FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL
Quiz about NFL

NFL! Trivia Quiz


Here's a football quiz for the baby boomer generation. Multiple choice questions that make you test your knowledge of America's favorite past-time.

A multiple-choice quiz by Blue-Devils. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Author
Blue-Devils
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,086
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2048
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first player to score 2000 points in a career? Hint


Question 2 of 10
2. Which was the original name of the 2004 Kansas City Chiefs franchise? Hint


Question 3 of 10
3. Which was the original home of the Arizona Cardinals? Hint


Question 4 of 10
4. Which other sport while in college, did former NFL great Jim Brown excel in as well as football? Hint


Question 5 of 10
5. Which were the nicknames given to the 1972 Miami Dolphins running backs, Larry Csonka and Jim Kiick? Hint


Question 6 of 10
6. How many times did Joe Montana win a Super Bowl MVP award? Hint


Question 7 of 10
7. Which position did Hall of Fame coach Tom Landry play for the New York Giants before he retired as a player? Hint


Question 8 of 10
8. Who quarterbacked the Rams in their first Super Bowl appearance? Hint


Question 9 of 10
9. Paul Krause set a record for career interceptions with how many? Hint


Question 10 of 10
10. Which quarterback was nicknamed, 'The Comeback Kid'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 11 2024 : Guest 98: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first player to score 2000 points in a career?

Answer: George Blanda

George retired after 26 years, playing in both the old AFL and the NFL, scoring a total of 2002 points.
2. Which was the original name of the 2004 Kansas City Chiefs franchise?

Answer: Dallas Texans

When the old AFL formed in 1960, Houston had trouble supporting the team, so in 1963, the owner was given permission to move to Kansas City where he changed the name as well.
3. Which was the original home of the Arizona Cardinals?

Answer: Chicago

The Cardinals were a nomadic bunch moving from Chicago to St. Louis in 1960, then to Phoenix in 1988. They became the Arizona Cardinals in 1994.
4. Which other sport while in college, did former NFL great Jim Brown excel in as well as football?

Answer: Lacrosse

Jim Brown attended Syracuse University where he was an All-American in Lacrosse as well as football.
5. Which were the nicknames given to the 1972 Miami Dolphins running backs, Larry Csonka and Jim Kiick?

Answer: Butch Cassidy and the Sundance kid

They were given the nicknames after dressing the part for a photo shoot, and like the outlaws, they were two distinctly different characters that relied on one another to get the job done.
6. How many times did Joe Montana win a Super Bowl MVP award?

Answer: 3 times

It could have been 4 times, but Jerry Rice was given the award, the year the 49ers made the last minute comeback against the Bengals.
7. Which position did Hall of Fame coach Tom Landry play for the New York Giants before he retired as a player?

Answer: Defensive back

Tom Landry made a name for himself with the Giants as a thinking man's defensive player, studying his opponent's tendencies to so he could decide the best way to play his man.
8. Who quarterbacked the Rams in their first Super Bowl appearance?

Answer: Vince Ferragamo

Vince and the Rams were in the lead until Pittsburgh rallied in the fourth quarter to pull out the victory.
9. Paul Krause set a record for career interceptions with how many?

Answer: 81

Paul Krause of the Minnesota Vikings swiped 81 passes from opposing quarterbacks in his career.
10. Which quarterback was nicknamed, 'The Comeback Kid'?

Answer: Joe Montana

Joe Montana was given the nickname "Comeback Kid", after leading Notre Dame to victory in games where they trailed in the final minutes, especially the Cotton Bowl in his senior year. He went on to lead the 49ers to many comeback victories including the one dubbed, "The Catch".
Source: Author Blue-Devils

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us