FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mixed Football Facts
Quiz about Mixed Football Facts

Mixed Football Facts Trivia Quiz


This is a quiz for any average football fan. All multiple choice questions. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by Jendy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Author
Jendy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,994
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8183
Last 3 plays: Guest 96 (7/10), Rtdbanker (9/10), Guest 98 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What NFL teams had the most wins in the 1980s? Hint


Question 2 of 10
2. In 1994, what receiver became the NFLs all-time touchdown leader? Hint


Question 3 of 10
3. For which of the following is the definition, 'a pass rush by one or more players from the backfield'? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following quarterbacks threw a record six touchdown passes in one Super Bowl in 1995? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the coach of the University of Florida Gators football team in the late 1990s and early 2000s? Hint


Question 6 of 10
6. The year was 1954 - What team had the first cheerleading squad in the NFL? Hint


Question 7 of 10
7. How many times did Tom Landry take the Dallas Cowboys into the Super Bowl? Hint


Question 8 of 10
8. In 1943, NFL players were required to wear what in all games for the first time? Hint


Question 9 of 10
9. Who coined the slogan 'winning isn't everything, it's the only thing'? Hint


Question 10 of 10
10. In 1988, which running back retired from NFL football with a record 21,803 all-purpose yards? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 96: 7/10
Apr 13 2024 : Rtdbanker: 9/10
Apr 11 2024 : Guest 98: 9/10
Apr 10 2024 : Guest 73: 9/10
Apr 02 2024 : Guest 23: 7/10
Mar 24 2024 : ptc123: 7/10
Mar 23 2024 : SaltNPepa: 4/10
Mar 22 2024 : Guest 173: 8/10
Mar 19 2024 : Guest 98: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What NFL teams had the most wins in the 1980s?

Answer: San Francisco 49ers

2. In 1994, what receiver became the NFLs all-time touchdown leader?

Answer: Jerry Rice

3. For which of the following is the definition, 'a pass rush by one or more players from the backfield'?

Answer: blitz

4. Which of the following quarterbacks threw a record six touchdown passes in one Super Bowl in 1995?

Answer: Steve Young

5. Who was the coach of the University of Florida Gators football team in the late 1990s and early 2000s?

Answer: Steve Spurrier

6. The year was 1954 - What team had the first cheerleading squad in the NFL?

Answer: Baltimore Colts

7. How many times did Tom Landry take the Dallas Cowboys into the Super Bowl?

Answer: 5

8. In 1943, NFL players were required to wear what in all games for the first time?

Answer: helmets

9. Who coined the slogan 'winning isn't everything, it's the only thing'?

Answer: Red Sanders

The phrase has been associated mainly with Vince Lombardi, but it was Red Sanders of UCLA who first said it.
10. In 1988, which running back retired from NFL football with a record 21,803 all-purpose yards?

Answer: Walter Payton

Source: Author Jendy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us