008, the Mets acquired Johan Santana from the Minnesota Twins for 4 prospects. What outfielder did the Mets include in this trade? Hint

Lastings Milledge
Carlos Gomez
Endy Chavez
Moises Alou

2. The Mets traded outfielder Xavier Nady in 2006 to the Pittsburgh Pirates for Oliver Perez, and what well-traveled relief pitcher? Hint

Roberto Hernandez
Terry Mulholland
Aaron Heilman
Duaner Sanchez

3. Who did the Mets trade to acquire John Maine in 2006? Hint

Shawn Estes
Victor Zambrano
Kris Benson
Kaz Matsui

4. In 2007, the Mets traded prospect Lastings Milledge to the Washington Nationals for catcher Brian Schneider and what outfielder? Hint

Ryan Church
Austin Kearns
Elijah Dukes
Wily Mo Pena

5. Who did the Mets trade Scott Kazmir for? Hint

Victor Zambrano
Paul Wilson
Wilson Alvarez
Oliver Perez

6. What player was not included in the deal to send Armando Benitez to the New York Yankees? Hint

Jason Anderson
Ryan Bicondoa
Anderson Garcia
Kenny Kelly

7. What team did the Mets trade Kaz Matsui to? Hint

Colorado Rockies
New York Yankees
Houston Astros
Kansas City Royals

8. What team did the Mets trade Roberto Alomar to in 2003? Hint

Cleveland Indians
Arizona Diamondbacks
Los Angeles Dodgers
Chicago White Sox

9. Who did the Mets not acquire in a deal that sent Shawn Estes to the Cincinnati Reds in 2002? Hint

Elvin Andujar
Mike Jacobs
Raul Gonzalez
Brady Clark

10. What pitcher did the Mets acquire from the Colorado Rockies at the trade deadline in 2002? Hint

Mike Hampton
Jeff D'Amico
Pedro Astacio
John Thomson

11. In 2007, the Mets traded pitcher Guillermo Mota to the Milwaukee Brewers for what catcher? Hint

Johnny Estrada
Paul Lo Duca
Brian Schneider
Damian Miller

12. What pitcher was traded to the Minnesota Twins for Matt Lawton in 2001? Hint

Kevin Appier
Mike Hampton
Rick Reed
Bobby Jones

13. The Mets and Phillies made a 4-player deal on July 27, 2001. Which player was not included in the deal? Hint

Turk Wendell
Bruce Chen
Todd Pratt
Dennis Cook

14. The Mets acquired Kris Benson in a 3-team deal in 2004. What team was not part of the deal? Hint

New York Mets
Tampa Bay Devil Rays
Pittsburgh Pirates
Kansas City Royals

15. What All-Star shortstop did the Mets acquire on July 28, 2000? Hint

Cal Ripken Jr.
Mike Bordick
Rey Ordonez
Jose Reyes


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Sep 28 2023 : Guest 108: 13/15
Sep 22 2023 : Guest 173: 6/15
Sep 05 2023 : Guest 148: 10/15
Aug 14 2023 : Guest 73: 10/15
Aug 13 2023 : Guest 69: 7/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2008, the Mets acquired Johan Santana from the Minnesota Twins for 4 prospects. What outfielder did the Mets include in this trade?

Answer: Carlos Gomez

Along with Gomez, the Mets traded 3 pitchers to the Minnesota Twins for Johan Santana. The 3 pitchers were Phillip Humber, Kevin Mulvey, and Deolis Guerra.
2. The Mets traded outfielder Xavier Nady in 2006 to the Pittsburgh Pirates for Oliver Perez, and what well-traveled relief pitcher?

Answer: Roberto Hernandez

Oliver Perez struggled for the Mets during the regular season going 1-3 with a 6.38 ERA in 7 starts. Perez would turn his season around during the 2006 NLCS where he would start Game 4 and 7. Hernandez pitched in 22 games for the Mets with a 3.48 ERA.
3. Who did the Mets trade to acquire John Maine in 2006?

Answer: Kris Benson

The Mets traded Kris Benson to the Baltimore Orioles for pitchers John Maine and Jorge Julio. Benson only pitched one season in Baltimore. In 2007, he had Tommy John surgery and missed the entire season. Julio struggled with the New York Mets, pitching in 18 games and amounting a 5.08 ERA. Julio would be traded later in the season to the Arizona Diamondbacks in exchange for Orlando Hernandez.
4. In 2007, the Mets traded prospect Lastings Milledge to the Washington Nationals for catcher Brian Schneider and what outfielder?

