FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Stuffings 5
Quiz about NFL Stuffings 5

NFL Stuffings #5 Trivia Quiz


The last in a series of five all multiple choice quizzes about some stuff in the NFL. I hope that you have enjoyed them. :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
233,611
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2982
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: toddruby96 (6/10), Guest 208 (6/10), PurpleComet (7/10).
Question 1 of 10
1. ABC's "Monday Night Football" first aired in 1970. Which of the following was not part of the original trio? Hint


Question 2 of 10
2. Which Lion running back sizzled the league in 1997, by rushing for over 100 yards in 14 consecutive games? Hint


Question 3 of 10
3. Which Cowboy defensive end retired in 1979 to become a professional boxer? Hint


Question 4 of 10
4. This tight end played for 16 seasons in the NFL. 15 saw him as a St. Louis Cardinal, and his final as a Dallas Cowboy. He had a great career, but dropping one Cowboy pass in the Super Bowl seemed overshadow it all. Who was this tight end great? Hint


Question 5 of 10
5. 1968 saw the final season of this Cowboy quarterback. In his final season he was second in passing yardage, and led Dallas to a 12-2 record. Who was this who wore the number 17 on his back? Hint


Question 6 of 10
6. The Baltimore Colts lost Johnny Unitas in the fifth game of the 1968 season due to injury. Which quarterback stepped up, and eventually led the league in passing that season? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first person to be inducted into both the NFL and Major League baseball Hall of Fame? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first head coach to win four Super Bowls? Hint


Question 9 of 10
9. Which St. Louis Ram rookie quarterback set a record in 1996 for his 21 fumbles in the season? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the first NFL team by name from the west coast? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : toddruby96: 6/10
May 07 2024 : Guest 208: 6/10
May 05 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 11 2024 : Guest 98: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 173: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. ABC's "Monday Night Football" first aired in 1970. Which of the following was not part of the original trio?

Answer: Frank Gifford

Gifford replaced Jackson for the 1971 season.
2. Which Lion running back sizzled the league in 1997, by rushing for over 100 yards in 14 consecutive games?

Answer: Barry Sanders

Sanders played limited duty in the first two games of the season, then became unstoppable. He rushed for 2053 yards in the season, and retired with 15,269 over 10 seasons. Barry also had 99 rushing touchdowns.
3. Which Cowboy defensive end retired in 1979 to become a professional boxer?

Answer: Ed 'Too Tall' Jones

The big Jones fought six times, all against no-name boxers. He retired from boxing and came back to the Cowboys in 1980 and played for 10 more seasons. His three Pro Bowl selections came after his return to the Cowboys.
4. This tight end played for 16 seasons in the NFL. 15 saw him as a St. Louis Cardinal, and his final as a Dallas Cowboy. He had a great career, but dropping one Cowboy pass in the Super Bowl seemed overshadow it all. Who was this tight end great?

Answer: Jackie Smith

The others were all defensive linemen. The Cowboys went 12-4 in 1978, and went all the way to the Super Bowl against the Steelers. Smith dropped a sure touchdown pass, and the Cowboys lost to the Steelers, 35-31. Smith caught 480 passes with 40 career touchdowns.
5. 1968 saw the final season of this Cowboy quarterback. In his final season he was second in passing yardage, and led Dallas to a 12-2 record. Who was this who wore the number 17 on his back?

Answer: Don Merideth

The Cowboys went out early in the playoffs, losing to the Browns in the Division Playoff, 31-20.
6. The Baltimore Colts lost Johnny Unitas in the fifth game of the 1968 season due to injury. Which quarterback stepped up, and eventually led the league in passing that season?

Answer: Earl Morrall

Morrall led the Colts to a 13-1 record with his 2909 passing yards and 26 touchdowns. The Colts lost to the Jets in the Super Bowl, 16-7.
7. Who was the first person to be inducted into both the NFL and Major League baseball Hall of Fame?

Answer: Cal Hubbard

Hubbard was an offensive lineman with New York and Green Bay in the 1920s and 1930s, playing on four championship teams. He was also an umpire in the Major Leagues.
8. Who was the first head coach to win four Super Bowls?

Answer: Chuck Noll

Noll was top dog of the Pittsburgh Steelers. With the arm of Terry Bradshaw, the legs of Franco Harris, and the Steel Curtain of Pittsburgh, the team ruled the 1970s. They defeated the Vikings, the Cowboys twice, and the Rams of Los Angeles.
9. Which St. Louis Ram rookie quarterback set a record in 1996 for his 21 fumbles in the season?

Answer: Tony Banks

Banks was a rookie in 1996, and this didn't fare too well with head coach Rich Brooks. Banks came back in 1997 with a career high 3254 passing yards, but the Rams still finished 5-11.
10. Who was the first NFL team by name from the west coast?

Answer: Los Angeles Buccaneers

The season was 1926, and strangely enough, the Buccaneers played all their games on the road. They were owned by a corporation in Chicago, but still used all California players. In their only season of existence, they had a 6-3-1 record for a sixth place finish.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. I Like Turkey With My Football! Difficult
2. Mixed Football Facts Average
3. NFL Awards Tough
4. NFL History Tough
5. NFL! Tough
6. The NFL: Opening Day Difficult
7. Before 1920 : Pre NFL Football Difficult
8. NFL History and Geography Average
9. Early NFL History Tough
10. Football Legends and Events Average
11. History of American Football Tough
12. NFL: A Look Back Difficult

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us