Quiz about Mia Hamm How Well Do You Know Her
Quiz about Mia Hamm How Well Do You Know Her

Mia Hamm, How Well Do You Know Her? Quiz Challenge - How Much Do You Know? | USA


Mia Hamm lives in the United States of America. She was also born there. Mia Hamm is my sporting hero. I look up to her too! Try to test your skills on how well you know her.

A multiple-choice quiz by Miasoccerjr. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. Women's Soccer USA

Author
Miasoccerjr
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
67,945
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
841
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was Mia Hamm born and where? Hint

March 17, 1972 in Selma, Alabama
April 1, 1976 in Wichita, Texas
March 7, 1969 in Florence, Italy
March 16, 1973 in Austin, Texas

2. Where did Mia and her family see her first soccer game? Hint

In Florence, Italy
In Olympia, Washington
In Wichita, Texas
In Cleveland, Ohio

3. How many Olympics has Mia Hamm been in? Hint

4
5
2
3

4. How many World Cups has Mia Hamm played in? Hint

2
5
1
4

5. How many times has Mia Hamm won Athlete of the Year, or Female Athlete of the Year between the years of 1987-1999? Hint

13
15
5
7

6. Which soccer team did Mia Hamm play for in college? Hint

The Duke Blue Devils
The Orlando Bears
The Lindenhurst Thunder
The North Carolina Tar Heels

7. Mia Hamm made the penalty shot in the 1999 World Cup?

Yes
No

8. When and why did Mia's brother Garrett die? Hint

July 1994- asthma
December 1998- the common cold
May 1999- Tuberculosis
April 1997 - he died of aplastic anemia

9. What was Mia Hamm's Mother and Father's name? Hint

Laura and Brian
Mary and Kevin
William and Stephanie
Heather and Peter

10. What did her mother and father do for a living? Hint

Williaim: Air Force pilot / Stephanie: a ballerina
Heather: Worked at home mom / Peter: A police officer
Kevin: phone operator / Mary: Worked in a bakery
Laura and Brian: Sale persons


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Mia Hamm born and where?

Answer: March 17, 1972 in Selma, Alabama

Mia Hamm was born on March 17, 1972 in Selma, Alabama. She was given the name Mariel Margret Hamm when she was born, but for short they call her Mia. A year after Mia was born, her father was transferred by his job so they had to move to Florence, Italy.
2. Where did Mia and her family see her first soccer game?

Answer: In Florence, Italy

Mia Hamm saw her first soccer game in Florence, Italy. Even though the family did not understand the sport very well, they soon became very fond of it. Soon the family came very involved with the sport. When the family moved back to the United States, the children played for the towns youth soccer league.
3. How many Olympics has Mia Hamm been in?

Answer: 3

Mia Hamm has been in the 1996, 2000, and the 2004 Olympics. In the 1996 Olympics, Mia and her team won the Gold Medal. In 2000, Mia and her team lost in the last round and only won the Silver.
4. How many World Cups has Mia Hamm played in?

Answer: 4

Mia Hamm played in the World Cup in the years 1991, 1995, 1999, and 2003.
5. How many times has Mia Hamm won Athlete of the Year, or Female Athlete of the Year between the years of 1987-1999?

Answer: 15

Mia Hamm won ACC Player Of The Year in 1990, 1992, and 1993. Mia also won the National Player Of The Year Award in 1992, 1993, and in 1994. She won the Mary Garber Award (ACC Female Player Of The Year) in 1993 and 1994. Mia also won the Honda Broderick Cup ( Most Outstanding Female Athlete ) in 1994. Mia was named U.S Female Athlete Of The Year in 1995, 1996, and 1997.

In 1997, Mia also won the award Women's Sport Foundation Athlete Of The Year.
6. Which soccer team did Mia Hamm play for in college?

Answer: The North Carolina Tar Heels

Mia Hamm was scouted out by Anson Dorrance who asked her to play for the North Carolina Tar Heels. Mia had to quit school because of all the training. Mia dropped out in high school.
7. Mia Hamm made the penalty shot in the 1999 World Cup?

Answer: Yes

Mia Hamm made the penalty shot in the 1999 World Cup. Mia celebrated the goal by jumping and cheering with her fans and team.
8. When and why did Mia's brother Garrett die?

Answer: April 1997 - he died of aplastic anemia

Garrett was adopted by Mia's parents. Garrett had a son named Dillan. Garrett was seriously ill but nothing stopped him from seeing Mia. Garrett needed a bone transplant in order to survive. Since Garret had been adopted, no one not even Mia could be a donor.

When an approprate donor finally arrived for Garrett, everyone was happy. Soon Garrett got sick again and he was not able to fight it off.
9. What was Mia Hamm's Mother and Father's name?

Answer: William and Stephanie

10. What did her mother and father do for a living?

Answer: Williaim: Air Force pilot / Stephanie: a ballerina

Stephanie was a ballerina and William was an Air Force pilot.
Source: Author Miasoccerjr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 13 2022 : Guest 107: 6/10
Oct 11 2022 : Guest 104: 0/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us