Answer: Ryan Church

After the collapse in the 2007 season, the Mets traded away controversial outfielder Lastings Milledge to the Nationals for Schneider and Church. The Mets looked to bring a defensive mind-set to Shea.
5. Who did the Mets trade Scott Kazmir for?

Answer: Victor Zambrano

Before throwing a regular season pitch in 2004, the Mets traded pitchers Scott Kazmir and Joselo Diaz to the Tampa Bay Devil Rays for pitchers Victor Zambrano and Bartolome Fortunato. Zambrano would start 39 games for the Mets over the next two seasons before being released after the 2006 season.
6. What player was not included in the deal to send Armando Benitez to the New York Yankees?

Answer: Kenny Kelly

Outfielder Kenny Kelly was acquired from the Seattle Mariners for shortstop Rey Sanchez in 2003.
7. What team did the Mets trade Kaz Matsui to?

Answer: Colorado Rockies

The Mets traded Kaz Matsui to the Rockies for outfielder Eli Marrero on June 9, 2006. Matsui was on the New York Mets for 2-1/2 seasons from 2004-2006. His time in New York is considered a major disappointment, hitting 10 HRs and 75 RBIs as a Met.
8. What team did the Mets trade Roberto Alomar to in 2003?

Answer: Chicago White Sox

The Mets traded Roberto Alomar to the White Sox for pitchers Royce Ring, Edwin Almonte, and infielder Andrew Salvo. Alomar would play in 67 games for the White Sox in 2003.
9. Who did the Mets not acquire in a deal that sent Shawn Estes to the Cincinnati Reds in 2002?

Answer: Mike Jacobs

On August 15, 2002, the Mets traded pitcher Shawn Estes to the Cincinnati Reds for pitcher Pedro Feliciano and outfielders Elvin Andujar, Raul Gonzalez, and Brady Clark.
10. What pitcher did the Mets acquire from the Colorado Rockies at the trade deadline in 2002?

Answer: John Thomson

The Mets traded outfielders Jay Payton, Robert Stratton, and pitcher Mark Corey to the Colorado Rockies for pitcher John Thomson and outfielder Mark Little.
11. In 2007, the Mets traded pitcher Guillermo Mota to the Milwaukee Brewers for what catcher?

Answer: Johnny Estrada

The Mets acquired Estrada from the Brewers in exchange for Mota on November 20, 2007. The Mets would later cut Estrada during the offseason after they acquired catcher Brian Schneider from the Nationals. Estrada would begin the 2008 season with the Washington Nationals.
12. What pitcher was traded to the Minnesota Twins for Matt Lawton in 2001?

Answer: Rick Reed

Reed was traded to the Minnesota Twins for outfielder Matt Lawton on July 30, 2001. Reed would play on the Twins until the end of the 2003 season when he retired from baseball.
13. The Mets and Phillies made a 4-player deal on July 27, 2001. Which player was not included in the deal?

Answer: Todd Pratt

The Mets traded relief pitchers Turk Wendell and Dennis Cook to the Philadelphia Phillies, for pitchers Bruce Chen and Adam Walker. Pratt was traded 4 days earlier to the Phillies for catcher Gary Bennett.
14. The Mets acquired Kris Benson in a 3-team deal in 2004. What team was not part of the deal?

Answer: Tampa Bay Devil Rays

In this trade the Mets acquired pitcher Kris Benson and second baseman Jeff Keppinger from Pittsburgh. Pittsburgh acquired third baseman Ty Wiggington and pitcher Matt Peterson from the Mets. Pittsburgh also acquired third baseman Jose Batista from Kansas City. Kansas City acquired catcher Justin Huber from New York.
15. What All-Star shortstop did the Mets acquire on July 28, 2000?

Answer: Mike Bordick

The Mets traded future All-Star third baseman Melvin Mora and minor leaguers Mike Kinkade, Pat Gorman, and Lesli Brea, for shortstop Mike Bordick. Bordick made his only All-Star team in 2000 as an Oriole. After the Mets shortstop Rey Ordonez had an injury, the Mets traded for Bordick. Bordick would help the Mets reach the World Series, but the Mets would lose in five games to the Yankees. Bordick played his last season in 2003 with the Toronto Blue Jays before he retired from baseball.
Source: Author metfan960

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Miracle Mets of 1969 Average
2. Your New York Mets! Average
3. 1986 NY Mets Tough
4. NY Mets Average
5. New York Mets 1980s and 90s Average
6. 1986 Mets: Champions! Tough
7. The 1973 New York Mets Average
8. 2000 New York Mets Tough
9. For Mets Diehards Difficult
10. The 2006 New York Mets Average
11. Shea Stadium Average
12. New York Mets 2000 Season Tough

9/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us